pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 1, 2016 12:58 pm Lees verder →

Wist u… ( week 39 in 2016)

Wist u….

…dat zondagmiddag vanaf 14 uur een gratis Feel Good-concert is ( georganiseerd door Posterholt Gemengd Koor) in De Beuk: diverse koren en muzikale formaties uit Posterholt treden op: iedereen is welkom
…dat we de nadere info over de Kiek Toen-foto van de Posterholtse Trommel en Fluiterkorps St Cornelius Irene nog even moeten opschorten omdat op het laatste moment nog nadere info daarover binnenkwam; even geduld dus aub
…dat de uit-tip deze week gaat over de Molendag
…dat zondag 2 oktober as van 11 tot 16 uur de Limburgse Molendag is waarbij iedere belangstellende (jong en oud)welkom is
…dat alle 60 Limburgse molens gratis te bezoeken en te bezichtigen zijn ( zie ook www.limburgsemolens.nl)
…dat ook de molens in deze regio dan te bezichtigen zijn en in vele molens zijn er aktiviteiten
…dat in de molens te Vlodrop ( Gitstappermolen), St Odilienberg (molen Verbeek) en te Melick (Andreasmolen) gemalen wordt en er zijn rondleidingen in de molens te St O’berg en Melick zijn er rondleidingen
…dat ook de Kapelse molen in Roermond in bedrijf is en er is uitleg; brede info ook in de Hompeschemolen te Stevensweert (dat is de hoogste van Limburg) waar diverse activiteiten ( oa jeugdfilm) zijn: er begint om 14 uur een rondleiding door de omgeving en Maasvallei (duur 2 uur, start bij parkeerplaats molen)
…dat zondagmorgen weer een concert is op Kasteel Aerwinkel Posterhokt
…dat nadere info daarover deze week ook op www.roerdaljournaal.nl verschijnt
…dat de gezondheids-info deze week gaat over oa de vraag: mag je spinazie nu wel of niet opwarmen?
…dat nitraat van nature in groenten ( sla, andijvie, spinazie,koolraap, bieten enz)!zit maar ook in bijvoorbeeld water van natuurlijke bronnen, ( geen kraanwater).
…dat een teveel ervan niet goed is omdat het lichaam dit kan omzetten in nitriet. Van spinazie en sla weten we allemaal wel dat er nitraat inzit, en daarom denken veel mensen dat je het niet te vaak mag eten. Dat advies is echter ingehaald door de wetenschap.
…dat nitraat op zichzelf niet veel kwaad kan mar door het bewaren, bereiden of eten van nitraatrijke groente, wordt een deel ervan omgezet in nitriet. En nitriet kan weer omgezet worden in nitrosaminen, die mogelijk kankerverwekkend zijn.
….dat daarom jarenlang gezegd werd dat u spinazie niet mag opwarmen, dat u nitraatrijke groenten niet met vis of schaal- en schelpdieren mag eten en dat u nitraatrijke groenten niet meer dan twee keer per week mag eten.
…dat uit nadere onderzoeken hun blijkt dat het eten van nitraatrijke groenten geen gevaar vormt voor de gezondheid. Het is dus geen probleem om vis met nitraatrijke groenten te combineren.
…dat het bovendien niet uit maakt hoe vaak u het eet omdat de hoeveelheid gevormde nitrosamines veel te klein is voor gezondheidsrisico’s.
…dat er wel twee adviezen overblijven om de inname van nitraat te beperken. Ten eerste wordt afgeraden om water uit privébronnen te gebruiken voor het aanmaken van flesvoeding. Water uit privébronnen kan verhoogde concentraties nitraat bevatten en dat is juist voor baby’s nadelig. Kraanwater in Nederland is wel geschikt. Even de kraan laten lopen en daarna is het direct klaar voor gebruik bij flesvoeding.
…dat ook wordt afgeraden dagelijks nitraatrijke (sport) supplementen als bietensap of bietensapconcentraat te gebruiken. De hoge dosis nitraat in zulke supplementen komt bovenop de dagelijkse hoeveelheid.
…dat we besluiten met dialect: ich goan egons nag neet weg (= ik ga voorlopig nog niet weg); achterruks (= achterbaks); kneuke mitkriege (= verwondingen, blessures oplopen) d’r door pave (= verkwisten); knuek (= botten, beenderen), proem (= pruim); piersj( =’perzik); sjpienaat (= spinazie) .
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
—–

Verstuurd vanaf mijn iPadPosted in: algemeen, roerdalen, roermond