pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 20, 2018 5:57 pm Lees verder →

Wist u… (week 42 in 2018)

——

Posters Journaal:…de kirkgank doon…

Wist u…
…dat we eerst een felicitatie aan het adres van de Posterholtse harmonie Wilhelmina uitspreken, die zondag jl een succesvol optreden in klasse 1 sectie harmonie kende: ‘Posterholt’ kwam tijdens het bondsconcours 2018 (tegenwoordig heet dat officieel LBM concertconcours) in de Roermondse Oranjerie tot een score van 89 punten en daarmee het predicaat “goud” behaalde (vergelijkbaar met een eerste prijs voorheen)
…dat de Posterse harmonie drie werken onder leiding van dirigent Guido Swelsen uitvoerde en wie het gemist heeft: in de radio-uitzendingen De Klassieke Avond van L1 zijn de concours-optredens van Posterholt en andere . muziekgezelschappen aan deze LBM Concertconcoursen 2018 nog eens te beluisteren. Dat kan op de zondagavonden 26 oktober en 2 november drie uur lang, aanvang 19 uur. Emil Szarkowicz zorgt voor de presentatie/commentaar.
…dat Wilhelmina op deze eerste concours-zondag een van de twee korpsen was die in klasse 1 (na de concertafdeling de hoogste klasse) uitkwam. Naast het Posters gezelschap kwam in de sectie harmonie klasse/divisie 1 St Caecilia uit Geulle in actie met een score van ruim 92 punten, goed voor ‘goud ‘(1e prijs) met lof der jury.
..dat in de lagere divisies ‘goud’ met promotie en lof der jury was voor Walram Valkenburg (divisie 2), ‘goud’ met promotie voo.r Grubbenvorst (divisie 4),en ‘goud’ voor Born en Beesel (beide divisie 3)

…dat komend weekeinde de laatst concourszondag 2018 is met geen deelnemers in de 1 divisie harmonie maar wel in de divisie 1 fanfare. Kortom: Posterholt behaalde een prima score in 2018, op een na de beste in divisie 1 harmonie!

…dat de organisatie en deelnemers van Kunststroom 2018 vorig weekeinde in de 6 Roerdalense dorpen verrast was door de belangstelling voor deze herboren editie en het evenement een vervolg krijgt, waarbij dan ook de jeugd aan bod komt.

…dat niet alleen de interesse groot was maar ook de kunstenaars, die uitleg gaven, blij waren met de nieuwsgierigheid van de bezoekers met al hun vragen. “Een dergelijke interesse had ik nooit verwacht en ik heb ook nog goede zaken gedaan, hoewel het mij daarom in eerste aanleg zeker niet om ging”, zei een van hen.

…dat in heel gezinnen zowel de vader als moeder buitenshuis werken en nu de verkoop via internet een hoge vlucht neemt worden allerlei manieren bedacht om de bezorgdienst zo aantrekkelijk mogelijk te maken, opdat de buren enz minder gestoord worden bij afwezigheid van bewoners

…dat bedrijven, die pakketten bezorgen, daarom altijd op zoek zijn naar manieren om het ontvangers nog gemakkelijker te maken om online te kopen.
…dat een nieuwe service waar op dit moment over wordt gesproken is de zogenaamde ‘kofferbak-levering’
…dat we ons afvroegen: wat wordt bedoeld met kofferbak-levering? Dit is een bezorgservice waarbij de bezorger uw bestellingen in de koffer van uw auto bezorgt zonder dat u zelf aanwezig hoeft te zijn
– …dat na het kiezen voor ‘kofferbaklevering’ bij uw bestelling in een webshop geeft u de bezorger eenmalig toegang tot kofferbak van uw auto waar die staat. Door het plaatsen van een gratis verstrekte slimme sleutelhanger aan uw autosleutel kunt u gemakkelijk telkens eenmalig digitale toegang verlenen aan uw bezorger via een App.
..dat zodra de bezorger aankomt bij uw auto wordt er een systeemcheck gedaan of de GPS lokatie, het track and trace nummer en de eenmalig te gebruiken digitale kofferbaksleutel overeenkomen met de bestelling. Indien dit overeenkomt kan de bezorger met de App eenmalig uw kofferbak openen en na het plaatsen van uw bestelling gaat uw kofferbak automatisch weer op slot.
…dat dat nog niet alles is: zodra de kofferbak geopend en weer gesloten is, krijgt de ontvanger een SMS-berichtje. Deze nieuwe bezorgoptie kan gebruikt worden voor bezorging in de kofferbak van uw auto bij u thuis of bij uw werk, gemakkelijk & veilig. Dus: uw auto als persoonlijk mobiel afhaalpunt op elk moment van de dag.
…dat eenzelfde bezorging systeem overwogen wordt met een bezorgdienst aan huis: de voordeur gaat op precies dezelfde wijze open en dicht
..dat men zo de service voor bezorging pakketten van wil uitbreiden: of bij een afhaalpunt, of op verschillende tijdstippen in verschillende daglijkse tijdvakken tot soms wel 22 uur aan huis.
…da naast de zojuist genoemde methode van auto-afhaalpunt ook gedacht wordt of misschien al ingevoerd is: het huisbezorgpunt-waar-niemand-thuis-is. Met exact dezelfde sleutel-manier als de auto maar dan in een huis ( waar niemand aanwezig is, en dat is een beetje te trikkie ) (Wordt ongetwijfeld allemaal vervolgd)

…dat we deze week een eenvoudige foto uit het archief u in Kiek Toen willen tonen: het is de meisjesschool St Jozef uit Posterholt. Het is een foto uit 1921. En tot de afbraak zijn er aan het exterieur weinig dingen veranderd. Kijk eens naar de hoge vensters en hoge plafonds. Mere Canisia was een van de bekendste zuster-onderwijzeressen aan deze school, zij was tevens hoofd-der-school. De school als gebouw is eind vorige eeuw afgebroken om plaats te maken voor de woningbouw Kloosterhof. De meisjesschool was onderdeel van het Ursulinen-scholencomplex en zetelde schuin tegenover de kerk-ingang.

….dat we in enkele afleveringen de komende weken hier aandacht vragen voor uw gezonheid want dagelijks minstens een half uurtje lopen, daar kan geen pil tegenop.
…dat hart en longen er sterker van worden en… uw geheugen wordt beter; verder is het heel goed voor uw humeur en zker als u altijd met iemand samen loopt.
…dat de conclusie van onderzoekers – en in het verlengde daarvan artsen, fysiotherapeuten – luidt: wandelen is goed voor alles. Uw hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: uw humeur wordt er beter van en dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen. …dat daarom de vraag beantwoord wordt: waarom is juist wandelen zo gezond, en hoe gezond is het precies? De Amerikaanse arts Mike Evans verzamelde al het onderzoek naar deze vragen en maakte er een aansprekend filmpje van dat u kunt vinden op YouTube (ga naar www.youtube.com en zoek op ‘Dr. Mike Evans’ en ’23 and ½ )
…dat zijn conclusie(en van vele anderen) dus is: dagelijks wandelen levert een drastische verbetering van de gezondheid op.
…dat degene die niet zo’n beste conditie heeft, doet er goed aan het wandelritme geleidelijk op te bouwen. Op www.nwb-wandelen.nl (de site van de Nederlandse Wandelsport Bond) en www.wandeltraining.nl (klik onder ‘schema’s’ op ‘wandelen beginners’) vindt u schema’s en tips.
…dat kort gezegd het erop neerkomt dat u steeds meer minuten stevig moet doorlopen en dat afwisselt met twee minuten rustig lopen.
….dat een trainingsschema spierpijn en pijnlijke schenen voorkomt. Echte blessures ontstaan niet snel, behalve bij wie ongetraind lange tochten loopt. Verder: loop rechtop en ontspannen, in een tempo dat gemakkelijk vol te houden is. Maak de passen niet te groot, wikkel u voeten goed af en laat uw armen soepel mee bewegen. Het is niet nodig extra stevig met de armen te zwaaien.
…dat de conditie van je longen en hart vooral vooruit gaat bij stevig doorwandelen. Daarbij loopt de hartslag op tot 170 slagen per minuut, min je leeftijd. Voor een 60-jarige is dat bijvoorbeeld een hartslag van 110. Wissel sneller wandelen af met rustig lopen, bijvoorbeeld een minuut snel en dan weer twee minuten in u normale tempo (wordt vervolgd).
…dat we besluiten met Posters dialect: doe weer ig brul van (= dat hangt me de keel uit, ben ik zat); de kirk-gank doon (= oud gebruik om de moeder na een bevalling de eerste keer ter kerke te gaan met een buurvrouw waarbij de pastoor de twee naar het Maria-altaar leidt); semiet (= gooien); ein kilke (= een ketel)
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

—–Posted in: algemeen, roerdalen, video