pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 17, 2014 11:28 am Lees verder →

Wist u…(week 29 in 2014)

Wist u…
…dat, wanneer u dit leest, de wereldkampioen voetbal bekend is, evenals de OLS-winnaar
…dat nu de Tour de France nog het enige sportcircus is dat volop “draait”
…dat ook over dit sportevenement bericht wordt op www.roerdaljournaal.nl
…dat dus nu de vakantie echt kan beginnen, hoewel het afgelopen zaterdag al zwarte zaterdag in het buitenlandse verkeer was
…dat we even aandacht vragen voor een Posterse rubriek
…dat er naast het Roerdal Journaal (www.roerdaljournaal.nl) namelijk ook een Posters Journaal in internet-site-vorm bestaat (via www.postert.nl)
…dat daarop een populaire fotorubriek figureert met de titel Kiek Toen
…dat daarin foto’s verschijnen met als thema: “Postert” in al zijn facetten: foto’s uit de oude doos
…dat recentelijk foto´s van jeugdvereniging Roncalli , die sinds de oprichting in 1959 steeds op kamp is gegaan, werden geplaatst: er zijn foto´s uit de beginperiode op te zien
…dat u via www.postert.nl kun zien welke foto’s al geplaatst zijn: van het Posterse orkest The Shadows tot het bezoek van wijlen koningin Juliana aan de Huishoudschool en Leraressenopleiding in Posterholt
…dat er ook een foto van Posterse eerste communie-kinderen in 1960 te zien is evenals foto’s van de familie Vosdellen en buren in de Rect. vd Boornlaan Posterholt
…dat u ook voor de rubriek Kiek Toen ook foto’s kunt insturen via [email protected] of afgeven bij Cube Computers , Hoofdstraat 83 Posterholt (tav Marjo Ernst)
…dat u wel verzocht wordt dan ook enige toelichting bij de foto te geven (o.a. namen van personen die op de foto staan en eventueel een jaartal of andere info over de foto )
…dat we hier de nieuwe woorden in de online Dikke van Dale (online-versie) vervolgen (eerste deel vorige week):
…dat een nieuw woord in de online versie is: azijnpissen hetgeen betekent nors, onvriendelijk doen
…dat een volgend woord is legerhoer: prostituee die in het gevolg van een oprukkend leger meereisde
…dat we vervolgen met: binnenkind: kind dat het liefst in huis is, binnen speelt
…dat een ander nieuw woord is: zandlopermodel: vrouwelijke lichaamsvorm gekenmerkt door een smalle taille
…dat we hier Jan en Gerda Graus-Meijers Hoofdstraat (voorheen groentezaak) feliciteren omdat zij 50 jaar getrouwd zijn en hun gouden huwelijks-mijlpaal hebben bereikt
…dat we hier de komende wedstrijden van PAC Posterholt op het JaBa-circuit vermelden: zaterdag 9 augustus: 2 “Heats for all”, zondag 10 augustus Golden helmet national hotrod en golden helmet BriSCA F2, zondag 14 september PAC trofee stockrod, en zondag 5 oktober Finale baankampioenschap.
……dat het Weetje-van-de-week gaat over rozijnen: in feite zijn dat gedroogde druiven, meestal witte of groengele afkomstig uit o.a. het Middellandse Zeegebied enz.
…dat de meest gebruikte druif is de Sultana, een kleine, gele en heel zoete soort, waarvan de beste te vinden is in Turkije en doordat de druiven gedroogd zijn, zijn ze langer houdbaar dan de verse vorm; rozijnen zijn ook zoeter dan druiven omdat 90 procent van het oorspronkelijke water uit de vrucht is verdwenen.
…dat je je niet te buiten moet gaan aan deze lekkernij is natuurlijk ook weer geen goed idee: 100 gram rozijnen bevat 285 kilocalorieën en gelukkig heb je met 5,4 gram vezels per 100 gram al snel een verzadigd gevoel; de hoge vezelconcentratie bevordert bovendien de darmwerking.
…dat rozijnen boordevol polyfenolen (deantioxidanten die ook in rode wijn zitten), magnesium, kalium en vitaminen uit de B-groep; rozijnen zijn dus een lijnvriendelijk en een gezond alternatief voor koek en snoep.
…dat we besluiten met Poster(holt)s dialect:sjtrubber (= kwajongen); kwakgulle (= ziekelijk zijn); kepabel (= kundig); krolhoare (= krulhaar); krol-iezer (= krultang); wier in aevewig komme (= rust krijgen); hoebelpaerd ( = hobbelpaard); dem mosse de ouge huijje (= voor hem moet je op je hoede zijn); waem is bang veur pruusje paerd (= soort spel waarmee iemand tot oogknipperen wordt gedwongen door met je hand op en neer vlak voor zijn snel ogen op en neer te bewegen: als ‘het slechtoffer’ dan daarbij veel oogknippert” ben je inderdaad een bangerik); humpelepump (= onhandig iemand).

(Copyright en samenstelling Jacques Biermans)
===Posted in: roerdalen