pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 2, 2019 12:01 pm Lees verder →

Wist u…(week 40 in 2019) met oa info Kunststroom dit weekeinde in Roerdalen en primeur bij schutterij Posterholt

Roerdaljournaal.nl: het hele Posters Journaal elke week in het Posters Waekblaad en vanaf elke woensdag ook op www.roerdaljournaal.nl

Wist u …

…dat we deze week starten met een nieuwtje: volgend jaar komt er weer een Vaderdagbraderie of beter gezegd, Summer Fair,onder regie van de Posterse Vicky Heinen, samen met enkele ondernemers.
…dat Vicky Heinen (van nagelstudio Amadeus) dit jaar spontaan in het gat sprong, toen harmonie Wilhelmina Posterholt en de Posterse /Vlodropse voetbalclub Oranje Blauw ‘15 de organisatie van de jaarlijkse braderie een jaar wilden overslaan, om volgend jaar een nieuw concept – de Vaderdagbraderie 2.0 – te presenteren. Er volgde overleg tussen alle partijen na de succesvolle “invalbeurt” dit jaar besloot Vicky Heinen met enkele ondernemers alleen verder te gaan nadat beide verenigingen afhaakten.
…dat Vicky thans desgevraagd zegt: “Wij hebben nu driekwart
naar om met enkele ondernemers te bekijken welke scenario daaruit rolt voor de Fair volgend jaar”
…dat de organisatie overweegt – aldus Vicky Heinen – de leuke elementen van vorige braderieën terug te halen
…dat zij daarmee met name de interactie met het publiek bedoelt
…dat in vroegere braderieën waren er activiteiten voor het publiek , waarbij verenigingen enz soms bij inzetten een extra centje verdienden, zoals bijv het het stok vangen , of het aantal erwten in een pot raden, of een marmottenrace, of doel schieten, of een opgeplakt geldbedrag raden , of de zwaarte van bijv een pompoen aden, of inschrijven en raden naar de naam van een pop of dier,8enz enz.
…dat er ook muziek zal zijn en ook grotere attracties, meldt de organisatie
…dat we u op de hoogte zullen houden.
…dat we nog een primeur mogen melden: bij haar allereerste optreden binnen de Posterse schutterij werd zij gelijk koningin 2020: Silvia van Leeuwen vorig weekend en dat heel snel: al na 104 schoten.
…dat bij de jeugd werd de vogel afgeschoten door Feliz v/d Adel. Als gasten bij dit koningsschieten was St. Sebastianus Schützenbruderschaft Tüddern aanwezig en daar werd de vogel “dodelijk geraakt” door Frank Bender na 152 schoten. Bij de burgerkoning werd de vogel afgeschoten door Jarno Henstra met 224 schoten.
…dat tot slot bij de schutterij de vogel – zoals hier eerder gemeld – een prooi werd van Sylvia van Leeuwen en zo hde titel koningin vergaarde. Het is haar eerste jaar bij schutterij St Mathias en Cornelius en een jaar lang mag ze nou de titel dragen.

…dat dit weekeinde weer de manifestatie Kunststroom Roerdalen – Wassenberg is en dus editie 2019 de uitgaanstip is.
…dat er dan 60 kunstenaars op 14 locaties hun werk tonen en dat gebeurt in de zes kerkdorpen in de gemeente Roerdalen en verder in een aantal kernen in de Duitse zustergemeente Wassenberg.
….dat onderstaand de lokaties worden weergegeven (met postcode zodat u de exposities ook gemakkelijk kunt vinden met uw navigatie)
…dat de openingtijden van de exposities zijn op 5 en 6 oktober, beide dagen van 11:00 tot 17:00 uur.
…dat de kunstwerken te zien zijn op de volgende lokaties: 1a A Art Gallery Rozendaal Rozendaal 10 6065 NE Montfort 1b Kasteel Montfort Huysdijk 4 6065 AX Montfort 2 De Heren van Montfort Markt 2a 6065 AW Montfort 3 Molen van Verbeek/Gallerie TriVidha Molenstraat 14a 6077 BC Sint Odiliënberg 4 Aad Raodhoes Melick Dorpstraat 43 6074 GA Melick 5 Oetsjpanning de Meuleberg Waterschei 71 6074 ES Melick 6 Sint Sebastianuskerk Herkenbosch Hoofdstraat 21 6075 AE Herkenbosch 7 Kasteel Daelenbroeck Kasteellaan 2 6075 EZ Herkenbosch 8 Gitstapper molen Gitstappermolenweg 3 6063 NT Vlodrop 9a Altes Rathaus Wassenberg Am Roßtor 1 9?B Galerie Noack Roermonderstraße 6, Wassenberg 10 Evangelische Hofkirche Wassenberg Roermonderstraße 8, Wassenberg 11 Herz Jesu Kirche Kreuzstraße 18-20 41849 Wassenberg-Effeld 12 Sint Martinuskerk Vlodrop Kerkstraat 1 6063 AR Vlodrop 13 Sint Matthiaskerk Posterholt Hoofdstraat 72 6061 CE Posterholt 14 Kasteel Aerwinkel Aerwinkelallee 1 6061 GT Posterholt en Mariakapel , Kerkberg 12, St Odilienberg.
…dat u op internet ( www.kunststroomroerdalen.nl) de catalogus kunt inzien waar welke kunst door welke kunstenaar getoond wordt.
…dat de catalogus voor 1 euro op elke lokatie te koop is.
…dat er ook een fiets knooppuntenroute loopt langs alle expositielokaties en dat tenslotte ook de Roerdal Expresse ook op beide dagen rijdt langs de expo/punten.
…dat de Vlodropde Nartinusschool ook kunstwerken gemaakt heeft mbt tot Deze manifestatie.

…dat zaterdag 5 oktober is het Kloosterwandplein in Roermond het toneel van de politie. Op deze dag organiseert de politie samen met de gemeente een Politie Demo Dag.
…dat het woord het al zegt: een dag waarop inwoners en bezoekers van Roermond allerlei demonstraties kunnen zien van de politie. Altijd al willen weten hoe een biketeam werkt, en hoe de politie een gevaarlijke verdachte benadert?
…dat u dat aan de weet kunt komen op deze gevarieerde dag die duurt van 11 uur tot 16 uur Aan de ring van het Kloosterwandplein zullen verder kraampjes staan waar je onder andere informatie krijgt over veiligheid, veilig wonen, digitale recherche, droneteam, social media en werving en selectie.
.
..dat bezoekers ook kennis kunnen maken met VR Dangerzone, een uniek middel om met een virtual realitybril een en ander te kunnen voorstellen. Voor de kinderen komt er een fietsparcours.
…dat daarnaast zijn er bijzondere politievoertuigen te zien zijn en staat er een Mobiel Media Lab. Dat is een vrachtwagen, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. Met deze testtruck rijdt de politie door Nederland om onderzoek te doen naar de mening over en ervaringen met de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt. Denk hierbij aan de website politie.nl, de Politietip, folders of de social media accounts (Facebook en Twitter).
….dat het mobiele operationeel centrum maakt deze dag gebruik maken van het Mobiel Media Lab om bezoekers mee te nemen in de meldingen die er bij de politie binnenkomen en in de prioriteiten en keuzes die ze moeten maken. Het doel is om in gesprek te gaan met inwoners over de manieren waarop de samenwerking nog meer geintensiveerd kan worden.
Kortom, genoeg te zien en te beleven op zaterdag 5 oktober lvan 11 uur tot 16 uur
….dat de politie verder zegt: in verband met de drukte van bezoekers in de stad roept de politie van Roermond op om zoveel mogelijk te voet of per fiets naar de demonstraties te komen.

…dat we besluiten met Posters en Midden-Limburg dialect: wat eine auwe kroam en rotzooi doa binne in die boet ( = wat ouderwets en rommel in dat huis); eine sjtomme achtereuver (= dommerik); zo lui wiej ein verke(= erg lui zijn); kursjtaangulle praape ( = kastanjes rapen).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
-–