pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 27, 2016 12:00 pm Lees verder →

Wist u… ( week 43 in 2016)

Wist u…

…dat we de data-reeks van vorige week voortzetten met de vakantie-data voor volgend jaar: kunt u vast plannen maken.
…dat de schoolvakanties van het basis- en voortgezet onderwijs verdeeld worden, zoals bekend, over 3 regio’s: noord, midden en zuid.( voor het mbo, hbo en universiteiten zijn er geen verplichte- en geen adviesdata)
…dat daarnaast de startdatum van de schoolvakantie jaarlijks per regio wisselt en de overheid geeft voor de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie adviesdata af. Scholen mogen zelf beslissen of ze die twee adviezen volgen , of hier van afwijken en scholen zijn er vrij in om de meivakantie met een week uit te breiden.
…dat het voor veel ouders vaak onduidelijk is wanneer hun kind(eren) schoolvrij zijn: kijk op de schoolwebsite
…dat de voorjaarsvakantie (carnaval) in regio zuid en in regio midden in 2017 in week 9 is ( 25 febr -5 maart 2017), in regio noord een week eerder.
…dat de meivakantie in alle regio’s in week 17 valt (22 april -30 april) veelal uitgebreid met een week extra.
…dat zuid de zomervakantie in 2017 heeft van week 29 t/m 34 oftewel van 15 juli t/m 27 augustus, midden is een week eerder van 8 juli t/m 20 aug en het noorden zit helemaal op het laatst in 2017: 22 juli t/m 3 sept.
…dan zijn er nog losse vrije dagen en studiedagen.
…dat u op de site van de Biemosje weer naar de prins 2017 kunt raden want op zaterdag 13 november is na de St Maartensoptocht het uitroepen van de nieuwe carnavalsprins van Posterholt ( en ook in diverse andere plaatsen)
…dat we vorige week bericht hebben over een nieuwe bedreigende ziekte: overgewicht en met name obesitas (= ernstige zwaarlijvigheid, bedreigend voor je gezondheid en een BMI van meer dan 30)
…dat we nu deel 2 daar over publiceren: 4 chirurgen uit Slotervaart-Amsterdam die recentelijk in een alarmerend opinie-artikel waarschuwen voor een grote nieuwe volksziekte: obesitas en overgewicht
…dat zij nog even herhalen: obesitas kan leiden tot suikerziekte, hoge bloeddruk, slaap-apneu (zuurstoftekort tijdens het slapen) en gewrichtsslijtage. Meer dan 4.000 kankergevallen zijn jaarlijks te wijten aan obesitas. Met bijna een miljoen patiënten is suikerziekte een ware volksziekte geworden. Patiënten met obesitas leven jaren korter.
…dat de de gezondheidszorg dit probleem niet kan oplossen. De 4 chirurgen daarover: “Een epidemie als deze die zich snel verspreidt, grote impact heeft op mensenlevens en enorme kosten met zich meebrengt, moet worden aangepakt met een goed totaal-plan. Ten onrechte hebben politici en de overheid zich afzijdig gehouden. Misplaatste angst voor betutteling speelt hierbij een belangrijke rol… De overheid kan ons geen gezonde levensstijl opleggen, maar kan ons wel informeren en verleiden tot betere keuzes”, aldus de artsen
…dat volgens de vier primair “ieder persoonlijk verantwoordelijk is voor zijn gezondheid maar dat is maar gedeeltelijk: ook overheid en industrie hebben hier een taak”
…dat men namelijk stelt: ” Zo ontbreekt vaak informatie over het aantal calorieën in voedsel of drank. De relatie tussen wat wij dagelijks eten of drinken en de gevolgen voor het gewicht op langere termijn zijn ons vaak onduidelijk. Negen van de tien mensen onderschatten het aantal calorie-en van ongezond voedsel met de helft of meer. Evenveel mensen weten niet hoeveel calorieën zij dagelijks mogen eten”

… dat de chirurgen verder schrijven : “Wij als gemeenschap worden gemanipuleerd door de voedingsindustrie, niet alleen door reclame, maar ook door wetenschappelijke publicaties betaald door de suikerlobby. …dat slechts 2 procent van alle reclame voor voedingsmiddelen betreft gezonde voeding.
..dat vooral kinderen onder de 8 jaar, maar ook volwassenen zijnbe-invloedbaar zijn door misleidende reclame. In reclame voor fastfood, frisdrank en snoep worden vaak positieve emoties opgeroepen door een associatie met sport.”(wordt vervolgd).
…dat we zoals gewend, besluiten met dialect: penaes( = punaise); ut bessemervolk, die vanne bessem (= inwoners van het naburige Putbroek; de Putbroekenaren, die van de vele hei aldaar vroeger bezems maakten en die te koop aanboden); mit de buujel rondj goan ( = geld ophalen); sjrum make (= geld verdienen); aafhouwen ( = vertrekken);
det is um veur de vot gesjurgd (= dat is hem opgedrongen); dae haet hiej nieks te piezewieten ( = hij heeft hier niets te vertellen); ut sjteit d’r roan biej ( = het is maar magertjes).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
—-

Verstuurd vanaf mijn iPadPosted in: algemeen, roerdalen