pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 21, 2018 11:53 am Lees verder →

Wist u… ( week 46 in 2018)


Foto 1 uit eind jaren 50 van de vorige eeuw: het oude gemeentehuis van Posterholt

Foto 2: foto uit 2018: prins Eric II van de Biemosje wordt geïnstalleerd door voorzitter Leon Roubroeks.

Wist u…

…dat we deze week starten met een mogelijke voordeel-tip voor u. Hebt u binnenkort een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig, vraag die dan ruim voor 1 januari 2019 aan, want daarna worden deze papieren rond 7 euro duurder, zo heeft het Rijk voorgeschreven. Let op: snel bij de gemeente (ook vanwege het kerst-reces) een afspraak reserveren en daarna een goede pasfoto in kleur meenemen (en de oude pas-documenten)

…dat er goed nieuws is: de gebruikelijke informatie van de Posterse carnavalsvereniging de Biemosje is voortaan weer te vinden in het Posters Waekblaad, zo is afgesproken na overleg tussen partijen (Biemosje en Waekblaadbestuur).

…dat de Biemosje – zogezegd – het vertrouwde Posters Waekblaad- nest toch niet willen verlaten, maar ook op Facebook blijven rondvliegen.

…dat zo alle lezers en dus ook eventuele 50-plussers op de hoogte blijven van informatie over de carnavals-aktiviteiten in Postert. Aanvankelijk bestond de vrees dat die categorie lezers verstoken zou blijven van alle Biemosje-info omdat lang niet iedereen “op FB zit”.

…dat er volgens Biemosje-voorzitter Leon Roubroeks thans duidelijke afspraken zijn gemaakt over publicaties: “We zijn er immers voor heel Postert, inclusief de 50-plussers-categorie en sluiten niemand uit. Ook niet met informatie. Als die indruk gewekt is,is die fout. Vorige week nog waren we bij de seniorencarnavalsmiddag en brachten daar zelfs een eigen artiest mee En ook zullen we weer – zoals elk jaar – present zijn bij de Posterse senioren, die elders in bejaarden-wooncomplexen verblijven in St Odiienberg, Herkenbosch enz. Om zo wat Posterse vasteloavessfeer over te brengen en een ruiker carnavalsbloemen, vorig keer 42 maal”.

…dat hij als voorzitter – een functie die hij al 3 jaar bekleedt – eraan toe voegt, dat dit soort activiteiten dankzij de de adverteerders in en de kopers van de carnavalskrant doorgang kunnen vinden. “Es die d’r neet ware, dan ging ut oos dun, heel dun.” besluit Leon. Kopen dus die krant! Komend jaar op zaterdag 16 februari huis aan huis. Waarvan akte!

…dat we nog even bij de Posterse Biermosje blijven en met name bij de prins van 2018/19: prins Eric II (Hintzen), met zijn prinses Kitty, beiden exploitanten van cafetaria Mister Johnny aan de Posterse Hoofdstraat.

…dat we vorige week hier ook al schreven dat de keuze van de 44-jarige prins Eric II voor bijna iedereen een redelijk grote verrassing was: in de prinsenpoule werd hij niet of nauwelijks genoemdmen. Zelfs zijn schoonouders Lispet wisten van de uitverkiezing pas enkele uren tevoren. “We konden goed zwijgen en zijn al in juni gevraagd. Prins Eric II Hij en zijn Kitty voelen zich heel vereerd om in Postert in de vastelaovend voor te gaan. Hij: “ ik ben ben opgegroeid jn Montfort maar woon nu al 27 jaar in Postert en “bun noe toch waal ein Biemosj”. Hj leerde zijn Kitty ( 41) in Postert kennen “ bij het op stap gaan”. Hij was toen al 4 jaar elektricien maar beiden stapten over naar de horeca en namen in 2000 de zaak over van John en Gerdas.

…dat het prinselijk paar bijgestaan wordt door liefst 4 adjudanten::Rick Sonntag en Mark Verstappen, beiden fulltime werkzaam in het cafetaria van het prinselijk paar en verder twee (recente) oud-Biemosje-prinsen: Tom Montforts en Marco Smeets

…dat het prinselijk paar zelf het motto bedacht: Wilse vasteloavend belaeve, mosse alles gaeve! Deze leuze is door het prinsenpaar zelf bedacht

…dat het prinselijk gezelschap dit jaar nog een noviteit heeft: gezamenlijk zingen zij een prinsenlied, dat door ras-Biemosjcarnavalist Ton Joris geschreven is

…dat het een lang seizoen is tot begin maart (3-3-19 is carnavalszondag 2019), maar prins Eric II wil er met de zijnen in 2019 een onvergetelijke vasteloavendstijd van maken!

…dat we over gaan naar de wekelijkse rubriek Kiek Toen. Centraal staat dit keer het (oude) gemeentehuis van Posterholt aan de Hoofdstraat, dat er nog steeds vervallen bij ligt. Voorheen was dit het Postkantoor. Het was van 1935 – 1965 in gebruik als gemeentehuis .Onder het gemeentehuis was het zogenaamde cachot (gevangeniscel).Het gebouw was voor het laatst in gebruik als restaurant met denim Rafaello.

…dat de herhaling van de foto van vorige week over het uitstapje van de een afdeling van de Textielfabriek weer reacties heeft opgeleverd. Volgende week meer daarover.

…dat de uittip van deze keer betreft de kerstmarkten die overal in de grotere Duitse plaatsen maar ook in Heinsberg en Wassenberg elk weekeinde en vaak ook dagelijks plaatsvinden. Maar er is er ook een dichtbij huis: zaterdag 8 december in de Beuk met tal van activiteiten.

…dat het eerst nog Sinterklaas moet worden en daarvoor een cadeau-tip: een kaartje voor de toneelvoorstelling van Kunst en Vermaak in Posterholt in het weekeinde van 14 tm 16 december as. Titel: Neet Piet, mer pizza! Vier uitvoeringen.

…dat nog een gratis tip volgt: u kunt Sinterklaas-rijmpjes – elk dag nieuwe – vinden op de site www.roerdaljournaal.nl

…dat we besluiten met Posters dialect: zumpe (= huilen), eine waegesjieter (= soort oogontsteking), dem is de mismood draan (= hij is zeer somber gestemd, zwaar op de hand), sjtoven-iezer (pook voor de kachel), ein ziej (= vergiet, ook: een zijde of stuk) opziej goan (= de weg vrij maken), dumpel (deuk).
(Copyright en samenstelling Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen