pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 29, 2015 12:31 pm Lees verder →

Wist u… (week 35 in 2015) M-Limburg heeft fiets-terrasjes-route

Wist u…

..dat vorige week de 17de, en opnieuw een zeer geslaagde editie was van de fietsvierdaagse in de Roerstreek met als startpunt telkens de Melickse sporthal
…dat er weer deelnemers van heinde en ver kwamen en over 4 dagen werden door de deelnemers in totaal rond 5000 routes afgelegd: 1171 op de 1ste, 1284 op de 2de en 1480 op de 3de dag …dat men de keuze had uit 30,45 en 60 km per dag en dat de organisatie weer top was!
…dat we bij de 30 km een deelnemer ontdekten van 5 jaar die wel (terecht) soms een beetje geduwd werd door moeder of vader: hij fietste mee op een klein fietsje: hulde voor deze prestatie!
…dat er daarnaast ook hulde is voor verschillende deelnemers van 80 jaar en ouder die 3 of 4 dagen volop meefietsten, met en zonder E-bike!

…dat we zo tegen het eind van de schoolvakantietijd nog enkele doe-tips geven, ook speciaal voor fietsers in deze mooie “fiets-zomer”
…dat namelijk een team van de vrijwillige molenaars van de Hompesche molen in Stevensweert zaterdag 29 augustus klaar staat tussen 13.00 en 16.00 uur om bezoekers persoonlijk te informeren over de molen.
…dat dan gratis de hoogste molen van beide Limburgen met zijn diverse molenzolders en indrukwekkende maalinrichting te bezichtigen is .
..dat de recente ingrijpende renovatie en de historie van de molen eveneens verteld wordt en men kan genieten van het panoramische uitzicht op de omgeving vanaf de stelling
…dat er nog een aanvullende tip is: doe hier het ‘Rondje Molenplas’ een gemarkeerde wandeling van zes avontuurlijke kilometers: de start is tegenover de molen.
…dat er in M-Limburg een Terrasjesroute Maasplassen is …dat dit een fietsarrangement is
…dat de VVV Midden-Limburg in samenwerking met een 5-tal horecabedrijven een nieuw fietsarrangement heeft ontwikkeld: Terrasjesroute Maasplassen.
…dat je tijdens deze 30 km lange fietstocht op 3 locaties wordt getrakteerd op iets lekkers.
…dat de fietsroute dagelijks vanaf 11.30 uur gestart kan worden bij VVV Roermond, en laat je vervolgens genieten van de meest bijzondere terrassen langs de Midden-Limburgse Maasplassen!
…dat de route grotendeels is beschreven aan de hand van de fietsknooppunten …dat de Terrasjesroute Maasplassen € 9,95 p.p. te koop is bij VVV Roermond, Markt 17, en via www.webshopvvvmiddenlimburg.nl …dat je dan een duidelijke routebeschrijving krijgt met kaartje, en 3 vouchers voor een hapje onderweg. Consumpties zijn voor eigen rekening.
…dat de Terrasjesroute gefietst kan worden t/m september dit jaar …dat de route te krijgen is bij VVV Midden-Limburg, Markt 17 Roermond.
…dat ook dit jaar in de laatste week van de zomervakantie het Limburg Festival plaats.

…dat van woensdag 26 augustus tot en met zondag 30 augustus kunt u weer genieten van straattheater en muziek en zaterdag 29 augustus zijn er optredens in Roerdalen en Wassenberg.

…dat zaterdag 29 augustus iin Roerdalen en Wassenberg op zes verschillende plekken straattheater en op alle plekken begint elk uur een voorstelling. De voorstellingen beginnen om 10.45 uur en gaan door tot 17.00 uur.
…dat in Roerdalen en Wassenberg is een fietstocht uitgezet die langs alle optredens voert 29 km lang; voor ouders met jonge kinderen is er ook een route van 20 kilometer. Op deze route vindt u bovendien 3 speelplekken.

…dat u de fietstocht kunt beginnen op elk van de zes plekken waar straattheater is: De Boshut, Meinweg 2, Herkenbosch De Huifkarhoeve/Gitstappermolen Vlodrop en verder Martunisplatz Effeld, Bleekplatz Wassenberg-Ophoven, Grundschüle Birgelen, Wassenberg-Birgelen Rosstorplatz Wassenberg in Wassenberg Kosten en informatie …dat u op alle startplekken kunt u een entreebewijs van 6 euro volwassenen en 2,50 kids kunt kopen. Daar krijgt u ook alle informatie en verder meer informatie op www.limburgfestival.nl.
…dat we als Roerdal Journaal wel hierbij de opmerking moeten maken: het is een LIMBURG Festival met bij dit onderdeel maar 2 start- en uitvoerplaatsen hier in Roerdalen en maar liefst 4 in Duitsland…!(??)….
…dat zondag 30 aug om 13.30 bij de Broeders van Liefde aan de Heinsbergerweg te Schondeln Roermond de 3 Heiligen-Huisjes fietstocht start en dit jaar naar het Rozenkerkje Asselt en de Hindoetempel, Schipperswal Roermond.
…dat we besluiten met Poster(holt)se dialect-woorden en gezegdes: det sjtriet mig get taenge ( = daar heb ik moeite mee); hovaard mot pien lieje (= wie mooi wil zijn moet er wat voor over hebben); dae haet zig de mondj te vol gepak (= hij heeft zijn mond voorbij gepraat); vromele (= binnenmonds praten); zomp (= moeras); munjig (= mondig); viemedrejjer of viemeldrejjer (= schoonprater; veer hubbe ’t oos gehad ( = we zijn als aardig op leeftijd); kuume (= zuchten); kroes hoar (= zeer sterk krullend haar); pompesjtein (= aanrecht); verke (= varken); vusje (= vissen).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: roerdalen, roermond