pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 26, 2019 12:01 pm Lees verder →

Wist u… (week 26 in 2019)Posters Journaal:…ein sjtiebelke drage…

Wist u…

… dat we een vraag kregen: nu de zomer begint graag wat vaker wandeltips. Daar gaat-ie. We hebben er 2: een wandeling met begeleiding van een VVV-gids en eentje die u altijd op eigen gelegenheid kunt maken.
… dat de eerste is onder begeleiding van een gids en wel op zondag 30 juni in Posterholt. De start is om 14 uur bij Vurenhof en de wandeling duurt 2 uur.
….dat de gids u dan iets vertelt over de geschiedenis van het dorp, de -in der loop der eeuwen – gebouwde 3 kerken maar ook over de grafkapel op het kerkhof en bijvoorbeeld de verdwenen molens, die eens de horizon van deze omgeving sierden …dat de gids de wandeling heeft uitgestippeld met een heel scala aan onderwerpen, die eens te meer het levendige karakter van deze woongemeenschap door de eeuwen heen duidelijk naar voren brengen.
….dat iedereen van harte is uitgenodigd om aan te sluiten bij deze wandeling..Deelnameprijs: 5 euro per persoon; (Bij vertoon van Limburg Card € 4,00); Kinderen gratis. Startlocatie is Vurenhof Boerengolf, Vurensteeg 4, 6061 EJ Posterholt en voor meer informatie: zie de internetsite www.vvvmiddenlimburg.nl
… dat u de tweede wandeling op ieder moment kunt maken en die wandel-suggestie is aangereikt met foto’s door de Posterse lezeres TSG. Het is de Waldmaerchenwandeling, die vlak over dr grens in Duits grensgebied (bos ) ligt en met zeer fraaie kunstwerken is “uitgerust”. U kunt starten nabij cafe-restaurant Zur Kluse (de Kloes) in Neuhaaren (even over de grens bij Posterholt-Ehterheide) U kunt er ook komen door de groene grens bij het buurtschap de Varst im Posterholt de Voorsterstraatweg af te rijden en daar de grensweg te nemen of de afslag bij Waldeslust of het Berghoes (Posterholt-Echterheide) naar Neuhaaren te rijden.
Op de foto’s Kiek Doa (in plaats van Kiek Toen deze keer dus) een aantal opnames van oa de kunst, die u passeert tijdens de wandeling met de titel: Waldmaerchenwandeling.
…dat er volgens de krant in Postert enige “reuring” is onstaan over de beschildering van een landschap in het opgeknapte kapelletje op de Donk. Zulks vanwege de minaretten, die de kunstenares heeft uitgebeeld in een Betlehem-panrorama-achtergrond in het kapelletje.
…dat minaretten volgens krantenlezer Ton Theelen niet thuis horen in een katoliek kapelletje, zo bericht de krant.
…dat een minaret een islamitisch architectonisch kenmerrk op is van een moskee.
…dat de meningen enigszins verdeeld zijn blijkt uit enkele Facebook-reacties op het krantenbericht: onder meer vroeg iemand zich af : “waar hebben we het over?”…
….dat we daarom in dit verband hier in herinnering willen bengen een foto van de Posterse Sjloap Truuke (Truuke Schoenmakers zaliger), die in het verleden op een Limburgse fotokalender figureerde. Zij bad regelmatig bij dit kapelletje met de handen enigsszins opgeheven en daarbij een rozenkrans tussen haar vingers vasthoudend: een soort v-teken makend. De letter V van vrede en…verdraagzaamheid! Waarvan acte.
..dat we op verzoek nog enkele F1-race-data geven, net als vorig jaar in dit journaal. Daar gaan we.
De Formule 1-kalender voor 2019 telt 21 races, waarbij geen nieuwe circuits zitten; volgend jaar well want dan zal Zandvoort erbij komen.
…dat het F1-seizoen 2019 is begonnen op 17 maart 2019 met de Grand Prix van Australië en eindigt op 1 december met de GP van Abu Dhabi. De kalender kent nauwelijks wijzigingen ten opzichte van de kalender van 2018, alleen zijn de Grands Prix van de Verenigde Staten en Mexico omgewisseld.
…dat de Nederlandse fans reikhalzend uitkijken naar de GP van Oostenrijk op 30 juni en de GP van België op 1 september. Bekijk hieronder de volledige Formule 1-kalender van 2019.
…dat we inmiddels beland zijn bij de 10de Grand Prix op Formule 1-kalender van 2019. Na Australie, Bahrein, China,
Azerbeidzjan, Spanje en Monaco (26 mei) Canada (9 juni), Frankrijk (23 juni ) is Oostenrijk 30 juni aan de beurt , en vervolgensGroot-Brittannie 14 juli, Duitsland 28 juli, Hongarije 4 augustus, Belgie 1 september, Italie 8 september, Singapore 22 september, Rusland 29 september, Japan 13 oktober, Mexico 27 oktober, Verenigde Staten 3. november, Brazilië 17 november. En de laatste is weer Abu Dhabi op 1 december, allemaal in 2019 uiteraard.
…dat we besluiten met Posters dialect: polfer (= buskruit), nietsjig ( = licht geraakt), sjurge ( + kruien), sjieker (+ mooier) sjurker ( = kruiwagen), ), kepabel (= kundig), kruuts en krats ( = kris kras) sjtiebelke ( = kort kledingstuk), krumpe (= krimpen )
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
—-Posted in: algemeen, roerdalen