pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 6, 2018 7:37 am Lees verder →

Wist u…( week 27 in 2018)

Wist u

…dat de Roerstreek nog met twee schutterijen in de strijd is om de OLS-zege 2018 oftewel de Auwe Limburger binnen te halen
…dat die twee schutterijen uit de gemeente Roerdalen zijn: Andreas uit Nelick en uit Herkenbosch Sebastianus
…dat daarnaast 25 andere schutterijen naar de finale gaan as zaterdag
…dat zondag jl op een bloedwarme eerste juli-dag bij het Oud Limburgs Schuttersfeest er in de erste rondes 83 van de intotaal 144 schutterijen zijn afgevallen voordat er met kavelen werd begonnen.
..dat dus na het schieten op grote bölkes gingen er 61 schutterijen gingen kavelen.
…dat voorts dit jaar opviel voordat het kavelen op kleinere bolkes van start ging: het grote aantal Belgische schutterijen dat gemist had en dus uitgeschakeld was
…dat de hitte en soms wind in de volgende 4 kavelrondes “sloopwerk” verrichtte, want er waren toen nog maar elf schutterijen uit Belgisch Limburg in de race, een schutterij uit Noord-Brabant en de overige 49 kanshebbers waren uit het Nederlandse deel van Limburg.
…dat zaterdag het kavelen hervat wordt met de overgebleven partijen: 27 schutterijen in totaal en wel vanaf 11 uur: L1 radio vanaf 10 uur al
…dat de schutterijen die in de finale zitten stammen uit: 5 uit Belgisch Limburg, 5 uit Noord Limburg, 10 uit Midden Limburg, 6 uit Zuid Limburg
1 uit Noord Brabant (De 2 schutterijen die buiten mededinging meededen (Merkelbeek en Maasniel) zijn klaar met dit OLS.
…dat de complete lijst van 27 schutterijen die zaterdag gaan strijden om D’n Um:
Nr. 1 – Sint Martinus Kinrooi
Nr. 2 – Sint Elisabeth Stokkem
Nr. 3 – Bussen Schutten Neer
Nr. 14 – Sint Andreas Melick
Nr. 23 – Sint Lucia Horst
Nr. 29 – Sint Nicolaas Meijel
Nr. 32 – Sint Salvius Limbricht
Nr. 38 – Sint Willibrordus Obbicht
Nr. 41 – Sint Sebastianus Sevenum
Nr. 45 – Sint Antonius Nederweert
Nr. 58 – Sint Lambertus Helden
Nr. 63 – Sint Petrus & Paulus Susteren
Nr. 65 – Sint Jan Grubbenvorst
Nr. 67 – Sint Joris Wessem
Nr. 79 – Sint Barbara Tungelroy
Nr. 81 – Sint Nicolaas & Sint Antonius Budel
Nr. 83 – Breydelzonen Kessenich
Nr. 84 – Sint Severinus Grathem
Nr. 90 – Sint Michaël & Sint Ansfried Thorn
Nr. 94 – Sint Sebastiaan Schimmert
Nr. 110 – Sint Jan Nieuwstadt
Nr. 115 – Sint Lucie Nederweert Eind
Nr. 128 – Sint Joris Kaulille
Nr. 130 – Sint Margaretha Ittervoort
Nr. 135 – Sint Hubertus Ubachsberg
Nr. 136 – Sint Sebastianus Herkenbosch
Nr. 142 – Sint Dionysius Opoeteren
..dat we van vorige week een verzuim moeten goed maken en wel de eervolle tweede plaats die onze dichteres Toos Schoenmakers-Visschers uit Vlodrop heeft behaald bij de wedstrijd van het Groot Limburgs Dictee van Veldeke. Proficiat Toos! En we hopen dat je in deze rubriek nog veel dialect gedichten publiceert, zoals vorige week , toen weer onder de naam :toos
…dat zaterdag jl in een ingezonden brief kritiek op oa de winnaar werd geventileerd en dan krijgt een tweede plaats extra glans!
…dat we deze keer nog even een ander kritisch woord moeten laten horen. Een oud-organisator, die 23 jaar lang mede de Posterse Vaderdagbraderie organiseerde is hevig teleurgesteld in de wat hij noemt aftakeling van de Posterse braderie
…dat hij anoniem wil blijven maar ervoor pleit om meer samenwerking met en tussen de (overgebleven) kasteleins, ondernemers en huidige organisaties en wellicht de ondernemersvereniging ( initiatiefnemers meer dan 45 jaar geleden)
…dat hij ook zegt: zo bloedt de braderie doodt en kun je wellicht beter stoppen. Ook hij bepleit bijv. een thema-aanpak, zoals hier ook al een paar jaar op rij is voorgesteld; de oud-organisator zegt: zoals het nu is, is het niks! Waarvan akte.
…dat we voor de rubriek Kiek Toen een prachtige interieurfoto kregen (hebt u er ook een: lever hem dan in of stuur de foto: [email protected])!
…dat de mooie foto komt van Piet Jeurissen (Piet vanne pos) van de binnenkant van winkel “de Trap” ( zie ook vorige afleveringen) Het is een foto uit zijn familie-archief. Zijn oma was Ta, de zus van Henrie Timmermans uitbater van de winkel De Trap en ambtenaar ( onbezoldigd?) der burgerlijke stand
…dat Piets moeder een zus was van Kitty Jeurissen en Annie Smeets, die café ‘Pieters’ runden (voor die tijd nog Centraal daarna recentelijk nog De Klomp geheten en thans ook weer gesloten)
…dat Marjo Ernst verder wat naspeuringen deed over de foto en meldt:
Henrie Timmermans staat achter de toonbank. Het jaartal is helaas niet bekend. Henrie is geboren in 1872 en overleden in 1945. Hij ziet er hier nog vrij jong uit.
…dat Marjo vervolgt: Kijkend naar de reclameborden kom ik op begin jaren twintig. In 1907 kwam Persil pas op de markt. Op het reclamebord staat nog niet de witte dame afgebeeld die vanaf 1922 geïntroduceerd werd door Persil. En zeeppoeder Het Bleekertje kwam pas in 1921 op de markt.
…dat zij besluit: Trouwens, ook leuk het bord voor Russische sigaretten (Chapchal Freres oorspronkelijk uit St.Petersburg) in de smaken Alexander (de goedkoopste), Kremlin en Peterhof en sinds 1916 opererend in Nederland met als officiële oprichtingsdatum 22-02-1921. Dus ergens tussen 1922 en 25?, besluit Marjo.
…dat we besluiten met dialect: neet zo rutsje (= niet zo bewegen); klatse oppe batse (= slaan op de billen), vreutele (= wroeten), sjlommelig (= rommelig).
(NB: stuurt u ook een fotobvoor Kiek Toen: [email protected] of afgeven en inscannen bij Cube Computers))
(Samenstelling:Jacques BiermansPosted in: algemeen, roerdalen, roermond