pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 12, 2019 6:03 pm Lees verder →

Wist u…( week 28 in 2019) met oa Herkenbosch in de OLS-finale, een museum-tip die je niet mag missen én ook diverse reis-tips

Roerdalen – De een na laatste aflevering Wüst u … voor het 3-weekse zomerreces. Roerdaljournaal.nl met in het tweede deel een aantal reus-tips, maar eerst de OLS-kavelfinale as zaterdag met 1nvan de 5 schutterijen uit Roerdalen: St Sebastianus uit Herkensbosch Posterholt, Melick, Mou
…dat we best trots mogen zijn op “Oranje” na zo’n sportief weekeinde , met een meer dan fraaie tweede plaats op de WK voetbal voor vrouwen een prima prestatie
…dat voorts de schutterijen uit Midden-Limburg, en met name ook die uit onze regio voor mooie prestaties zorgden . As zaterdag in de kavelfinales van het OLS zit een van de 5 Roerdalense schutterijen.. Sevenum maakt zich opnieuw op voor een invasie van schutters
…dat er nog 25 schutterijen in de strijd zijn, waaronder naast Herkenbosch uit Midden-Limburg oom Hingen-Echt, Linne, Susteren. Maar ik zet mijn geld op Wessen of Strucht, met Nederweert en Ospeldijk als outsiders
…dat van de 142 deelnemende schutterijen , lukten het er namelijk 89 niet om twee keer 18 bolkes af te schieten.
…dat vooral bij de Belgische schutterijen naar verhouding veel zestallen de buks konden opbergen : slechts 7 van de 26 Belgische korpsen mogen nog eens aantreden in Sevenu
…dat we vervolgen met de Kiek Toen foto van deze week; dat is tevens een uit-tip die u beslist eens moet gaan zien in deze vakantietijd. Het is een mooi en interessant uitje voor jong en oud, voor ouders en jeugd ook leuke doe-aktiviteiten. We hebben het over het Philipsmuseum in Eindhoven (Emmasingel) en wel in het gebouw van de vroegere gloeilampenfabriek. Je hoeft helemaal niet technisch te zijn om deze boeiende expositie interessant te vinden. Het gaat over de beginjaren van de gloeilamp, die Philips maar moeizaam kon ontwikkelen en ook bijv over afgekeurde moderne apparaten die ooit ontwikkeld werden , tot de vele tienduizenden (!) octrooien die Philips rijk maakte en bijv. de medische apparatuur waarmee Philips thans wereldfaam heeft!
…dat de Kiek Toen foto een huiskamer toont uit de jaren 60-70 met een houten kast en de apparatuur die in rijkere huiskamers te vinden was: philipsapparatuur :de radio met daaronder de platenspeler, de televisie en de grote bandrecorder!.

…dat er in het museum ook allerlei projecten voor de jeugd zijn Nieuw is :.programmeer een robot bij Museum Kids Factory in dit Philips Museum
Zelf een robot programmeren? Dat kan voortaan in het Philips Museum tijdens Museum Kids Factory. Met Marty de Robot leren kinderen op een leuke en actieve manier hoe een robot aangestuurd wordt.
.. Museum Kids Factory is van 22 tot 28 julien van 12 tot 18 augustus. Hier kunnen kinderen van 5 t/m 12 jaar onder begeleiding solderen, zagen, 3-d printen en elektronische schakelingen maken. Zelf een echte robot programmeren kan vanaf 10 jaar. Voor kinderen van 5 t/m 7 zijn er aangepaste activiteiten.
.. dat Museum Kids Factory brengt speelplezier, toekomst en techniek samen. Hier horen robots zeker bij, vandaar dat het programma is uitgebreid met Marty de Robot. Deze volledig programmeerbare robot is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Met een laptop en een eenvoudige programmeertaal kunnen kinderen hem een aantal verschillende opdrachten laten uitvoeren, zoals lopen en voetballen.
…dat hier in samenwerking met de ANWB een aantal (vakantie-)reistips volgen. Een hele fijne vakantie, namens de ANWB en dit Journaal!
…dat de eerste tip luidt: Let op met het tanken van brandstof E10
Zowel in Duitsland, Frankrijk als België zijn tankstations verplicht om de alternatieve brandstof E10 aan te bieden. Dit is de vervanger van Euro 95. 10% van de auto’s zijn niet geschikt voor E10. Rijden met deze brandstof kan leiden tot schade aan de motor. Is er aan de pomp geen Euro 95 te krijgen? Dan adviseert ANWB om voor deze auto’s SuperPlus 98 of een premium brandstof te tanken.mmm
… dat tip 2 en 3 is: vergeet de auto-reservesleutel niet en sla belangrijke telefoonnummers op. Als er iets gebeurt, heb je de belangrijke nummers in je contacten staan. Bijvoorbeeld het telefoonnummer om je bankpas te blokkeren..
…dat thans tip 4 volgt :Je koffer inpakken blijft een lastige klus. Iedere keer wordt het weer proppen… om net dat ene jurkje mee te nemen. Waarschijnlijk heb je je kleding netjes opgevouwen. Maar wist je dat je meer kleding kwijt kunt door het op te rollen in plaats van het op te vouwen? Bovendien kreukelt het dan ook minder snel.
…dat we beland zijn bij tip 5: Extra opbergruimte: jouw schoenen
Schoenen nemen relatief veel plek in. Als je kleinere dingen in je schoenen stopt, scheelt dat weer ruimte. Denk hierbij aan sokken of ondergoed. Zo blijft jouw koffer ook nog netjes.
…dat tip 6 luidt: Kabels bewaren in een brillenkoker:,Zo vervelend… zoeken in een koffer naar het kabeltje om je telefoon op te laden. Eindelijk gevonden, maar alle kabels zijn veranderd in een enorme knoop. Rol ze netjes op en bewaar ze in een brillenkoker. Zo kun je ze makkelijk vinden en raken ze niet in de knoop.
…dat inmiddels tip 7 er is: Voorkom lekkende flessen met huishoudfolie.Neem je een flesje shampoo of zonnebrand mee die al geopend is? Voorkom dat het gaat lekken op je kleding. Dat kan heel makkelijk. Haal de dop eraf, span een stukje folie over de opening en draai de dop er weer op. Ook handig voor de tandpasta en bijvoorbeeld je dagcrème.
…dat tip 8 aan de beurt is: Waar staat de auto ook alweer? Maak een foto
Ga je vliegen? En heb je je auto op de parkeerplaats van het vliegveld staan? Soms is het een hele klus om de auto terug te vinden. Maak een foto van de parkeerplaats en de ingang van de parkeergarage. Dan kan je bij terugkomst van je vakantie gemakkelijk je auto terug vinden.
…dat tip 9 is: Maak een kopie van jouw paspoort of identiteitsbewijs maar zet er groot kopij op en streep hea
Of maak er een foto van met je smartphone. Want raak je jouw portemonnee of tas kwijt? Dan is het handig om een kopie te hebben. In geval van nood kun je dan altijd laten zien wie je bent.
…dat op 10 de ‘vergeet-tip” staat: Laad jouw telefoon op aan de tv
Je bent je reisstekker vergeten… en in de stopcontacten passen geen Nederlandse stekkers. Laad je telefoon dan op aan de tv in je hotelkamer. De meeste televisieschermen hebben namelijk een USB-poort. Je hoeft dan geen nieuwe stekker te kopen.
…dat we besluiten met Posters dialect: ein sjluip (= kromspijker), koalepiet ( mijnwerker), wiej kump de duvel aan ein zeel ( hoe kom je aan zoiets) ; wen ut zig sjpint is ter d’r neet ( als het erop aankomt, is hij er niet)
((Copyright rn samenstelling: Jacques Biermans)
-/

Op de ene foto de robot die de jeugd eventueel kan maken in het Philipsmuseum te Eindhoven dat midden in het centrum ligt en op alle dagen behalve maandag geopend is, en ook voor de jeugd veel te bieden heeft: een echt gezins-uitje dus.
De andere foto is een huiskamer van vroeger – ook in het Philipsmuseum te Eindhoven te zien – vol Philipsapparaten – van tv tot platenspeler en grote bandrecorder.Posted in: algemeen, roerdalen, roermond