pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 10, 2014 12:49 pm Lees verder →

Wist u… (week 37 in 2014)

Wist u…

…dat in het kader van de manifestatie Kunstroer(t) allerlei kunst-uitingen dit weekeinde te zien zijn in de gemeente Roerdalen
…dat die plaats vinden op de bekende en elders al gepubliceerde locaties in Roerdalen: kasteel Aerwinkel Posterholt, kasteel Daelenbroeck Herkenbosch en verder Schurenhof (bij de Roerbrug) te Vlodrop, molen St Odilienberg met galerie (expo van 25 cursisten), Andreas-molen in Melick, de Kasteelruine te Montfort en verder bij huize Frymerson en Klein Paarlo, beide te St. Odilienberg
…dat u er zowel zaterdag als zondag van 10-18 uur terecht kunt en u kunt rondrijden en bij elk deelname-punt beginnen
…dat u vanaf donderdag 13 tm 18 sept elke dag tussen 10-17 uur het jaarlijkse Bloemtapijt in het Kruiswegpark van Kapel in’t Zand kunt bekijken; gratis entree
…dat een groots opgezet gratis Pompoenweekend is bij het Akkertje in de Berkenallee te St. Odilienberg (zaterdag en zondag as van 10-17 uur) met info, demo’s, recepten, kinderactiviteiten enz
…dat in Nederland, en ook in Roermond, zaterdag 13 september weer de Open Monumentendag is en het programma bevat een wandeling/speurtocht door de Roermondse binnenstad – Openstelling van een groot aantal bekende monumenten en een reis met een stoomtrein van Blerick naar Roermond en terug (alleen retourtickets)9!
…dat de themawandeling ‘Sporen van bewondering’ voert langs diverse bijzondere panden in de Roermondse binnenstad (ook is er ’n speciale kinderspeurtocht over deze route).
…dat de Roermondse monumenten die open zijn: Kathedraal, Munsterkerk, Stadhuis, ode wijnkelders van Berger, de Caroluskapel, de Synagoge (Hamstraat) ode Minderbroederskerk, de Eci-centrale, de Stadsbibliotheek, het Gemeentemuseum (met allerlei activiteiten tot glazeniersdemo), het pand Godsweerdersingel 59, de Ursulakapel, de H.Geestkerk en de vroegere apotheek Haan. In de wijk Kapel in ’t Zand (tussen 14-17 uur) zijn de bedevaartskerk, het Kruiswegpark met de beroemde bloemtapijten en het Oude Kerkhof met onder meer het gerestaureerde Cuypersgraf te zien. In het Colamgebouw aan de Heinsbergerweg wordt onder meer de tentoonstelling ”Sporen aan de Kapel” gehouden.
…dat de Modelspoorvereniging Midden-Limburg open huis houdt in haar clubgebouw aan de Steegstraat, met o.a. informatie over de geschiedenis van het spoortraject Roermond-Venlo, de IJzeren Rijn en het station Roermond.
…dat in het kader van de Open Monumentendag de Kerkhofkapel St. Ludwig te Vlodrop-station (nabij Meru) te bezichtigen is op zondag 14 sept tussen 10-12.30 uur
…dat 2 jaar geleden Staatsbosbeheer veel aandacht heeft gegeven aan de restauratie: het hele dak en een aantal verzakte muurdelen hersteld en een volgende stap is om het prachtige schilderwerk van het interieur weer in goede staat te brengen.
…dat er volgens het Arbeidsrecht nieuwe regels gelden bij een arbeidscontract vanaf 1 juli 2014
…dat er dan een wijziging is in de wetgeving van arbeidsovereenkomsten voor werknemers die een nieuw arbeidscontract tekenen bij hun huidige werkgever of bij een nieuwe werkgever.
…dat er vanaf 1 juli as namelijk in een contract van 6 maanden of korter geen proeftijd meer mag worden opgenomen: tot dan was dat nog 1 maand.
…dat verder bij een tijdelijk contract de medewerker een maand vantevoren geinformeerd moet worden of zijn contract wel of niet verlengd wordt; dit geldt niet voor contracten korter dan 6 maanden en tot nu mocht dat nog op de dag voordat het contract eindigt.
…dat een verdere verandering is:je mag nog maar 3 tijdelijke contracten krijgen in een periode van twee jaar maar tot 1 juli was dat een periode van 3 jaar.
…dat er nog een wijziging is: nadat je drie tijdelijke contracten hebt voltooid, verandert de onderbreekperiode in zes maanden en na die zes maanden kan je ex-werkgever je wederom drie contracten in twee jaar aanbieden ( tot 1 juli was die onderbreekperiode drie maanden).
…dat het Weetje-van-de-week deze keer een goed doel betreft: deze week woensdag 10 sept zijn 579 basisscholen in Nederland gestart zijn met de verkoop van loten voor de Jantje Beton Loterij.
…dat door mee te doen halen scholen geld op om hun schoolplein te verbeteren, spelmaterialen te kopen of leuke buitenactiviteiten te organiseren. Ook steunen deelnemende leerlingen andere kinderen in de Nederland omdat de helft van de opbrengst naar de buitenspeelprojecten van Jantje Beton gaat.
…dat we besluiten met (posters dialect: euvroup (= omver); ig goan ‘m eine gowe oppe lamp sjudde (= ik ga flink bier drinken); verzoepe (= verdrinken); zoepe (= veel drinke); sjproete (= spruiten, sproeten); zeiver ( = speeksel); sjaele zeiver ( = onzinnige praat); bekans (= bijna).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans).
====================================================Posted in: roerdalen, roermond