pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 5, 2011 3:35 pm Lees verder →

Wist u… (week 48 in 2011)

Wist u…

…dat de nieuwe ronde Dorpsgesprekken over het voorzieningenbeleid in de kernen van Roerdalen is gestart

…dat na de eerste ronde uit deze gesprekken en uit enquêtes de gemeente de kadernota Voorzieningenbeleid heeft gemaakt, die door de gemeenteraad inmiddels is vastgesteld

…dat nu in ronde twee bepaald gaat worden welke voorzieningen in welke kern het best tot hun recht komen en dat gebeurt onder meer ook via de Dorpsgesprekken.

..dat de gesprfekken zijn: woensdag 7 december in Vurenhof, vervolgens Herkenbosch donderdag 8 december in het Dr. Biermanshuis en maandag 12 december sluit Montfort de rij in Sporthal De Koeweide..

…dat alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

…dat iedereen die wil meepraten is welkom en het liefst van te voren medlen via de site

…dat we hier deel 2 van enkele huismiddeltjes bij griep en verkoudheid publiceren (2 weken geleden stond hier deel 1)

…dat de R immers weer in de maand zit en dus komen griep en verkoudheid om de hoek kijken: hoesten, hoofdpijn, spierpijn: ’n lamlendig gevoel.

…dat ofschoon er geen geneesmiddelen bestaan tegen griep en verkoudheid, zijn er wel simpele huismiddeltjes die het leed kunnen verzachten.

…dat bij griep en verkoudheid altijd geldt: veel water drinken want dat is het belangrijkste bestanddeel van de mens en helpt afvalstoffen te verwijderen

…dat eén van de verschijnselen bij griep en verkoudheid is een vervelende keelpijn: veel drinken en op een snoepje of dropje zuigen, kan verlichting geven.

…dat ook het zuigen op waterijsjes of ijsblokjes helpt; deze huismiddeltjes werken vaak net zo goed als dure zuigtabletten

…dat het verder behoorlijk vervelend en vermoeiend is als uw neus dicht zit en een simpel middel om wat verlichting te brengen, is het gebruik van een rauwe ui

…dat u de de ‘rokken’ van de ui moet halen en snijd vervolgens de ui in grote stukken: zet de ui dan op een schoteltje naast het bed en die doet ’s nachts wonderen voor een verstopte neus.

…dat hoesten ook nog een typisch verschijnsel is bij met name verkoudheid

…dat regel nummer één is: onderdruk het hoesten niet want hoesten houdt de luchtwegen namelijk schoon.

…dat wanneer u naar wat verlichting zoekt, maak dan eens een hoestsiroop van bijvoorbeeld gesmolten boter met bruine suiker, cognac of suikerwater. Of meng bij hoest een halve theelepel honing met een halve theelepel citroensap en neem hier elke twaalf uur een beetje van.

…dat een ander prima hoestmiddel dat slijmoplossend werkt en de keel verzacht, bestaat uit honing met zonnebloemolie: roer twee eetlepels honing en twee eetlepels zonnebloemolie door elkaar en neem zo nu en dan een theelepeltje van dit mengsel.

…dat u voorts door te stomen een holteontsteking kunt voorkomen: giet kokend water in een grote schaal en doe er kamille, eucalyptus en tijm in (of gewoon pruur heet water) om het slijm los te maken en de keelpijn te verzachten.

…dat u vervolgens een handdoek over uw hoofd moet slaan en ga dan vijf tot tien minuten vlak boven de bak hangen: snuif de stoom op door uw neus en adem uit door uw mond en herhaal dit twee keer per dag.

…dat huismiddeltjes er zijn 0m de klachten te verlichten, maar het allerbeste is om zoveel mogelijk rust te nemen

…dat dat met name het lichaam energie geeft om tegen griep of verkoudheid te vechten.

…dat we nog even ingaan op het succesvolle BCL-feest van de Biemosje

…dat toen prins Eric (Meijers) zijn intrede heeft gedaan en met zijn prinses Angelique voor gaat in het nieuwe Biersmosje-carnavalsseizoen; bijgestaan door de adjudanten Geert Smeets en Henk Schmitz

…dat het Posters jeugdkoor La Chenille op zoek is naar leden (tussen 8 en 13 jaar); info bij Angelique Schoemakers, tel 402413.

…dat u Sinterklaasrijmpjes elke dag kunt vinden op www.roerdaljournaal.nl (blader maar terug tot medio november) en alvast een fijne Sinterklaas toegewenst.

…dat er sinds kort naast via www.roerdaljournaal.nl ook actueel nieuws uit de regio enz te vinden is (ook via Twitter) op www.roeractueel.nl

…dat we besluiten met Posters (of M-Limburgs) dialect: groos ( = gazon); greumele (= kruimels); greke (= knorren fig.); kiersje (= kersen); proeme (= pruimen); poer (= prei); preuve ( = proeven); dae geit wie ries ( =- hij gaat er flink tegen aan); wat eine wazel (= wat een onzin); sjaele wazel (= gekke praat).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: roerdalen