pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 14, 2015 12:08 pm Lees verder →

Wist u… (week 42 in 2015)

(Dag Harrie, hier voor komende week 42 – Posters Journaal Wist u. G r em mci. JB – in kopie naar PJ)

————–
Posters Journaal: …hultjere boet…

Wist u…

…dat de komende weken weer de griepspuit (voor mensen met medische indicatie) verstrekt wordt bij de huisartsen: 2 en 3 nov in Posterholt (14-16.30 uur), 19 en 20 oktober in St Odilienberg (15.30-16 uur), 9 en 13 nov. in Melick (14-16.30 uur), 27 en 29 okt. in Vlodrop (16-18 uur), 19 en 20 okt in Herkenbosch (15-17 uur); voor alle praktijken geldt: er hoeft geen afspraak gemaakt te worden
…dat wanneer u van filmmuziek houdt, vertolkt door de Posterholtse harmonie Wilhelmina, u kaarten (7,5 euro) kunt kopen voor het filmmuziek-concert op zaterdag 7 nov in De Beuk te Posterholt (vrije plaatskeuze); kaarten bij de leden en vorts ook bij Auto Bustin en Cube Computers Posterholt.
…dat het Groene Kruis Posterholt van plan is om de dagopvang met 1 dag uit te breiden en wel op de donderdag: er is thans al dagopvang op maandag, woensdag en vrijdag: welkom zijn ouderen, eenzamen, chronisch zieken of gehandicapten uit Posterholt. Info: Mia Buurman tel. 403478 of Ine Jeursissen tel. 535554.
…dat vrijdag 30 oktober om 20.00 uur in Zalencentrum De Harmonie in Linne de 8e editie is van Limburgs Preuve.
…dat het een programma is, waarin alle facetten van de Limburgse taal de revue passeren.
…dat daaraan meewerken: Meike Mooren en David Jetten, twee jeugdige kampioenen van de Limburgse Declamatiewedsjtried 2015 en dat men verder kan luisteren naar liedjes van Ylka Kolken, Peter Berghs, Gé Reinders en Roger Villevoye en er wordt voorgedragen door Annie Schreuders-Derks en Har Sniekers terwijl Bertie & Colla Bemelmans een toneelstukje op.voeren
…dat er typisch ‘Limburgse hepkes ‘ geserveerd worden: kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de Harmoniezaal te Linne: 0475- 461676 of via http://www.limburgspreuve.nl.
…dat we ons medisch hoekje vin enkele afleveringen vervolgen met: wat kunnen voeten u vertellen over uw gezondheid?
…dat sommige voetklachten kunnen wijzen op een onderliggende aandoening: zo kunt u diabetes hebben, zonder het zelf te weten.

…dat soms de manier waarop u loopt het eerste signaal is dat u wat mankeert: opeens grotere passen nemen of een beetje slepen met een been kan erop wijzen dat u minder gevoel heeft in uw voeten: dit kan te maken hebben met zenuwschade als gevolg van diabetes, een infectie of een vitaminetekort; onzeker lopen of schuifelende pasjes passen bij parkinsonisme en de ziekte van Parkinson.

…dat we nu belanden bij de koude voeten: vooral vrouwenvoeten willen nog wel eens in ijsklompjes veranderen. Een andere vetverdeling en hormoonspiegel zorgen voor dit verschil tussen mannen en vrouwen; erg koude voeten: Misschien is de doorbloeding niet optimaal. Dat kan te maken hebben met roken, een hoge bloeddruk of hartproblemen.

…dat bij diabetici kunnen de bloedvaatjes en zenuwen in de voeten beschadigd raken en hierdoor stroomt het bloed minder goed door de voeten, waardoor ze koud aanvoelen. Ook bloedarmoede of een traag werkende schildklier zorgen ervoor dat u sneller koude voeten heeft. De huisarts kan vaststellen of u last heeft van een van deze onderliggende problemen of dat u gewoon pech heeft met uw koude voeten.

…dat we bij de tenen zijn aanbeland: wit, blauw, rood; tenen die eerst wit, dan blauw en vervolgens rood kleuren, duiden op het fenomeen van Raynaud. Bij deze vaataandoening trekken de bloedvaten in de vingers en/of tenen samen bij kou en emoties. De tenen krijgen dan te weinig bloed, waardoor ze ‘dood’ of pijnlijk aanvoelen. Vaak krijgen ze eerst een witte en daarna een donkerblauwe of paarse kleur. Worden ze weer warm, dan kleuren ze rood en gaan ze gloeien.

…dat er twee vormen zijn: het primair fenomeen van Raynaud. Dit staat op zichzelf en heeft een onbekende oorzaak en de tweede vorm heet het secundair fenomeen van Raynaud. Dat is Raynaud die ontstaan is als gevolg van een andere ziekte, zoals reuma. ( tot zover deel 1; een volgende keer deel 2 enz)

…dat we in de Posterholtse zakenwereld twee wapenfeiten met een felicitatie memoreren: drogisterij Janssen is nu DIO drogisterij Janssen en dierenspeciaalzaak Meijers heeft het diamanten (60-jarig) jubileum gevierd
…dat we besluiten met de oplossing van het laatste deel van de Dialectkwis: klam is nauwelijks en niet een krammetje of koud; neet good gesjeit is niet goed snik en niet: niet uit elkaar te houden of met ruzie gescheiden; heurtsje betekent horretje en niet een horentje of oortelefoontje; sjanseberm: is een hoop takkebossen en niet een geluksvogel of vangrail; hultjere boet is een houten keet en geen binnenvaaartschip of forse bekeuring.
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans).

==================

==================Posted in: roerdalen