pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 28, 2015 6:38 pm Lees verder →

Wist u…(week 44 in 2015)

Wist u…

…dat zondag Allerheiligen is waarbij de dierbaren herdacht worden en dat de dag erna allerzielen is (in Duitsland ook nog een vrije dag)
…dat zaterdag 31 okt. as de Halloweentocht in Posterholt is van het Kindervakantiewerk
…dat dit jaar heel wat inwoners (en anderen) hun 50-jarige bruiloft vieren: een gelukwens aan het adres van al die gouden echtparen !
…dat recentelijk een auto in Roerdalen een fietser aanreed omdat de pedaleur oordoppen van zijn iPhone in had en de auto-claxon niet hoorde …dat de automobilist moest namelijk uitwijken voor een spelend kind dat plotseling de weg opliep, waardoor de automobilist op het fietsvak terecht kwam
…dat de fietser daardoor tegen de auto aan reed en zei dat hij het “flinke tuten” niet gehoord had: de auto had een flinke kras, de fietser niets en de fiets alleen een scheefstaand stuur: alleen de automobilist zit nu met brokken…(aanleiding van het incident: het kind maar dat was nergens meer te bekennen)
…dat recentelijk bbij onderzoek bleek bus- en tramchauffeurs dagelijks tientallen keren moeten ingrijpen om een ongeluk te voorkomen met een bellende of appende fietser.
…dat OV-bedrijven zeggen dat ze steeds vaker een noodstop moeten maken omdat fietsers en voetgangers niet meer naar het verkeer kijken, maar naar het scherm van hun telefoon.
…dat levert gevaarlijke situaties op, want passagiers in het openbaar vervoer hebben geen gordel om, en bij een noodstop worden passagiers door de bus heen geslingerd. Dat stellen bus- en trambedrijven in het AD.
…dat vooral de opkomst van WhatsApp een plaag is, zo stelt een woordvoerder van Syntus. “Wie belt, kijkt tenminste nog voor zich uit. Dankzij Whatsapp fietsen grote groepen jongeren rond als een kip zonder kop.” De vervoerder uit Den Hag zegt dat op sommige ritten 40 keer moet worden ingegrepen vanwege een fietser of voetganger die met zijn telefoon bezig is: het gaat dan om acties van toeteren tot een noodstop maken.
…dat het nog onduidelijk is hoe vaak daadwerkelijk ongelukken gebeuren vanwege appende fietsers ; de politie houdt geen cijfers bij, en volgens de OV-bedrijven ontkennen fietsers vaak dat ze met hun telefoon bezig waren vanwege de verzekering …dat de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid wel cijfers heeft: bij 20 procent van de fietsongevallen met jongeren een telefoon in het spel is.
…dat de dagbesteding voor ouderen in het Groene Kruisgebouw Posterholt met 1 dag is uitgebreid; zoals gemeld is de donderdag erbij gekomen.
…dat belangstellenden ook voor dagdelen kunnen inschrijven …dat het kruisbeeld aan de Posterholtse Kluisweg (tussen de bomen) door inwoners van de Varsj in ere is hersteld, waarvoor hulde!
…dat zaterdag 7 nov het Film-concert van harmonie Wilhelmina in De Beuk in Posterholt is; entree-kaarten verkrijgbaar bij leden van de harmonie en de voorverkoop-adressen Cube Computers en Auto Bustin.
…dat nu in het medisch hoekje het slot (deel 3) volgt over voetklachten …dat het na lang staan, als het warm is of tijdens een lange vliegreis, het niet vreemd is als uw voeten tijdelijk wat opzwellen en deze kwaal is zeker zwangere vrouwen niet onbekend. Blijven uw voeten opgezet, dan kan er meer aan de hand zijn: bijv een slechte doorbloeding, trage schildklier, nierprobleem of bloedpropje. Bij blijvend opgezwollen voeten is een bezoek aan de dokter dan ook aan te raden …dat een voetschimmel of een allergie kunnen zorgen voor irritatie en jeuk. Een brandend gevoel past daarnaast bij diabetische neuropathie, een vitamine B-tekort en bijvoorbeeld infectie- en stofwisselingsziekten.
… dat van veel staan of lopen kunnen voeten ook gaan branden, zeker bij schoenen met weinig steun, te klein zijn of hoge hakken hebben.
..dat tijdens de slaap een scherpe pijn door uw voet trekt: kramp. Hoewel het flink zeer doet, hoeft het weinig te betekenen. Ook gezonde mensen hebben wel eens kramp in een teen, de voet of een been en zeker bij zwangeren en 65-plussers Het kan te maken hebben met een tekort aan magnesium of vocht, vermoeidheid en de houding waarin u slaapt. Na een paar minuten trekt de pijn vanzelf weg. Hoe ouder men wordt, hoe vaker spierkrampen voorkomen.
…dat tegen nachtelijke spierkramp wel wat te doen is: hydrokinine, een spierverslappend medicijn ( meer info bij de apotheek)
…dat we besluiten met Posterse dialectwoorden en uitdrukkingen: hae is los inne mondj ( = hij is loslippig); heel good zin in ( = uitmunten in); noa eine sjpaerder kump eine vertaerder (= iemand die het gemaakt heeft); roebelekanes( erg speels iemand); hat dig mer inne vot gebeete(= had het maar nagelaten, niet gedaan, ook: daar heb je spijt van); ermenhals (= zielenpoot); eine happesklatsj (= een kletskous).
( Copyright en samenstelling: Jacques Biermans).Posted in: politie, roerdalen