pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 6, 2015 1:06 pm Lees verder →

Wist u…(week 32 in 2015)xxxxK

Wist u…

…dat we even in herinnering bergen: de fietsvierdaagse in Melick deze maand
…dat die is over twee weken van dinsdag 18 aug tot en met vrijdag 21 aug.

…dat 12 en 19 aug. 13.30 -14.30 uur Code M rondleidingen op Aerwinkel in Posterholt

.. .dat de kosten daarvan zijn €7,00 per kind tot 14 jaar incl 1 frisdrank, chips.

.. .dat deze rondleiding is omdat de spannende familiefilm Code M in de bioscoop draait if gedraaid heeft waarin Isabel en haar 2 vrienden op zoek gaan naar het zwaard van de legendarische musketier D’Artagnan: Een deel van de opnames voor deze film zijn in kasteel Aerwinkel gemaakt.

…dat tijdens de rondleiding (inclusief quiz) vertelt de gids behalve over de geschiedenis van kasteel Aerwinkel ook het een en ander over de film en over de beroemde 3 musketiers.

…dat Roermond is doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017.
…dat in de categorie middelgrote steden neemt Roermond het op tegen Gouda
…dat Roermond op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober bezoek krijgt van een onafhankelijke jury. Hierbij krijgt Roermond enkele uren de tijd om de jury te overtuigen en de juryleden rond te leiden door de binnenstad.
…dat opbasis van de motivatie én het bezoek kiest de jury dan de winnaar van de Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017.
…dat Bij een feestelijke bijeenkomst op 18 november in Den Haag wordt de winnaar bekend gemaakt.
…dat in week 31 het echtpaar Tetz-Vosdellen in Posterholt 50 jaar getrouwd was en we het paar met deze mijlpaal hierbij feliciteren
…dat daartoe in hun voortuin van hun woning aan de Margrietlaan twee huizenhoge poppen verschenen
…dat we even stil staan bij het overlijden onlangs van Posterholtenaar Arjan Everstein op 80-jarige leeftijd
…dat hij landelijke bekendheid de laatste jaren kreeg vanwege zijn fotowerk
…dat zijn foto’s en bijgevolg naam regelmatig op tv opdook bij weerberichten op het einde van nieuwsjournaals op verschillende landelijke tvzenders
…dat hij zo het kleine Posterholt in diverse Nederlandse huiskamers onder de aandacht bracht

…dat we de komende tijd op veler verzoek ook gezondheids-info blijven geven

…dat wanneer u op dieet bent let u doorgaans goed op wat u eet
…dat u eigenlijk ook moet letten op de drankjes die u drinkt: passen die binnen het dieet? …dat de juiste drankjes ervoor zorgen dat uw metabolisme verandert, u niet zo’n trek heeft en uw totale dagelijkse calorieen minder worden.
…dat de vraag is: welke drankjes helpen u af te vallen en welke juist niet?
…dat de eerste tip is: drink geen frisdrankn
…dat elk flesje frisdrank honderden zogenaamde ‘lege’ calorieen bevat en om minder calorieen drinkt light frisdranken maar het is de vraag of dit tot gewichtsverlies leidt
…dat de tip vrrder luidt : vervang koolzuurhoudende frisdranken door water, dan vermindert het aantal calorieën per dag drastisch.

..dat er nog meer voordelen zijn: drinkt u twee glazen water voor een maaltijd, dan heeft u eerder een vol gevoel en eet u dus minder. Bovendien toont onderzoek aan dat het drinken van veel water een positief effect heeft op uw metabolisme.
…dat u moet opletten bij het drinken van. smoothies
…dat wanneer u een banaan, aardbeien en bosbessen pureert tot een schuimige smoothie, heeft u een heerlijk gezond drankje. De smoothie die u thuis maakt is het beste, omdat u het aantal calorieën kunt beperken door goed op de ingrediënten te letten. Smoothies in een restaurant kunnen ijs, honing en andere zoetstoffen bevatten, dus veel calorieen
..dat u ook sport- en energiedrankjes moet mijden:,net als frisdrank zijn het caloriebommen. Ze mogen dan wel meer voedingsmiddelen bevatten, maar dezelfde vitaminen en mineralen vindt u ook in drankjes met minder calorieen!
…dat we besluiten met Posterholts dialect: zakkeduuster ( = heel donker); aansjiere (= uitdossen); sjoonreem (= veter); doe sitinks zeven oere in de omtrik (= ernstig stinken); doe sjtinks wie eine kerrenhings ( = je stinkt enorm); veurkindj ( = voor-echtelijk kind); det haw dem oppe poef (= verwachtte het kind voor ze trouwde); die hubbe zig verbrandj (= motje, ze moesten trouwen); binneroow (= sterappel); de geut kosj ’t water neet vernele (= de goot kon het water niet verwerken); bergmenke sjpele of zig verberge ( = verstoppertje spelen) (dit dialect is eerder gepubliceerd 39)

(Redactie: Jacques Biermans)Posted in: roerdalen, roermond