pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 5, 2014 1:04 pm Lees verder →

Wist u… (week 45 in 2014)

Wist u…
…dat harmonie Wilhelmina en voetbalclub PSV’35 hebben de intentie uitgesproken om jaarlijks samen en niet meer afwisselend de Posterholtse braderie – altijd op Vaderdag – te organiseren
…dat hiervoor een aparte stichting wordt opgericht waarin van elke vereniging drie bestuursleden zitting zullen nemen, aldus de nieuwsbrief van PSV’35
…dat daarin ook staat dat er deze week weer een gezamenlijk overleg is geweest tussen alle voetbalverenigingen uit Roerdalen, de gemeente en het Huis voor de Sport.
..dat allle verenigingen ook apart gesproken hebben met het Huis voor de Sport
…dat het Huis voor de Sport heeft aangegeven dat wanneer en VV Vlodrop en PSV’35 een goede visie hebben over hun toekomstplannen en de gewenste gezamenlijke accommodatie, dan zal de gemeente spoedig overgaan tot het opknappen van de huidigePSV’35-accommodatie tot nieuw “home”
…dat de plannen ook besproken worden op de algemene PSV’35-ledenvergadering op vrijdag 21 november, aanvang 20.30 uur.
…dat de 90’s Party van PSV’35 die oorspronkelijk gepland stond op vrijdag 21 november daarom wordt verschoven
…dat den gemeenteraad donderdag weer vergadert over de begroting, aanvang 18.30 uur
…dat zondag 9 nov. om 14 uur bij de VVV op de Markt in Roermond een wandeling met gidsen start voor iedereen : “langs Roermondse brouwerijen”
…dat vorige keer hier over de top 10 van het meest gezonde fruit is gesproken: 1. appel, 2. abricoos, 3. banaan, 4. zwarte bessen, 5. blauwe bessen, 6. kersen, 7. grapefruit, 8. kiwi, 9. mango en 10. sinaasappel
…dat we hier uitleg geven over deze top 10: ‘n appel bevat maar 80 calorieen, bezit 3 gram aan vezels en je lichaam heeft per dag tussen de 20 en 30 gram vezels nodig; deze vezels kunnen onder andere hartproblemen voorkomen
…dat drie abrikozen ongeveer 51 calorieen zijn en er zit een stof in die in je lichaam wordt omgezet naar vitamine A; een handjevol abrikozen staat al gelijk aan 35% van de aanbevolen vitamines per dag.
…dat een normale banaan 105 calorieen telt; ze zijn rijk aan potassium: dit stofje speelt een belangrijke rol bij hart- en spieractiviteiten; wanneer je bijvoorbeeld vaak spierkramp hebt, neem een banaan
…dat een grote bak van de zwarte bessen maar voor 74 calorieen op de lijst staat; de vrucht bezit 10 gram vezels per bakje, dus dat is al ruim 1/3e van wat een persoon per dag nodig heeft.
…dat een bakje blauwe bessen ongeveer 80 calorieen aangeeft; ze zijn n erg gezond, want ze “steunen” ons afweersysteem en maken het namelijk lastig voor bacterien om ons lichaam binnen te dringen.
…dat een bakje kersen maar 84 calorieen telt; in kersen zit perillyl alcohol dat kanker voorkomt en ze zijn verder ook goed voor je hart.
…dat we beland zijn bij de graperuit (maar 78 calorieen) en het is een ware vitamine C-bom
…dat vervolgens in de top 10 de kiwi prijkt: deze kleine vrucht bezit ontzettend veel vitamine C en vezels: voor mensen die een moeilijke stoelgang hebben een ‘must’: eet dan deze vrucht op een nuchtere maag voor het ontbijt, zo zeggen medische kringen.
…dat vervolgens ook de mango in de top 10 staat; het is een zoete vrucht met 135 calorieen; ondanks de vele suikers bevat een mango de dagelijkse hoeveelheid vitamine C die je lichaam nodig heeft.
…dat tot slot op de laatste plek in de top 10 de sinaasappel prijkt (61 calorieen) maar deze vrucht heeft niet alleen een hoog vitamine C-gehalte (60 mg) voorts ook 52 mg calcium en 40 mg vitamine B.
…dat na 21 jaar Jack en Marian Cartigny afscheid hebben genomen als Plus-exploitanten om een nieuwe uitdaging aan te gaan
…dat zaterdagavond wederom het St Maartenfeest in Posterholt is (na de Maartensviering in de kerk om 18 uur) met vuurstapel ien met medewerking van het Kindervakantiewerk en harmonie Wilhelmina
……dat hier traditiegetrouw het Posters dialect-rijtje volgt: dae mit Poasje gein nuuj kleijer haet, moet de kuster sjurge (= wie – met Pasen – geen nieuwe kleren draagt, moet werken); eine iezegrim (= zuurpruim); grudde (= grootte); achter de gang (= onafgebroken); lievit (= ondergoed/hemd).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
————-Posted in: roerdalen, roermond