pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 30, 2017 11:58 am Lees verder →

Wist u… ( week 35 in 2017)

Wist u..
..dat hetMaagDarmLever centrum van het Laurentius Ziekenhuis opnieuw is geaccrediteerd als coloscopiecentrum voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. …dat dit inhoudt dat patiënten, bij een slechte uitslag uit het bevolkingsonderzoek, snel terecht kunnen in het Laurentius
…dat Paul Bus, Roermonds MDL arts van Laurentius toelicht: “Jaarlijks wordt door het Bevolkingsonderzoek Zuid getoetst of we nog aan alle kwaliteitseisen voldoen. Het gaat dan om de kennis en kunde van de MDL-artsen, endoscopieverpleegkundigen, het gebruikte materiaal en de reiniging daarvan. De auditoren waren bij deze toetsing weer erg tevreden over onze zorg”

…dat er in Roerdalen een gemeentelijke partij in oprichting is die onder de werktitel “Het Roer Om “drastische veranderingen wil bewerkstelligen in de gemeente Roerdalen
…dat deze partij overweegt ook mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Een der initiatiefneemsters: “Wil Roerdalen straks zelfstandig blijven – wanneer zou dat overigens niet meer het geval zijn? . – dan zal er een sterk en strak gemeentebestuur moeten zitten om zich “met huid en haar” duur te verkopen en niet, zoals zo vaak gepredikt en bedisseld wordt door de grootste partijen: schuif maar mooi aan en blijf braaf”
…dat “Het Roer Om ” vervolgt: ” Er is de laatste jaren weinig tot geen daadkracht te bespeuren in gemeentelijk Roerdalen, zeker wat de kern Posterholt ( bijv. “waarom maar een klein stukje Hoofdstraat opgeknapt?”) maar ook enkele andere kernen betreft: gezapigheidheid en alles pappen en nat houden luidt voor deze kernen het parool”
…dat dezelfde contactpersoon van “Het Roer Om ” zegt: ” Wat ontbreekt is vurigheid en bevlogenheid en niet het afwachtende, zoals dat de laatste jaren geburt. Terecht constateerde het Roerdal Journaal onlangs dat Posterholt verworden is tot het vijfde rad aan de wagen: eens een voortrekkersrol in de Roerstreek en thans hangt dat dorp aan de achterste; hetzelfde geldt dat min of meer voor Montfort. Moet je dan eerst een eigen wethouder hebben?”
…dat dit meer dan een vreemd aspect is volgens “Het Roer Om”: “Neem nou de meest recente cijfers: daaruit blijkt dat de juridische kosten die de gemeente Roerdalen maakt, tot de hoogste in Limburg behoren. Zijn hier dan zoveel procedures en waarom, worden hier kennelijk veel procedurele fouten ed gemaakt die veel geld kosten? Voogdij: enorme kosten in Limburg en ook weer …in Roerdalen…Zo zijn er nog meer vragen te beantwoorden om achter de oorzaak van veel geldverlies op dat terrein te komen. Een kien raadslid had al lang de publiciteit gezocht door middel van schriftelijke vragen te stellen bijv. Kortom, wij missen assertiviteit: het-boven-op-de-kist-zitten..!”
…dat degenen die mee willen doen met “Het Roer Om”
kunnen zich voorlopig melden per mail naar : [email protected], die dat dan verder leidt naar “Het Roer Om”.
…dat we traditioneel besluiten met dialect: hae haet eine kop wiej eine tuujer-hamel (=’hij is moe: zijn hoofd zit vol met info ed); tuujer-hamel ( = weide-hamer van hout met vrij dikke kop); ,versjangelere (= stuk maken), hae is ein vothouwe (= hij is een nietsnut, een onkundig iemand); wat eine wazel (= wat een onzin); get dreir maken (= wat -verkeerds-doen); dae is van ginziej(= hij is van de andere kant van de grens: Duitsland)
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen