pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 30, 2016 3:35 pm Lees verder →

Wist u…(Week 30 in 2016)

Wist u…

…dat al 155 Limburgse buurten meedoen aan Burendag
…dat Burendag een ontmoeting is van jong en oud en al meer dan 2.900 buurten in Nederland hebben zich aangemeld voor Burendag.
…dat zaterdag 24 september organiseren Douwe Egberts en het Orange Fonds de elfde editie van dit evenement

…dat in Limburg de teller nu op 155 deelnemende buurten staat
…dat inschrijven voor Burendag en een bijdrage aanvragen van maximaal 450,- voor de activiteit kan nog altijd via http://www.burendag.nl zijn:
van samen een groenstrook opknappen tot multiculturele sport- en spelmiddagen

…dat we felicitaties richten aan het adres van het gouden paar Nellie en Sjra Veelen uit Posterholt omdat zij 50 jaar gehuwd zijn en aan het adres van Posterholtenaar Bair Hermanns , die de zilveren SCRP-legpenning kreeg, vanwege zijn verdiensten voor de 90-jarige handboogvereniging ONA uit Posterholt.

…dat de gezondheidstip over een gezonde barbecuemaal gaat …dat wanneer men samen met familie of vrienden aan de barbecue gaat, geeft dat het ultieme zomergevoel.
…dat er op zo’n avondje gezellig eten vaak heel wat calorieen binnen gaan maar ….dat hoeft niet.
…dat met kleine aanpassingen de barbecuemaaltijd geen dikmaker wordt

…dat u moet weten: het hoeft niet allemaal vlees te zijn wat de klok slaat; je kunt ook visfilet kruiden, inpakken in aluminiumfolie en laten garen en een moot gegrilde zalm levert je bovendien gezonde visvetten.

..dat je vervolgt met stukjes groente (courgette, paprika, aubergine) toevoegen aan de sjaslieks met mager vlees ( bijv kip of kalkoen)

…dat u daarbij ook een groene salade of vers fruit niet moet vergeten. Ook lekker is fruit aan de spies in plaats van vlees

…dat u sausjes zoals knoflooksaus, cocktailsaus of satesaus altijd met mate moet gebruiken, want ze zijn vaak te vet

…dat u nooit rauw vlees op hetzelfde bord moet leggen als bereid vlees. Dat is een beproefd recept voor buikloop.
…dat u ook ijs en zomerse drankjes met mate moet gebruiken: het kunnen echte calorieenbommen zijn.
…dat u een knoflooksaus op basis van yoghurt kunt maken (zie recept hier beneden)of gebruik maakt van tomatensauzen, die bevatten geen vet. Bijvoorbeeld sjaslieksaus of chilisaus.
…dat u zelf knoflooksaus als volgt kunt maken: Schil een halve komkommer en rasp deze fijn. Bestrooi het komkommerraspsel met zout en laat het uitlekken in een vergiet. Roer de komkommer door 250 ml halfvolle yoghurt en voeg twee uitgeperste teentjes knoflook, zout, peper, fijngesneden verse munt en één eetlepel olijfolie toe.
…dat de toeristische tip gaat over de Sjommelmert Roermond deze week woensdag en donderdag vanaf 12 uur s middags en de entree is gratis

…dat we besluiten met Posters dialect: hoebelig ( = hobbelig); honger toet onger de erm (= heel erg hongerig); eine faeler (= fout; mankement); bebeukde auge (= rood omrande ogen); doa kump veul biej kieke (= onslachtig).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)