pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 28, 2018 12:01 pm Lees verder →

Wist u… (week 48 in 2018)

Posters Journaal

Wist u…

…dat we starten naar aanleiding van vragen: ja, er staan ook dit jaar weer elke dag Sinterklaas-rijmen op onze zustersite: www.roerdaljournaal.nl
Elke dag nieuwe rijmpjes tot en met 5 december, die u kunt aanpassen scrollen maar)
…dat we al eerder een kado-tip gaven voor Sinterklaas of Kerstmis, en daar zijn er weer bij gekomen: een entreekaart of meerdere voor Amazing Postert, volgend jaar april (kaarten bij Auto Bustin of Cube Computers); het jubileumboek (50ste) van de Heemkundevereniging Roerstreek of andere Limburgse uitgave (bij Cube Computers) of een entreekaart voor de jaarlijkse toneeluitvoering van Kunst en Vermaak in de Beuk medio december (kaarten bij Meijers Dierenspeciaalzaak en Bobbies Damesmode)
…dat de titel van het toneelstuk luidt: “Neet Piet mer Pizza!”. De inhoud gaat over verwikkelingen rond een loterijprijs van een halve ton.
…dat zaterdag 1 dec. as vanaf 11.30 uur (tot 12.30) een Sinterklaas-feest is bij de Plus voor alle kinderen en daarna gaat men met de Sint naar Vurenhof waar de Ondernemersverening
Posterholt voor alle kinderen een Pietenluch en speurtocht is
…dat de Kiek Toen-foto van enkele weken geleden over het uitstapje van een afdeling van de toenmalige Textielfabriek Posterholt naar Altenahr (waarbij Jan Vonck om medewerking van het lezerspubliek vroeg: wie is wie op de foto, nadat ook vader Vonck op de foto herkend is)) verschillende reacties heeft opgeleverd, namelijk van Elly Gianoudes (die haar ouders herkende), René van Helden, Ity Müller, Ger van Kruchten, Ine Vonck en vooral ook van Nol Waegemans. Hij schrijft er verder bij dat toen de Textielfabriek-afdeling dit uitstapje maakte naar Altenahr een Duitse directie had.
…dat we nog een keer de foto publiceren met het tekeningetje erbij: wie is wie. Daar is een 19de persoon bijgekomen, die vorige keer niet “omcirkeld” was.
…dat de volgende namen nu bekend zijn en volgens sommige lezers “kump ut waeze van sommige duudelik truuk in de nazaate van noe”. Kijk maar eens goed! Nu de namen: 2 Lambert van Kruchten, 3 Sjang Vonck 4 Mathieu achternaam onbekend, 5 Sef Rieken,
(nieuw toegevoegd in het midden nummer;) 19 Pierre Rieken, 9 Mia Puts, 16 Tilla van de Varst, 17 Trina Meulenaars, 13 en 15 Joep Wolters en Trees Scholl, 10 en 11 Trui Veelen en Wiel Rieken, 7 Trui Lind,
…dat de gezondheids-tip deze keer gaat over energiedrank, zoals er verschillende soorten blikjes zijn
…dat studenten in examentijd wel vaker grijpen naar deze energie-blikjes
…dat onderzoek door een studiegroep aan de Universiteit van Texas heeft uitgewezen, dat energiedrank nog slechter is als gedacht
…dat deze drankjes energie bloedvaten met de helft doen krimpen
…dat bekend is dat energiedrankjes veel calorie-en en suikers bevatten, waardoor de gebruiker een kortdurend oppeppend effect ervaart. Ook de cafeïne draagt daartoe bij.
…dat de consumptie van slechts een blikje energy-drank het risico op een hartaanval of beroerte binnen 90 minuten flink verhoogt. Dat komt doordat de bloedvaten enorm vernauwen.
…dat er testen op gezonde, niet rokende studenten werden gedaan
…dat de onderzoekers vermoeden, dat het vernauwen van de bloedvaten veroorzaakt wordt door de slechte ingredienten-mix van de energiedrankjes: cafeïne, suiker, taurine en andere kruiden.
…dat een blikje al snel 35-40 gram suiker, aan cafeïne zit er al snel 80 milligram in, evenveel als in 2,5 blikjes cola. Bij elkaar zorgt dat voor een verhoogde bloedsuikerspiegel, wat weer tot nauwere vaten leidt
…dat energiedrankjes slecht zijn, was al bekend. Ze drogen het lichaam uit, en vertragen de vochtopname in de darm. Het spijsverteringsstelsel wordt zo in de war gestuurd. Eerder was ook al bekend dat ze voor hartritmestoornissen konden zorgen.
…dat de Kerstmarkt in de Beuk is op 8 december as:isnoteeer in uw agenda
…dat we besluiten met dialect: dae haer de Kremer in de ruk ( = hij heeft erge rugpijn); van-ze-laeve-neet hals doe zoo det eksaame (= nooit slaag jij op die manier voor het examen); rupsje noa de middig (= boeren na de lunch); ummer get te sjnotere hubbe: ut is noots good ( = altijd iets te klagen hebben, het is nooit goed); hommel-waer kump d’r aan of ut geit hommele (= onweer is op komst en het gaat donderen); dae viempde um hel (= hij raakte hem hard; ook figuurlijk: doorgaan).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen, roerdalen