pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 27, 2014 1:35 pm Lees verder →

Wist u… (week 35 in 2014)

Wist u…
…dat u zondag 14 september ( de week na de kermis) al vast moet noteren: Grensland-fietstocht (met kwisvragen) van 26 of naar keuze 44 km voor iedereen: Posterholt-Effeld-Wassenberg; de organisatie berust bij de Vrienden van harmonie Wilhelmina Posterholt: kosten 5 euro (gratis consumptie na afloop) en kinderen, alleen onder begeleiding 3 euro (Inschrijven bij De Beuk tussen 10-12 uur, uiterste aankomsttijd 17 uur)
…dat de EHBO Posterholt start weer met een EHBO-cursus voor iedereen (ook bedrijven) vanaf 16 jaar; info na 17 uur: Mart Simons (tel. 0617431042) of Lian Sonntag (tel. 06 55362759) of per mail [email protected])
…dat Montfort vanaf vrijdag zijn eigen bibliotheek heeft in de Vaert 15
…dat die helemaal gerund wordt door vrijwilligers en mogelijk is gemaakt met steun van de gemeente en bedrijven
…dat over de Roer bij Lerop is de fietsbrug in wording is en recent onderdelen geplaatst zijn
…dat dit voor de schooljeugd (met name scholen Schondeln) een betere en veiligere wegverbinding is met de Roerdalen-dorpen, en ook Maasbracht, Linne en Herten

…dat in 2013 in Nederland nog geen 74 duizend huwelijken en geregistreerd partnerschappen gesloten zijn
…dat dat er 6 duizend minder zijn dan in 2012 en die daling kwam geheel op het conto van de huwelijken; daarentegen steeg het aantal geregistreerde partnerschappen juist wel: van 9,2 duizend naar 10 duizend.
…dat verder geregistreerde partnerschappen veel vaker dan huwelijken op maandag worden gesloten: overigens, op maandagen is het goedkoper of zelfs gratis om een huwelijk of partnerschap bij de gemeente vast te leggen
..dat onderzoekers zeggen dat de dalende trend in het aantal huwelijken en het aantal geboorten is te zien als een reactie op de economische conjunctuur van de afgelopen jaren.
…dat verder vorig jaar ook minder geboorten waren, vooral onder twintigers
…dat in 2013 landelijk 171 duizend kinderen werden geboren, 5 duizend minder dan in 2012
…dat de daling die in 2010 begon, nog steeds door zet
…dat vooral twintigers minder kinderen kregen en de dertigers in verhouding natuurlijk meer
…dat de afname van het aantal geboorten niet samen hangt met een daling van het aantal vrouwen in de vruchtbare leeftijd, maar lijkt samen te hangen volgens de onderzoekers met de economische conjunctuur: deze leidt tot uitstel en soms afstel van het krijgen van kinderen.
…dat er verder in 2013 er 162 duizend immigranten naar Nederland kwamen, 4 duizend meer dan in 2012 en het aantal emigranten bleef gelijk met 144 duizend.
…dat de grootste groep migranten afkomstig is uit Polen; per saldo vestigden zich in 2013 bijna 10 duizend in Polen geboren personen in Nederland; ook uit de zogenoemde GIPS-landen (Griekenland, Italië, Portugal en Spanje) hield de immigratie aan.
…dat zondag 31 augustus tijdens een fietstocht 3 gebedsplekken bezocht kunnen worden in Roermond en St. Odilienberg tussen 13 en 17 uur ( 5 euro p.p. incl. koffie-thee)
…dat de start is om 13.15 uur in de Fatih Moskee aan de Achilleslaan in Maasniel-Roermond waar na een korte rondleiding het middaggebed wordt bijgewoond
…dat daarna de fietstocht gaat naar de basiliek in St Odilienberg met een rondleiding door een zuster van de Priorij Thabor, die naast de basiliek ligt
…dat vervolgens de thee-koffiepauze is en daarna gaat het richting Kruiswegpark van Kapel in ‘Zand te Roermond waar in acht nissen de kunstwerken van A. Windhausen worden toegelicht
…dat het Weetje-van-de-week luidt: verse tuinkruiden kunt u goed bewaren door ze te drogen op keukenkpier op 600 watt 3- 4 of 5 minuten in de magnetron; keer ze halverwege met papier en al en verkruimel ze.
…dat we besluiten met Poster(holt)s dialect: det klent zig flink (= royaal smeren op een boterham bijv); doa valle mig de klompe van oet (= dat verbaast me); onger de ker gekomme (= teveel gedronken hebben); sonjesgeldj (= zakgeld); sonjes ( = zondags); loat dig van dem mer de kop vol hange (= laat je maar gek maken door hem); doa zit menotus (= daar zit je dan, meneer).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: roerdalen, roermond