pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 18, 2014 3:51 pm Lees verder →

Wist u…. (week 38 in 2014) 355duizend Limburgers zijn te dik….

Wist u…
…dat de kern Posterholt nog altijd de meeste woningen in de gemeente Roerdalen te koop aanbiedt
…dat in Posterholt volgens de huizensite Funda thans 103 woningen te koop zijn en de laatste maanden zijn er hier 25 verkocht waarvan 5 in de laatste maanden
…dat de kern Herkenbosch tweede op de Roerdalense woningen-ranglijst staat met 92 woningen die er te koop zijn, er 23 verkocht zijn waarvan 7 de laatste maanden
…dat derde Vlodrop is met 81 woningen, er 14 verkocht zijn en 3 de laatste maanden
…dat daarna de resterende drie Roerdalense kernen volgen, die alle drie dicht bij elkaar liggen
…dat vierde Melick is met 53 huizen die te koop staan, er 16 verkocht zij en 6 de laatste maanden
…dat Montfort vijfde is met 51 woningen die er te koop zijn, 8 verkocht zijn en geen de laatste maanden
…dat St Odilienberg zesde is met 49 wonigen die er te koop staan, er 35 verkocht zijn en 8 de laatste maanden
…dat uit het overzicht dat de kernen Melick, Herkenbosch en ook Montfort de duurste woningen aanbiedt en Posterholt de goedkoopste
…dat de site Funda overigens in heel Nederland bijna 251.000 te koop aan biedt
…dat het Weetje-van-de-week een herhaling is op verzoek: de vakantiedata (basisschool) van het lopend schooljaar: de herfstvakantie 2014 is van 20 tot en met 24 oktober , de kerstvakantie van 22 december 2014 tot en met 2 januari 2015, de carnavalsweek is van 16 tot en met 20 februari 2015, Pasen 6 april 2015
…dat we vervolgen met de mei-vakantie van 27 april tot en met 8 mei 2015, hemelvaart-vrij is op 14 en 15 mei 2015, pinksteren 25 mei en de zomervakantie in zuid-Nederland is volgend jaar is van 17 juli (of eigenlijk maandag 20 juli) tot en met 28 augustus 2015

…dat Limburg een aanvalsplan overgewicht heeft gelanceerd: binnen 2 jaar moet heel Limburg bezig zijn met de aanpak van overgewicht.
…dat dat nodig is want van alle Limburgers is eenderde te zwaar.

…dat de Limburgse gedeputeerde Peter van Dijk (van Zorg en Welzijn) zegt dat de provincie voor dit project een miljoen euro opzij legt

…dat veel Limburgers wegen meer dan goed voor hen is: liefst 355.000 Limburgers zijn te zwaar

…dat, om precies te zijn, 52 procent van de Limburgers overgewicht heeft (landelijk is dat 48 procent), bij ouderen is dit zelfs 61 procent.
…dat van de Limburgse kinderen 15 procent te dik is (landelijk 11 procent).
…dat de gevolgen van overgewicht de samenleving miljarden kost, zei Van Dijk bij de presentatie, zelf huisarts van beroep.
…dat Van Dijk vervolgt: ,,In Roermond werken de Jumbo, de Lidl en de Plus mee om snoepgedrag van kinderen tegen te gaan. Die zijn gestopt met de ,,zeurkassa’s”. Die worden zo genoemd omdat kinderen daar bij hun moeder zeuren over het snoep dat er opgestapeld ligt. Dat snoep is weggehaald en vervangen door gezonde tomaatjes en dergelijke.”
…dat hij verder zegt : ,,Gemeenten kunnen alert zijn op de behoefte van kinderen om meer te bewegen. Ze kunnen bekijken of daarvoor genoeg mogelijkheden zijn zoals bijvoorbeeld speeltuintjes en trapveldjes. In Roermond gebeurt dat al”

…Limburg loopt daarmee landelijk echt uit de pas: Limburgers eten ongezond en bewegen te weinig.
…dat steeds meer Limburgers gebukt gaan onder hun overgewicht en krijgen meer suikerziekte of hartproblemen.
…dat dus ook bij Limburgse kinderen overgewicht en obesitas sterk is toegenomen.
…dat het aanvalsplan overgewicht een uitvoeringsprogramma is en Van Dijk wil dat alle 33 gemeenten er serieus werk van gaan maken op lokaal niveau.
…dat het accent daarbij ligt bij de jeugd en de opvoeders.
…dat niet alleen ouders, maar ook onderwijzers en leraren evenals de professionals in de zorg en vooral de steden in Zuid-Limburg, waar het probleem het grootst is, moeten stante pede aan de slag.
…dat gemeenten kunnen rekenen op financiële steun van de provincie bij de uitvoering.

…dat enkele gemeenten al begonnen zijn met een goede aanpak: koploper is Roermond dat al een jaar bezig is met het landelijke programma Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).
…dat onder de paraplu van de gemeente samengewerkt wordt met scholen, buurtsupers, sportclubs, huisartsen en woningcorporaties om gezonder te eten en meer te bewegen. Brunssum en Maastricht hebben zich hier afgelopen voorjaar bij aangesloten en nu zijn ook zeven Noord-Limburgse gemeenten ermee aan de slag.
…dat de Provincie Limburg onder andere de Maastricht Health Campus, GGD, Greenport Venlo, Limburgs drinkwatermaatschappij WML, zorgverzekeraar CZ en huisartsenorganisaties actief betrekken om de gemeenten te helpen. ,

…dat de provincie er van overtuigd is dat Limburg – als iedereen meedoet – binnen enkele jaren onder de landelijk gemiddelde overgewichtscijfers zal duiken en ” Limburg zo een stuk gezonder wordt,” aldus Van Dijk.
…dat we besluiten met Poster(holt)s dialect: omleeg komme ( = dalen), zakke (= dalen); boek- floetsje (= diarree); gerumpeld (=geribbeld); begaerlig ( = inhalig); zig winsjele vanne pien (= veel pijn hebben); ‘t ‘m sjmiere (= er van door gaan); doa haes ze eine vette aan (= daar ben je nog niet klaar mee); vaeg (= druk meisje).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

=====================Posted in: roerdalen, roermond