pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 21, 2015 12:22 pm Lees verder →

Wist u…(week 43 in 2015)

Wist u..

…dat onlangs een inwoner in de gemeente Roerdalen werd aangehouden door de politie omdat hij een boete uit 2013 niet had betaald
…dat het om een fors bedrag ging: bijna 1000 euro
…dat de betrokken persoon niet direct kon betalen en daarom paste de politie het zogenaamde dwangmiddel toe: in dit geval betekent dat dat de betrokkene voor 7 dagen de cel in moest. En…na deze 7 dagen gijzeling, zoals dit in justitiekringen heet, blijft het boetebedrag gewoon staan.
…dat even na de aanhouding de boete netjes voldaan werd door zijn partner en mocht de betrokkene weer gaan.
..dat door het snel groeiende aantal apparaten dat op internet aangesloten wordt, dreigen de 06-nummers op te raken
…dat op dit moment al ruim 54 miljoen van de in totaal 60 miljoen beschikbare nummers zijn vergeven, terwijl het aantal apparaten dat zo’n nummer nodig heeft heel snel groeit.
…dat wanneer de 06-nummers opraken, moeten alle telefoonnummers worden aangepast naar een nummer met 11 cijfers (nu telt het 06-nummer nog 10 cijfers)

…dat toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) providers als KPN en Vodafone oproept om minder snel nieuwe nummers te verstrekken.

…dat de verwachting is dat het aantal apparaten dat een 06-nummer nodig heeft namelijk de komende jaren explosief stijgt.
…dat 7 jaar geleden, in 2008, had een gemiddeld gezin van vier personen nog maar 8 apparaten die op internet aangesloten moesten worden: het ging toen vooral om mobiele telefoons, maar ook om tablets, laptops, gameconsoles en modems.

…dat over twee jaar datzelfde gezin waarschijnlijk 24 van zulke gadgets heeft, en in 2022 wordt verwacht dat dat er 50 zijn: dat komt omdat heel veel apparaten een internetaansluiting nodig hebben, behalve de eergenoemde ook het scala van slimme elektriciteitsmeters tot televisies en van auto’s tot verlichting enzovoort.
…dat de ACM voor deze apparaten eigenlijk een speciaal nummer heeft ge-introduceerd: het 097-nummer, maar providers gebruiken die nummers nauwelijks, en geven toch de 06-nummers uit.
…dat daarom de ACM ingrijpende maatregelen moet nemen, zoals het omnummeren van 06-nummers van 10 naar 11 getallen.
…dat iets dergelijks ook in 1995 gebeurde, toen 6 miljoen huishoudens een nieuw nummer kregen van de toenmalige PTT.
… dat koste toen 100 miljoen gulden, maar was vooral ongemakkelijk omdat bijvoorbeeld telefoonnummers op oude facturen, reclameborden, auto’s enz.. niet meer klopten

…dat we ons medisch hoekje vervolgen met deel 2 : wat kunnen uw voeten u vertellen over uw gezondheid?

…dat we vorig keer al meldden dat sommige voetklachten kunnen wijzen op een onderliggende aandoening: zo kunt u diabetes hebben, zonder het zelf te weten.

…dat we vervolgen met horlogeglasnagels: dat zijn nagels met een bolling; ze komen zowel bij de tenen als bij de vingers voor en ontstaan als het laatste kootje verdikt is.( Bij de hand wordt wel over trommelstokvingers gesproken, omdat de vingers dan een beetje lijken op een drumstok: een stok met een bolletje aan het uiteinde).

…dat horlogeglasnagels of trommelstokvingers onder andere voor komen bij long- en hartziekten. Ze worden ook wel gezien bij mensen met schildklierproblemen of darmaandoeningen, zoals de ziekte van Crohn, coeliakie en colitis ulcerosa. De lijst met ziektes waarbij horlogeglasnagels voorkomen is langer maar ze hoeven niet altijd te betekenen dat u een onderliggende aandoening heeft; in sommige families komen ze zo maar voor, waarschijnlijk door een genetische afwijking.

…dat voeten met wondjes die maar niet helen, een belangrijke signaal zijn dat u diabetes zou kunnen hebben. Door diabetes kunt u minder gevoel hebben in uw voeten, waardoor u wondjes niet zo snel opmerkt. Bovendien genezen wonden minder goed als u diabetes heeft en als u hier niet goed op let, kunnen wonden gaan ontsteken en zweren worden. Goede voetverzorging is dus extra belangrijk voor diabetici. Controleer uw voeten dagelijks op blaren, kloofjes, schrammen, wondjes en verkleuringen als u diabetes heeft, ook de onderkant. (tot zo ver deel 2 – volgende keer het slot in deel 3)

.dat we besluiten met enkele Posterse (of Midden-Limburgse) dialectwoorden enz: poke ( = pochen); emes get in ein tuut doon ( = iemand wat wijs maken); ermennhals (= zielepoot); los inne mondj (= loslippig); veer hubbe de aester (of kaak) gezeen (=voorspelling dat iemand gaat sterven); hae greuit wiej ene verkessjtert (= hij groeit nauwelijks); versjtaeke (= verstoppen); oppe luip goan (= ervan door gaan); sjtalluch (= lantaarn); sjerbiemske (= klein vrouwtje); oet kratse (= weg krabben).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: politie, roerdalen