pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 16, 2019 12:00 pm Lees verder →

Wist u…( week 3 in 2019)

De foto van Kiek Toen deze week (zie tekst in Wist u…)

Wist u…
…dat komende week in Posterholt de eerste fase start van de herinrichting van de Roermondseweg
…dat het verkeer daardoor opnieuw nog intensiever dan voorheen, door de Middenweg geperst wordt: eigenlijk onverantwoord met de daarbij behorende parkeervakken voor vrachtwagens op deze weg
…dat door de toename van het verkeer hier de Heerbaan en Margrietlaan steeds drukker worden; dat is nog niet alles want elders in de bebouwde kom van Posterholt komen ook nog bijna overal dit jaar 30 km-zones : “slakken-verkeer” in Posterholt doet massaal zijn intrede…(randopmerking: idee voor komende carnavalsoptocht?)
…dat dan omrijden via de rondweg en dan de Vlodropperweg en visa versa misschien een mogelijke oplossing is;
…dat dit alles leuk is voor de bereikbaarheid van de nering im de kern..bijv de Hoofdstraat of moet dat Posters deel ook nog doodbloeden: een Nadenkertje voor de gemeente(raad) en zeker ook het college van B en W.

…dat tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Roerdalen burgemeester Monique de Boer terug en vooruit gekeken heeft
… dat zij dat deed in een geestige toespraak, die tegelijk serieus van ondertoon was.
…dat de burgemeester het onder meer had over nieuws en nep-nieuws, dat in allerlei gedaantes en vormen tot ons komt.

..dat de burgemeester ervoor pleitte bij dit soort “feiten”(?) met beide voeten op de grond te blijven staan. Dus: je door al die info niet gek laten maken en juist met (eigen) veerkracht de toekomst tegemoet te gaan.
…dat zij ook aangaf een beetje een ouderwets type moeder te willen zijn met ook de bekende R’s van, Rust, Reinheid en Regelmaat.
…dat ze memoreerde dat bij die toekomst weer veel serieuze zaken aan de orde zijn, nadat ook 2018 een intensief jaar is geweest met een nieuwe raad met 7 nieuwe raadsleden, en ook een nieuw college van B en W.

…dat de burgemeester verder vooruit keek: Wat brengt het nieuwe jaar? Verdere regionale samenwerking in het lopende project met de buurgemeentes Maasgouw, Echt-Susteren. Opnieuw verkiezingen: Provinciale Staten, Eerst kamer en Europese Verkiezingen, verdeeld over twee dagen op 20 maart en 23 mei. “Dat het voor de twee zittende Roerdalense Statenleden, Herman Nijskens en Henk van der Linden, spannende tijden zijn . Wij vinden het fijn als Roerdalen vertegenwoordigers in de Staten heeft, want dan zijn de lijnen kort. Veel succes en het onverhoopt toch anders lopen,, dan
gepland: dan komt het neer op veerkracht!”
…dat burgemeester De Boer ook op haar eigen situatie wees: zij is bijna 6 jaar burgemeester in Roerdalen en staat nu voor de herbenoeming; begin februari is daarover mogelijk al duidelijkheid, zo verwacht zij en betitelde het ook als “spannend”. Herhaling van de nieuwjaarstoespraak 2019 van burgemeester De Boer, deze weekdonderdag, vanaf 16 uur op www.roerdaljournaal.nl

…dat de Kiek Toen-foto, ingestuurd door Wim Rutten, (wie is wie op de foto) van enkele weken geleden over het Posterholtse Trommelkorps Irene uit 1950 heeft direct reacties L opgeleverd. Jan Cuijpers en Ger Wassen stuurden dezelfde achternamen in: alleen de voornamen van enkelen zijn anders. Op de foto: bovenste rij van links naar rechts:
Jo Puts – Sjra Roncken – Wiel Puts – Pie Roemen – Sja Zeegers – Piet Gerardts of Geraedts. De onderste rij van links naar rechtsJo of Sjaak van der Varst (Vorst)– Jan Cuijpers – Frans Schmitz – Chris of Chretien Smeets – Theo Timmermans.
Volgens Cuijpers zijn de meeste personen oo deze foto inmiddels overleden.
Hebt u ook een oude foto? Stuur ze in of laat ze inscannen bij Cube computers .
…dat we deel 2 van de wijzigingen die de overheid per 1 Jan.2019 heeft doorgevoerd, volgende week publiceren.
…dat we weer besluiten met Posters dialect: ut zauwelt ( = het motregent), det kwaelt mig (= dat is niet lekker gevallen, zit tegen) eemelik (= te zoet, mierzoet), eine ummer (= een emmer).
( Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen