pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 3, 2014 12:04 pm Lees verder →

Wist u…(week 49 in 2014)

Wist u…

…dat Postert nooit meer hetzelfde wordt nu weer een middenstander ermee ophoudt
…dat Huub en Agnes Stals hebben besloten hun warme bakkerswinkel per 7 december as te sluiten
…dat zij nu tijd krijgen om met en van de kinderen en kleinkinderen te gaan genieten
…dat de regionale nieuwszender L1 aan sluit bij een landelijke actie voor de Voedselbank

…dat in Limburg 1.400 gezinnen afhankelijk van de Voedselbank

…dat voor deze mensen de zender zich tussen 8 en 19 december gaat inzetten.

…dat de zender doet dat door zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen. De nieuwszender sluit met deze actie aan op een landelijke actie voor de Voedselbank.

…dat men al kan bijdragen door één product te doneren en ook groepsinitiatieven zijn mogelijk: u kunt proberen zoveel mogelijk producten van het boodschappelijstje te doneren; dat boodschappenlijstje staat op de website www.l1.nl/voedselbank, waar ook meer info staat (welke producten zijn nodig enz)
…dat we verschillende vragen kregen over de tolheffing die mogelijk wordt ingevoerd op Duitse wegen
…dat we nadere informatie opgevraagd hebben en die nu laten volgen:

…dat het plan er op neer komt dat degene die de Autobahn mijdt in Dutsland geen tolheffing hoeft te betalen, zoals het er nu uit ziet
…dat er volgens het huidige plan – zoals gemeld vorige week – elektronische vignetten alleen op de Autobahn gelden: voor 10 dagen voor 10 euro, voor 2 maanden 22 euro en voor 1 jaar 130 euro maximaal, afhankelijk van cilinderinhoud en milieuvriendelijkheid ( geldt ook voor campers)en te koop zal zijn via internet en terminals bij tankstations bij de grens.
…dat de belangenorgansatie ANWB nog steeds tegen de invoering van tol in Duitsland is, na bestudering van het wetsvoorstel van de Duitse minister van verkeer.
…dat de twee grootste bezwaren zijn: een: invoering van tol gaat in tegen de Europese gedachte van vrij verkeer van goederen en personen.
…dat twee: het plan discriminerend is voor buitenlanders omdat Duitse ingezetenen via hun belasting deels gecompenseerd worden.
..dat de ANWB aan de Europese Commissie gevraagd heeft de plannen toetsen
…dat de ANWB liefst 43.000 handtekeningen van Nederlanders tegen tol in Duitsland heeft overhandigd aan Europarlementarier Wim van de Camp (CDA).
…dat alle automobilisten (ook Duitsers) die over de Duitse Autobahn en andere rijkswegen (Bundesstrassen) willen rijden, moeten vanaf 1 januari 2016 een elektronisch vignet kopen, maar de Duitsers worden volledig gecompenseerd
…dat ze het vignet nodig hebben op de Autobahn en de Bundesstrasse, maar dat buitenlanders worden vrijgesteld van die laatste categorie.
…dat een en ander concreet betekent: dat je als Nederlander gratis in Duitsland kunt rijden via de Bundesstrassen en daar op blijft rijden (zoals in deze regio de bekende B53 naar Monchengladbach bijv. enz) heb je geen vignet nodig
…dat alleen op de Autobahn gecontroleerd wordt of je hebt betaald met camera’s boven de snelweg die je nummerplaat lezen.
….dat wanneer het op bepaalde wegen extra druk wordt met buitenlanders die de tol proberen te ontwijken, dan kan Duitsland daar alsnog een vignetplicht instellen, zo zegt men thans wel.
…dat de boete voor het niet betalen van de tol is: 150 euro voor de eerste keer en de boete verder oplopen tot 240 euro.
…dat het vignet in 2016 moet worden ingevoerd en het wetsvoorstel wordt in december voorgelegd aan het kabinet, waarna de Bondsdag er over moet stemmen
…dat er zondag 7 december de jaarlijkse voorspeelmiddag is van de jeugd van harmonie Wilhelmina vanaf 14.30 uur in De Beuk en tot slot treedt de jeugdharmonie op
…dat u Sinterklaasrijmen van de Hulp-Piet nog tot 6 december kunt vinden dagelijks op de site www.roerdaljournaal.nl
…dat we besluiten met Posters dialect: humme (= hemd) ; books (= broek) ; bazele (= raaskallen) ; boetsje ( = botsen) ; brommele (= bramen); broeke ( = gebruiken) ; broelig (= bruiloft) ; zig bruike en zig get meine ( = zich wat verbeelden); dae haet eine naeve zig goan (= hij verbeeldt zich veel).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: Geen categorie