pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 3, 2019 11:59 am Lees verder →

Wist u… ( week 27 in 2019) oa OLS en Tour de France 2019

Bij de illustraties:

1

Het beeldmerk van het OLS 2019 in Sevenum met zondag de optocht vanaf 13.30 uur.

2

Elke schietboom heeft een hark met daarop de bolletjes ( eerst 1,5 cm maar later slechts 1 cm groot) die geheel afgeschoten moeten worden. En dat ook in een bepaalde volgorde : van linksboven naar beneden ( per zestal ) om uiteindelijk rechts beneden te eindigen. De Posterse schutter destijds sloeg er per ongelukb 1 over en weg was de OLS-titel

3

Het rittenschema van de Tour de France die zaterdag start. Elke dag ook Tournieuws op www.roerdaljournaal.nl en op de Facebookpagina van Roerdaljournaal

4

Zoals elk jaar zijn er bij het OLS bijwedstrijden waarbij bijv het koningspaar – zoals dit uit Posterholt – tijdens de optocht beoordeeld wordt en ook nog bij de presentatie in de feestweide.

Wist u …

..dat er deze week weer belangrijke sportactiviteiten zijn buiten het WK voetbal voor vrouwen: Wimbledon-tennis is er natuurlijk, en zaterdag de start van de Tour de France 2019, dit keer vanuit Brussel en omgeving
…dat dat helaas gebeurt zonder onze Limburgse troef Tom Dumoulin. Jammer, volgend jaar beter, zullen we maar zeggen.
…dat echter ook andere zaken onze aandacht vragen zoals vakantie natuurlijk, maar eveneens bijv. het Oud Limburgs Schuttersfeest 2019 (OLS) : dit jaar as zondag in Sevenum. Zou het de Posterse schutterij St Mathias & Cornelius lukken een keer in de eindfinale (het kavelen zaterdag over een week) een rol van betekenis te kunnen spelen? Of misschien een andere schutterij uit Roerdalen of Midden-Limburg? Melick of Montfort bijvoorbeeld; beide schutterszestallen zijn doorgaans elk jaar goed op dreef met St. Odilienberg en Herkenbosch als verrassende outsiders…D’Um eens naar Roerdalen bergen zou niet gek zijn…
. …dat lukte enkele tientallen jaren geleden net niet toen Posterholt geen schot miste…en toch maar derde of zelfs tweede werd. Dat kwam omdat de Posterse schutter in die zinderende finale van het kavelen weliswaar het zoveelste bolletje afschoot maar niet strikt de juiste volgorde aangehouden had…Hij vergiste zich en had een bolletje overgeslagen. De reglementen zijn onverbiddelijk: fout is fout en Postert mocht de buks inpakken, weg was een bijna zekere OLS-titel!
…dat we nu terugkeren naar het huidige OLS komende zondag
…dat het Kinjer OLS al achter de rug is met goede resultaten voor de Roerstreek: de scholen van Montfort en Herkenbosch scoorden op diverse onderdelen bij de eerste drie en de Posterse Draaiende Wiejen werd tweede ( na loting met Reuver) met de beste … yell ! Bravo!
..dat we terug gaan naar het grote OLS:
vrijdag is de amusementsavond met onder meer Rowwen Hèze, Beppie Kraft en Marleen Rutten, welke laatstgenoemds ooit door hef Roerdal Journaal betiteld is als talent-van-het-jaar en mogelijk een opvolger is van Beplie Kraft. Zaterdag is een mis in de open kucht tussen de schietbomen.
…dat zondag vanaf 13.30 u de optocht van 144 schutterijen start en de bijwedstrijden direct daarna zijn (oa exercities ed; deelnemers worden p een 60-tal punten beoordeeld door een vakjury, zoals Beste Defilé en Mooiste Uniform enz
…dat er dit jaar weer minder schutterijen present zjjn: voorgaande edities waren er dat 150 tot 155 maar diverse schutterijen haken af door oa ledengebrek Tien jaar geleden was er nog een record: 155 schutterijen deden toen nog mee en nu is er een laagterecord van 144 .
…dat de route van zowel het grote OLS als het Kinjer OLS start bij het Schuttersgebouw van
De organiserende schutterij kSt. Sebastianus in Sevenum. Dit is gelegen aan de Staarterstraat in Sevenum. Schutterijen wordt gevraagd zich rechts naast het gebouw op te stellen waarna de route de volgende straten zal aandoen: – Peperstraat – (linksaf) – Markt (centrum) – Raadhuisstraat – Maasbreseweg (voorbij zorglocatie Sevenheym) – Schoutstraat – Den Eigen – Staarterstraat
…dat de meeste Roerdalense schutterijen waaronder Postert pas in het tweede deel de optocht verschijnen
…dat de optochtvolgorde in Sevenum als volgt is voor de Roerdalense schutterijen:
…dat nadat de zustervereniginen Sint Lucia Horst en St Jan Grubbenvorst op 1 en 2 starten wees de loting uit:: op plek 32 start Sint Sebastianus Herkenbosch, dan op
68 Sint Andreas Melick, op 118 Prins Hendrik Sint Odiliënberg, op 122 Sint Urbanus Montfort, op 133 Sint Mathias & Cornelius Posterholt, en op de laatste plek op 144 besluit Koninklijke Gilde Sint-Ambrosius Lommel de optocht.
…dat we de 5 Roerdalense schutterijen ( St Martinus Vlodrop was de 6de maar is enkele jaren geleden opgeheven) veel succes wensen en een mooi OLS!
…dat we beloofd hebben over de Tour de France een en ander te melden maar meer dagelijkse info op www.roerdaljournaal.nl:
De Tour de France gaat op zaterdag 6 julivan start op de Grote Markt in Brussel en finisht op zondag 28 juli op de Champs-Élysées in Parijs.
…dat tussen die twee data hebben de renners aankomsten op de deels ongeplaveide La Planche des Belles Filles, de Col du Tourmalet en de nog niet eerder beklommen Prat d’Albis voor de wielen.h

De 1e etappe van de Tour de France van 2019 start op de Grote Markt van Brussel. De coureurs zetten koers naar de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg om vervolgens via Charleroi, Villers-la-Ville en Sint-Pieters-Woluwe terug naar Brussel te rijden. De doorkomst is niet zomaar in Sint-Pieters-Woluwe, want daar groeide Eddy Merckx op én hij pakte er in 1969 zijn eerste gele trui. De meet is getrokken bij het Kasteel van Laken in Brussel en de slotkilometer loopt met circa 4% omhoog.

…dat de 2e etappe een ploegentijdrit is van 28 kilometer op een glooiend parcours. Het startpodium staat bij het Koninklijk Paleis in Brussel en de finishlijn ligt bij het Atomium.

…dat n de 3e etappe starten de renners in de Waalse plaats Binche en de rit eindigt met een uitdagende, punchy finale in de Champagnestreek. De dag erop gaat de 4e etappe van Reims naar Nancy en de 5e etappe voert van Saint-Dié-des-Vosges naar Colmar.

…dat de 6e etappe finisht op La Planche des Belles Filles. De steile klim, die per definitie als aankomst functioneert (de weg eindigt op de top), zat driemaal eerder in de Tour (Aru, Nibali en Froome waren er toen succesvol). La Planche des Belles Filles was altijd een klim van 5,9 kilometer met een gemiddelde stijging van 8,5%, maar speciaal voor de Tour is er een extra strook ongeplaveid wegdek aan vast geplakt van ongeveer 1 kilometer. De laatste 100 meter is dan weer wel geasfalteerd en die sectie begint met een strook van 24%, de steilste van de hele klim.

….dat rit 7 voert naar Chalon-sur-Saône, de 8e etappe naar Saint-Etienne en rit 9 finisht in Brioude, geboorteplaats van Romain Bardet. De lastige finale opent mogelijkheden voor de thuisrijder. De dag voor de eerste rustdag, dat is de 10e etappe, rijden de coureurs van Saint-Flour naar Albi.

…dat week 2 in de Tour er als volgt uit ziet:
de Tour 2019 serveert in de tweede week een aantal ritten in de Pyreneeën. Maar eerst gaat de 11e etappe naar Toulouse. Daarna wacht tijdens de 12e etappe een aankomst bergaf in Bagneres-de-Bigorre en de 13e etappe is een individuele tijdrit van 27 kilometer in Pau.

…dat de ritten van de laatste twee dagen in de Pyreneeën het klassement vermoedelijk op zijn kop zetten.De 14e etappe eindigt op de Col du Tourmalet na een klim van 19,4 kilometer à 7,4%, terwijl de 15e etappe ook bergop finisht. Die rit gaat over de Port de Lers en de Mur de Péguère en komt ten einde op de Prat d’Albis boven Foix na een slotklim van 11,8 kilometer à 6,8%. Daarin zit een steilste kilometer van 14,5%.

…dat week 3 de laatste week is met de eindbeslissing?
Via Nîmes (etappe 16) en Gap (etappe 17) trekt de Ronde van Frankrijk in de derde week naar de Alpen. De eerste bergetappe van de slotweek – rit 18 – finisht in Valloire. Het skioord ligt vlak na de top van de Col du Télégraphe, maar ook aan de voet van de Col du Galibier. Dat is de slotklim, waarna de race eindigt met een afdaling. De Télégraphe wordt met rust gelaten, maar wel jaagt de organisatie de mannen over de Col de Vars en de Col d’Izoard.

…dat de dag erop de 19e etappe de renners een aankomst in skidorp Tignes voor schotelt. De slotklim gaat over de 32,9 (!) kilometer lange Col d’Iseran. Na de afdaling klimt de route in 7,4 kilometer à 7% naar het stuwmeer van Chevril, waarna de laatste 2 kilometer naar Tignes een vals plat is.

Val Thorens is de finishplaats van de laatste bergrit: etappe 20. Slechts eenmaal eerder kwam de Tour aan in het hoogst gelegen skidorp (2.300 meter) van Europa. In 1994 klom de Colombiaan Nelson Rodriguez naar de overwinning op deze berg van de buitencategorie.

Op 28 juli eindigt de Ronde van Frankrijk traditiegetrouw op de Champs-Élysées in Parijs. De slotetappe van de Tour de France van 2019 gaat in Rambouillet van start.

…dat de Kiek Toen foto deze week een kaarts is van de Tour.

Om tot slot ook nog even terug te komen op de vakanties van volgend jaar, zulks op verzoek van ouders die vooruit willen plannen en gevraagd is verder om daarbij ook de vakanties in de andere 2 regio’s (noord en midden) te melden. Komend weekeinde start zuid tot 19-8, gevold door weer een week later de start door noord en dan weer een week later start midden. En voor de planners in 2020 start zuid 11 juli, noord op 4 juli 2020 en midden op 18 juli 2020.

…dat we besluiten met Posters dialect: op eine oas houwe (= mislopen); det geuf vreigeleriej (= daar komt ruzie van); auch in deze rubriek kreeg de verkierde geiselikke ein robiene jubikeumpatsjj op gezat, ekskuus (= ook in deze rubriek kreeg de verkeerde priester een robijnen jubileum-pet uitgereikt waarvoor excuses).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
////:::::://////Posted in: algemeen, politie, roerdalen