pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 19, 2019 11:59 am Lees verder →

Wist u …( week 25 in 2019)

Foto :

In Kiek Toen deze week een foto van de Posterse huisarts dokter Jo Deumens die zowel in Posterholt als in St Odilienberg jarenlang een praktijk had. Het is zeer karakteristieke foto van dokter Deumens die 77 jaar oud in 1988 in Posterholt is overleden.

Foto :

De scheidende dokter Marc America die 28 juni afscheid neemt, maar niet stil gaat zitten na zijn pensionering.

Foto :

Pastoor Jos L’Ortye uit Posterholt van de parochies in Roerdalen, die 30 juni om 11 uur in de kerk in Herkenbosch zijn robijnen (40-jarig) priesterfeest herdenkt en aansluitend een receptie houdt in de Harch aldaar.
——————————WEEK 25 ——————————————————

Posters Journaal:…det zeen mig

Wist u…
…dat de geslaagde Posterse “tussen-braderie” Summer Fair er op zit en wij ons dus weer op andere zaken – Posterse en algemene -zaken kunnen richten.
…dat weer twee wapenfeiten in Postert plaatsvinden. Eerstens: onze sportieve (fietsende) pastoor Jos L’Ortye gaat zijn robijnen (40-jarig) priesterfeest vieren. Onlangs heeft hij onder andere in dit weekblad “zijn rol” in de Roerdalense RK kerkgemeenschappen nog eens in het wekelijkse parochienieuws helder uitgelegd. Hij is dankbaar dat hij deze taak als pastoor hier heeft mogen vervullen, zo schreef hij, en daarom is er op zondag 30 juni , voor de gelovigen uit alle Roerdalense parochies, in de kerk te Herkenbosch een plechtige hoogmis. Deze dankviering wordt opgeluisterd door het Gregoriaans Clusterkoor en het Damesclusterkoor. Daarna is in de Harch (Kloosterstraat 30 Herkenbosch) tot 14 uur gelegenheid de jubilerende pastoor te feliciteren. “Een persoonlijke cadeau is niet nodig”, zegt de pastoor in het parochieblad heel bescheiden: wie toch iets wil geven kan een financiële ondersteuning voor de clusterparochies overmaken Parochiecluster Roerstreek (HH Wiro,Plechh,Otg.), St Odilienberg rek nr NL93RABO0150570996.
….dat tweedens gemeld mag worden: dokter Marc America van Huisartsenpraktijk America-Linders in Posterholt bergt zijn stethoscoop voorgoed op: hij gaat 1 juli 2019 met pensioen, na 36 jaren “Postert”.
…dat Marc America geboortig is uit Maastricht, waar zijn vader ook huisarts was. Na zijn studie is hij in 1983 gestart met een praktijk in Posterholt. Destijds met collega’s Jack Poels en Hans Vosters, en sinds 1999 samen met Wim Linders. Daarnaast is hij in 1991 begonnen als huisartsopleider en heeft bij rond 25 AIOS (arts in opleiding tot specialist) begeleid. Sinds 2001 is hij SCEN-arts, wat betekent dat collega’s een beroep op hem kunnen doen voor steun en consultatie bij euthanasie.
…dat hij nu vrije tijd genoeg krijgt voor zijn tenor-saxofoon in een muziekband en in een klassiek ensemble; verder is hij oa lid van Rotary Roermond en is hij vooral te vinden op de golfbaan.
…dat de scheidende huisarts een bezig baasje is en vooral blijft. Hij:“In 2009 heb ik het boek “Allemaal Mensen” geschreven. Dat gaat over herkenning en benadering van gedragsstijlen en persoonlijkheidsstoornissen. Vorig jaar heb ik op verzoek van
de uitgever een tweede boek geschreven met als titel “Allemaal mensen 2.0”. In dit boek belicht ik menselijk gedrag vanuit meerdere gezichtspunten. Naar aanleiding van deze boeken kwamen er uitnodigingen om hierover lezingen te geven en dat doe ik nu regelmatig (zie ook www.marcamericalezingen.nl).”
…dat er nog meer op zijn activiteitenlijst staat: van medische vakgroepen die onder meer nascholing als thema hebben tot bijeenkomsten met specialisten van ziekenhuis Laurentius op velerlei terrein.
..dat hij verder vanaf het begin met veel enthousiasme lid is van toetsgroep ‘Roer Y Delta’, een praat- en intervisie groep van aanvankelijk 10 collega’s uit de regio: nascholing, leren van elkaars vaardigheden (en ook missers) en veel gezelligheid en vriendschap.Hij maakt verder deel uit van een werkgroep die als kritische luis in de pels ontwikkelingen volgt rond jongeren, die dreigen te ontsporen. Hij daarover: “Wij signaleren, brengen relevante personen samen en proberen ontwikkelingen te bespoedigen”.
…dat Marc America zich dus geheel niet gaat vervelen. Maar eerst zegt hij zijn patienten gedag tijdens een afscheidsreceptie op vrijdag 28 juni (17-19 uur) in gasterij Klein Geluk bij kasteel Aerwinkel Posterholt. Tevens kan dan nader kennis gemaakt worden met zijn opvolger, huisarts Marjo Schlangen, die al enkele jaren vervanger is in de praktijk Linders-America.
…dat we van Posterholtenaar Jos Willems (Jos vanne Sjpar) deze en nog een foto kregen van een andere, voormalige Posterse huisarts: Jo Deumens, die voor de rubriek Kiek Toen van deze week bestemd wordt. Hebt u ook een foto uit Posters verleden? Laat hem even inscannen bij Cube Computers voor de rubriek Kiek Toen.
…dat de Posterse huisarts Deumens een huisarts “van de oude stempel” was, hetgeen wil zeggen bijna altijd bereikbaar, dag en nacht. Dat artsenleven van 24 uur veranderde overal en Deumens werd ook opgevolgd door een duo: de huisartsen Jack Poels en Hans Vosters en die thans ook beiden gepensioneerd zijn,
…dat dokter Deumens – zoals dat destijds te doen gebruikelijk was – een wat genoemd wordt “24-uurs” apotheekhoudend huisarts was , dus met apotheek aan huis. Zowel in de apotheek als in artsenpraktijk werd Deumens bijgestaan door vaste krachten (onder andere Dina Wolters – “van Diel”) die vele jaren mede de praktijk runde als wachtdienst in de nacht. Pet af voor zoveel betrokkenheid en bezieling want dokter Deumens was er niet alleen voor Postert, maar had ook een praktijk in St Odilienberg en hield ook daar spreekuur. Daarnaast reed Deumens in die tijd ook nog dagelijks visites, hetgeen bijna alle huisartsen destijds deden. De foto van dokter Deumens geeft precies weer hoe hij was: een ietwat mysterieuze (dokters-)blik met een kleine lach om de mond, zoals een huisarts dat in die tijd betaamde en een man van weinig (in elk geval minder) woorden. Hij was getrouwd en kreeg 5 kinderen: 4 meisjes en 1 jongen. Hij was geboren in 1912 in Heerlen en stierf in Posterholt in 1988, 76 jaar oud.
…dat we deze keer geen uitgaanstip hier melden maar een huishoudelijke tip hebben: hebt u soms rioollucht in de badkamer door een droogstaand putje? Gooi wat slaolie in het putje: dat blijft olie op het water liggen zodat het niet kan verdampen.
…dat we besluiten met dialect : eemes get noadraage (= iemand iets blijvend kwalijk nemen), sjtrubber (= kwajongen), det zeen mig bruudsjes (= dat zijn een stel rakkers, kwajongens / letterlijk: bruidsmeisjes), ein kussestaeke (= kussensloop), onger de linje hubbe (= onder de leden hebben), diej hubbe zig verpind (= zij hebben zich vergist), ges inne wek vergaete; dan ries de deig neet ( = gist in het brood vergeten; dan rijst het deeg niet).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

Xxx//klPosted in: algemeen, roerdalen, roermond