pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 27, 2017 12:02 pm Lees verder →

Wist u…(week 39 in 2017)

Wist u…

…dat hier belangrijke data volgen die van toepassing zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, (ook dus in Roerdalen, Roermond, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw enz)
…dat deze verkiezingen in alle gemeenten in Nederland zijn met uitzondering van gemeenten die op 1 januari 2018 of 1 januari 2019 te maken hebben met een herindeling; daar zijn de raadsverkiezingen in de maand november 2017 of 2018.
….dat het aantal raadsleden in gemeente afhankelijk is van het aantal inwoners. Er zijn 17 gemeenteklassen waarbij in de kleinste gemeente (tot en met 3000 inwoners) 9 raadsleden worden gekozen en in de grootste gemeenten (vanaf 200.001 inwoners) 45 raadsleden.
…dat nu verdere belangrijke data volgen: 27 december 2017: laatste dag registratie van partijen bij het centraal stembureau van de gemeente; 5 februari 2018: dag van kandidaatstelling, de dag waarop de kandidatenlijsten moeten worden ingeleverd bij het centraal stembureau van de gemeente; 21 maart 2018: dag van stemming; 23 of 26 maart 2018: dag van kennisgeving aan de kandidaten dat zij zijn gekozen; 3 april of 5 april 2018: dag van acceptatie, de dag waarop de gekozenen uiterlijk moeten meedelen of zij de benoeming aanvaarden. (Welk van de twee dagen hangt af van het verzendmoment van 23 of 26 maart en (tweede)Paasdag op 2 april 2018 een feestdag is)
….dat verdere data zijn in deze materie: 28 maart 2018: afronding geloofsbrievenonderzoek door de geloofsbrievencommissies van de oude gemeenteraden. De gekozenen moeten daarvoor onder andere een opgave hebben verstrekt van hun maatschappelijke functies en nevenactiviteiten. Aan de hand daarvan moet de commissie vaststellen of deze verenigbaar zijn met het lidmaatschap van de gemeenteraad; 29 maart 2018: dag van aftreden en aantreden ofwel de installatie en beëdiging van alle gekozen raadsleden, inclusief de raadsleden die opnieuw zijn gekozen. Alle raadsleden uit de zittende gemeenteraad treden van rechtswege af bij aanvang van de dag van 29 maart 2018. (Raadsleden die op die dag niet kunnen worden geinstalleerd worden tijdens een volgende raadsvergadering beedigd )
…dat deze week woensdagavond met eventueel vervolg op donderdagavond vanaf 19.30 uur de gemeenteraad Roerdalen vergadert met een lijvige agenda
..dat we ienkele foto’s gekregen hebben voor onz rubriek Kiek Toen die we komende tijd hier ( en dan ook op de site Posters Journaal via www..Postert.nl zullen publiceren); ook kunt U uw oude foto insturen of afgeven bij Cube Computers, Hoofdstraat 83 ( of per mail: [email protected]) ter publicatie.
…dat we deze keer een foto publiceren van een schoolklas van de jongensschool ( St. Aloysiusschool).Weet u uit welk jaar en wie is wie? De onderwijzers is Bar Stultiens, die de 5de klas onder zijn hoede had. Info sturen per mail naar eerder genoemd mailen adres.
..,ldat we voor u een gezondheidstip hebben waarover in de VS veel bericht is de laatste tijd en het heeft met de gezondheid te maken: al enkele weken staan de bladen er vol van dat de ouderen – in tegenstelling tot veel jongeren – eigenlijk per dag te weinig water drinken
…dat feit was in Europa ook al eerder bekend: nieuw is echter dat onderzoek in gezondheidscentra heeft uitgewezen dat het dagelijkse watertekort bij veel mensen, en vooral bij ouderen de oorzaak ervan is dat vooral s nachts spierkracht kan optreden
…dat het drinken van anderhalve tot twee liter vocht (het beste is voor het merendeel gewoon water) per dag bij proefpersonen veel minder spierkramp ( vooral s nachts) leidt
…dat we – zoals gemeld – nader terugkomen – op de Sjinderhannes-uitvoering in de Roerstreek omdat dat nog enig speurwerk vereist.
…dat zondag 1 oktober vanaf 14 uur in kasteel Aerwinkel om 14 uur een Latijns-Amerikaanse muziekmiddag is van de Stichting Cultureel Aerwinkel met als thema Arpamor ( liefde voor de harp). Entree: volwassen 16 en kinderen tot 12 jr 8 Euro. Reserveren via 06 21924702 of [email protected]
…dat een andere uitgaanstip voor het laatste weekend van september is een expositie en speurtocht met film “eiland in de Maas van alle tijden” op zaterdag 30 sept 14 uur bij het Streekmuseum Stevensweert (J v Steffeswertplein)
…dat we besluiten met dialect: die kalt wiej de daag lank zeen (= zij kletst heel veel); op eine vieze kier hubbe ze hum te graze (= op een dag loopt hij tegen de, lamp); soldaersj (= daas, paarde-vlieg); sjwerdus (= doordeweeks); doa kump nieks van oet (= heilloos); was ze mig neet zaes! ( = niet te geloven!) dae kiek wiej eine linkse sjoon (= hij kijkt scheel ); foetele ( vals spelen), sjpienze (= bespieden); det haet nieks te beduite (= dat heeft niks te betekenen).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
—-Posted in: algemeen, roerdalen, roermond