pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 20, 2016 12:14 pm Lees verder →

Wist u…( week 29 in 2016)

Posters Journaal: ….wie-duh-weg…

Wist u…

…dat het Burgerjaarverslag van de gemeente Roerdalen over verleden jaar (2015) is verschenen
…dat daaruit blijkt dat in de gemeente het aantal opgerolde hennepplantages in 2015 is terug gelopen van 16 in 2014 naar 5 in 2015 (tegen geen enkele plantage in 2013)
…dat het aantal woninginbraken in Roerdalen vorig jaar op 125 uitkwam, tegen 117 een jaar eerder en 139 in 2013
…dat het aantal inbraken bij bedrijven de laatste 3 jaar terug loopt in de gemeente en wel van 39 in 2013 naar 38 in 2014 en 20 in 2015
…dat er steeds meer meldingen bij de gemeente Roerdalen en politie – aldus het gemeentelijk verslag over 2015 – binnen komen over overlast en wel van 383 in 2013 naar 336 in 2014, klimmend naar 399 in 2015
…dat het aantal vernielingen vorig jaar uitkwam op 105, tegen 96 in 2014 en 119 in 2013

…dat volgende maand (aug) het Laurentius Ziekenhuis in Roermond in een compleet gerenoveerd deel van het ziekenhuis het nieuwe Moeder & Kind Centrum open gaat
…dat in dit centrum de kinderafdeling, neonatologie, kraamafdeling en de verloskundige zorg zijn ge-intrigeerd volgens de principes van de gezinsgerichte zorg.
…dat in de gezinsgerichte zorg staan de behoeftes en wensen van het gezin centraal: er komen eenpersoons kraamsuites en couveusesuites waar de moeder en het kind samen kunnen verblijven; de partner wordt zoveel mogelijk betrokken bij de zorg en kan, indien gewenst, ook in dezelfde kamer overnachten.
…dat door de thuissituaties na te bootsen wordt met professionele ondersteuning de basis gelegd voor een goede band tussen ouders en kind.
…dat op de kinderafdeling van het Moeder & Kind Centrum voornamelijk eenpersoonskamers komen met een eigen toilet en douche waar kinderen van 0 tot 18 jaar kunnen verblijven; op deze afdeling is het voor ouders eveneens mogelijk om dag en nacht bij hun kind te zijn.
…dat het Laurentius Ziekenhuis begin dit jaar het eerste gedeelte van de nieuwbouw met afdelingen opende voor de acute medische zorg en de operatiekamers.
…dat het bouwproces voor een tweede gedeelte nieuwbouw start eind 2016. Daarnaast is het ziekenhuis bezig met de renovatie van de bestaande gebouwen.
…dat naast het Moeder & Kind Centrum wordt er onder andere gewerkt aan een nieuw Hart-Longcentrum dat later dit jaar wordt geopend.
…dat van zaterdag 23 tot en met zaterdag 30 juli zowel het Meisjesgilde als Roncalli het jaarlijkse kamp houden en dit keer worden de tenten opgeslagen in het Noord-Limburgse Wellerlooi
…dat we hier vervolgen met deel 2 van wetenswaardigheden over:..water
…dat water wordt gezien als een van de eerste levensbehoeften: veel drinken wordt dan ook als zeer gezond gezien
…dat de volgende vraag is: hoeveel water hebben we nodig en wat gebeurt er bij een tekort?
..dat hoogleraar Deen daarover zegt: “We hebben 2,8 liter vocht nodig per dag. Ongeveer 300 ml daarvan is afkomstig uit het lichaam zelf en komt vrij bij allerlei lichaamsprocessen. Verder komt 1 liter vocht uit onze voeding. Die laatste 1,5 liter moeten we binnen krijgen met drank: maakt niet uit wat, als het maar vocht is.
…dat hij vervolgt: “De hersenen geven heel goed aan wanneer we vocht nodig hebben, dan krijgt u dorst. Deze prikkel is heel gevoelig, wat betekent dat een kleine verandering in het lichaam al snel leidt tot een dorstgevoel. Let wel: bij oudere mensen geeft het lichaam dorst minder goed aan en zij moeten daarom bewuster om gaan met drinken”
…dat “een klein watertekort kan leiden tot duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid en een verminderde concentratie; bij een groter tekort is er sprake van dehydratatie (uitdroging): dit kan gepaard gaan met onder andere flauwvallen en ademhalingsproblemen.”
…dat de toeristische tip deze week gaat over de expositie over het Draaksteken in het Limburgs Museum in Venlo: best de moeite waard. U krijgt een goed beeld hoe dit spel in de wereld en speciaal in Beesel terecht is gekomen, wat de bekends is geweest enz.
…dat het Draaksteken in Beesel – 1 x in de 7 jaar – thans in een moderner jasje is gestoken en in augustus zijn de voorstellingen en een optocht.
…dat u meer daarover in deze rubriek en de komende tijd in het Roerdal Journaal leest (roerdaljournaal.nl)
…dat nog enkele uit tips zijn: zondag start om 13 uur bij het kasteel in Herkenbosch een VVV-fietstocht: Grensoverschrijdend Roerdalen; van 13-17 uur is er een Boerenmarkt met veiling in Openluchtmuseum Eynderhoof Nederweert; en komende 2 weekenddagen is Middeleeuws Montfort bij het kasteel van 11-17.30 uur.
…dat we besluiten met Posters dialect: dankdeender (= kontelikker); puine (= gras-onkruid); roebelekanis ( =slordig persoon); dae keek wiej rood moos ( = hij snapte er niks van); wat greuzelt dae wier ( = wat moppert hij weer); wied-uh-weg (= heel ver; ook versleten); det waemiske is wied-uh-weg (= dat vest/ giletje is flink versleten ).
(Copyright en samenstelling : Jacques Biermans)
—-