pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 1, 2017 12:06 pm Lees verder →

Wist u…( week 44 in 2017)

…dat de Posterholtse harmonie Wilhelmina nieuwe wegen blijft in slaan
…dat de harmonie zondag 5 november as Amazing Dance presenteert
…dat dat voor het eerst is met een totale harmonie: in het grijze verleden vormden harmonieleden wel dansorkestjes waarop dan ( met kermis bijvoorbeeld) gedanst kon worden
…dat nu op muziek van de totale harmonie (rond 70 personen waaronder ook ( gelukkig) veel jeugdige muzikanten en natuurlijk ervaren rotten in de amateurmuziek) de dansmuziek aan bod komt
…dat op muziek van Wilhelmina zondagmiddag professionele dansers hun kunsten tonen onder de titel Amazing Dance
…dat u vanaf 15.00 uur in de Beuk in Posterholt kunt genieten van dans van
o.a. Latin, Ballroom en Iers in een sfeervolle ambiance
…dat kaarten a 8 euro te koop zijn bij de harmonieleden, bij Cube Computers en bij Auto Bustin. Wees er snel bij: er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Ook kan voor € 125,- een VIP-tafel voor 6 personen rondom de dansvloer gereserveerd worden. Deze prijs is inclusief drank gedurende het concert.
…dat zo weer een nieuwe loot aan de muzikale stam van Wilhelmina wordt toegevoegd: want naast buitenoptredens en concerten specialiseert de harmonie zich steeds meer in bijzondere producties: van bijv. promsconcerten, concertoptredens met koorzang, een filmconcert, tot Amazing Postert (met vele muzikale genres), populaire nieuwjaarsconcerten met solo-zang en thans een professionele dansmiddag op harmoniemuziek.
…dat we deze week verder een prijsvraag van het Waterschap publiceren met als titel: oplossingen gezocht tegen wateroverlast
…dat het Waterschap Limburg in deze prijsvraag mensen namelijk stimuleert om mee te denken over oplossingen tegen wateroverlast en droogte
…dat het waterschap mensen op deze manier bewuster wil maken van de opgave waar we met z’n allen voor staan en stimuleren om zelf met idee-en te komen en maatregelen te nemen.
…dat die willen deelnemen wel haast moeten maken en hun idee vóór 15 november 2017 moeten mailen naar [email protected] en daar bij “prijsvraag” vermelden en natuurlijk de mail voorzien van naam, woonplaats en e-mailadres
…dat de leukste inzendingen worden beloond met een Intratuin cadeaubon van 500 euro om je tuin groener te maken en winnaars ontvangen persoonlijk bericht en worden vermeld in een publicatie over deze actie.
…dat het gedicht van Toos Schoenmakers- Visschers eerder onvolledig gepubliceerd werd en daarom herhalen we het rijm, hoewel we al in november zitten.

Oktoberzón (2)

kaw haet zich oetgeneud
naojaor mót pot vertaere
aovend dreeg
de glans van pauwevaere
gewild of neet gewild
’d t zal weer wintjer waere

(Toos)

…dat we ook nog even terug komen op de Kiek Toen foto bovenstaand en helemaal beneden na de dialectwoorden) van vorige week, die te klein werd afgedrukt en daarom doen we het opnieuw; we vroegen immers: wie is wie op de foto. Herkent u iemand op de foto’s ? Mail dit tav Marjo naar [email protected] (of op een briefje in de brievenbus bij Cube Computers, Hoofdstraat 83 ( helemaal onderaan nog een tweede foto: ook hier de vraag Wie is Wie),
…dat de uit-tip voor zondag 5 nov. is : om 14 uur zingt Via La Rosa uit Maastricht oa Jiddische liederen in Cultureel Aerwinkel, entree 15 euro ( volwassenen); aanmelden kan via de site.
…dat er vanwege het 5-jarig bestaan een jubileumactie is bij de Stichting Cultureel Aerwinkel. In het kader van het eerste lustrum in 2017 heeft de stichting een aantrekkelijke actie: vijf euro korting als u voor drie concerten kaarten koopt. Neem hiervoor contact op met onze penningmeester, Wim Veelen. Dat kan door te mailen naar [email protected] of te bellen naar : 06-21924702.
…dat een uit-tip voor zaterdag 4 november luidt: open huis bij Rechtbank Limburg in Roermond : van 10 tot 16 uur staan de deuren van de rechtbank wagenwijd open voor het publiek op het adres Willem II Singel 67 Roermond)
…dat bezoekers dan o.a. nagespeelde zittingen kunnen bijwonen, waarbij het publiek zijn mening kan geven over de rechtspraak voordat de rechter tot zijn oordeel komt. De bezoekers nemen zo zelf als het ware plaats op de stoel van de rechter. Daarna legt de rechter zijn uitspraak uit. Men kan ook een rondgang door het gebouw maken én het cellencomplex.
…dat we besluiten met Posters dialect: zweijt veut (= zweetvoeten); kebouterbein(= kleine, korte benen); pertuusjkes ( = klappertjes voor in speelgoedpistool ) ; aerpel kwetsje mit saus dreuver = aardappels prakken en dan jus er over heen); fernuus(= fornuis ); neet zoveel prazelen( = niet zoveel kletsen, vertellen ); vregge waffel ( = brutale mond) ; zig winsjele vanne pien( = hij weet zich niet op te houden van de pijn).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

——