pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 12, 2016 12:05 pm Lees verder →

Wist u… ( week 41 in 2016).

.

Wist u….

……dat de foto van het trommel- en fluiterkorps St Cornelis-Irene onder andere twee schriftelijke reacties opleverde
…dat , Bair Gerardts en Chris en Els Bongers namelijk schrijven dat de foto gemaakt is op Tweede Paasdag in 1953
…dat de 3 personen aan de zijkant vlnr zijn: Bair Puts voorzitter, Neer Willems en Frans Schmitz of Schmits
…dat de tamboer-maitre is Pie Roemen en de leden die herkenbaar zijn: steeds vlnr: rij 1 vlnr: Henk Gerardts, Sjra Puts, Rene Esser, Bair Gerardts en Jo Seegers; rij 2: Teun Puts,?,?,Ton Wassen,Har Essers; rij 3 : Harry Schmitz, Sjra Cuijpers,Pierre Muyzers,? Chris Bakkes; rij 4 :Frans Schmitz,?,?,?,?,; rij 5:Thei Timmermans of Thei Schmitts,?,?,Piet Gerardts
…dat we vervolgen met de laatste 2 rijen: rij 6: Wiel Gerardts, Crit of Chris Smeets, Hub vd Heuvel, Sjra Seegers; rij 7: Jan v Montfort en Jo Puts.
…dat we dank zeggen aan de de inzenders van de info en dat de foto gemaakt is toen het korps voor het eerst in deze samenstelling naar buiten trad, aldus meldt men.
…dat wanneer er nog meer info over deze foto volgt dan zal dat op de site van het Posters Journaal ( via www. postert.nl) te lezen zijn
…dat we een volgende keer een oude foto van de Jonge Boeren publiceren
…dat het een donkere week was voor de sport in Roerdalen: weer geen besluitvorming in de zich wijs noemende gemeenetraad over de sportaccommodaties; ook daarop zal hier ongetwijfeld nog reactie komen.
…dat we verder melden dat de Posterholtse Mia Severens-Janssen zaterdag 15 en zondag 16 oktober as gratis toegankelijke open dagen houdt in kasteel Daelenbroeck te Herkenbosch en wel van klassieke bloemsierkunst in combinatie met antieke accessoires
…dat u onderstaand nieuws – en ook elke dag andere info – al hebt kunnen lezen op www.roerdaljournaal.n
…dat vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van kracht. Arriva, de komende 15 jaar verantwoordelijk voor het bus- en treinvervoer in Limburg, zet vooral in op en snellere verbindingen tussen de drukke bestemmingen.

…dat ook reiscombinaties van bus en trein leveren meer mogelijkheden en tijdwinst op, zowel grensoverschrijdend als richting Brabant, Gelderland en de Randstad. Op plaatsen en tijden met weinig reizigers wordt maatwerk de norm met onder andere vervoer op afroep, aldus meldt Arriva.
…dat – aldus de nieuwe vervoerder – de treinstations van Weert en Roermond ideale vertrekpunten zijn richting Eindhoven en de steden Sittard, Heerlen en Maastricht.
…dat de busdienst-regeling vooral is ingericht op het ophalen van passagiers in de verschillende dorpen met bestemmingen in Weert en Roermond en aansluiting daar op de Intercitytreinen naar de genoemde steden.
…dat op diverse trajecten worden Qliners ingezet die minder tussenstops aandoen en sneller met een luxe bus de eindbestemming bereiken.
…dat voor kleine kernen is er een buurtbus voor het vervoer. Nieuw in deze regio is ook de Qliner tussen Roermond Designer Outlet en Heinsberg met een perfecte aansluiting op het spoor Düsseldorf-Aken.
…dat sinds woensdag 5 oktober Arriva op http://www.arriva.nl/limburg de nieuwe dienstregeling: reizigers kunnen daar zien wat er voor hen verandert.
….dat hier dus opnieuw een vermanende vinger richting organisatie als deze gaat: mensen ( en vooral ouderen) die geen kennis hebben van de computer of daarin geen hulp hebben of kunnen krijgen ( of geen computer hebben!)?worden wel voor grote problemen geplaatst.
…dit is weer een discriminerende “service” die ook in tv-programma’s gebeurt: ( ‘kijk verder op onze site’) gebeurt en we meldden dat eerder al ): waar geen ombudsman op ingrijpt….!
…dat we besluiten met Posters dialect: sjrot (= puin); vol vroebele (= pokdalig); bakproeme (= blauwe pruimen voor vlaai bijv); doa krieg ig de sjiet van ( = daar krijg ik een punthoofd van); notse van hubbe ( = profijt van hebben); eine tump vanne toafel ( een spitshoek van de tafe), “sjuuf mer biej en zit dich aanne tump” ( =”schuif maar een en ga zitten aan de hoek van de tafel”); eine tump van het landj( =spits toelopend land); get inein sjtove (= prutsen); det vleisj mot zeutere ( = dat vlees moet uren pruttelen)
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
——

Verstuurd vanaf mijn iPadPosted in: algemeen, roerdalen, roermond