pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 5, 2018 12:30 pm Lees verder →

Wist u… (week 49 in 2018)

…dat we gemiddeld 70 euro per persoon aan Sinterklaas-cadeautjes dit jaar hebben uitgegeven, zo hebben vergelijkbare onderzoeken uitgewezen
..dat volgens diezelfde peilingen met Kerstmis per gezin 500 euro aan extra’s gespendeerd wordt.
…dat in de detailhandel 22 procent meer wordt uitgeven in de feestdagenmaand (in totaal 11 miljard waarvan 2 miljard N de Sint; kerst slokt ook veel geld op aan met name geschenken, maar ook eten buitenshuis en kleding
…dat speelgoedwinkels nog steeds de winkels zijn waar de meeste omzetdaling is gemeten, dit alles ten gunste van de vele online; ten opzichte van 5 jaar geleden is meer dan eenderde in de speelgoedbranche gesaneerd
…dat de Kiek Toen foto deze week een oude plaatje betreft van de Nieuwe Buurt, oostelijk van de Vlodropperweg in Posterholt. Zelden dat er ansichtkaarten van dergelijke straten zijn verschenen. Dit is er toch eentje uit 1959 en wel van de Wilhelminalaan, het straatbeeld lijkt nauwelijks veranderd na 60 jaar. En wat dacht u hoe vaak die huizen (aanvankelijk allemaal huurwoningen, zoals 95-100 procent destijds in de Nieuwe Buurt) betaald zijn (foto met dank aan de Collectie Thei Hermans) .Hebt u ook een foto voor deze rubriek, geef hem even af bij Cube Computers of mail de plaat.
…dat de voetbalclub Oranje Blauw’15 uit Posterholt/Vlodrop weer assistentie kan gebruiken bij het maken van kerststukjes
…dat leden van de hele voetbalfamilie en aanhang, maar ook andere vrijwilligers welkom zijn maandag 10, dinsdag 11 en eventueel 12 december om de handen uit de mouwen te steken: dan gaat men weer van start in de kantine met het maken van kerststukjes, die zaterdag 15 dec. verkocht worden.
…dat men in totaal ongeveer 600 stukjes wil maken; aanmelden (al is het maar voor een dagdeel) via de antwoord-strookjes op de site van de voetbalclub en dan inleveren digitaal bij Marleen van Bree, Wilhelminalaan 27 in Posterholt, tel. 06-22644731
…dat u het eerder al kon lezen: zaterdag 8 dec as, is de Kerstmarkt in de Beuk grootser van opzet, heel gevarieerd en gezelliger dan ooit.
…dat hij sinds 2017 ieder jaar in december wordt georganiseerd door de Stichting Activiteiten De Beuk in De BeuK
…dat naast de verkoop van artikelen zijn er allerlei andere activiteiten, zoals optredens (zang, muziek en dans), kinderactiviteiten (schminken, knutselen)
en natuurlijk is er van alles te eten en te drinken; vooral de erwtensoep vindt telkenjare gretig aftrek.
..dat allemaal een hele dag (10-17 uur) met met ook een noviteit weer: de uitreiking van een prijs aan iemand of organisatie die zich verdienstelijk gemaakt heeft voor de Posterse gemeenschap.
…dat er tevens een tombola/loterij met leuke prijzen is.
…dat de opbrengst (vorig jaar 950 euro) van de kerstmarkt gaat ieder jaar naar goed doel; vorig jaar was dat KIKA, (Stichting Kinderen Kankervrij). Dit jaar is het goede doel de CliniClowns.

…dat we een vraag kregen over de benzineprijs in Duitsland. – er is hier vaker over geschreven) – die de laatste weken op (bijna) hetzelfde niveau zit als in Nederland
…dat dat komt – de krant berichtte er ook al over – door de lage waterstand (groot neerlagtekort) in de vaarwegen, waardoor benzine-schepen maar voor de helft of minder kunnen laden; kortom het benzinevervoer stokt in Duitsland ernstig en daardoor ook de distributie . Dat alles drijft de prijs omhoog.
…dat dezelfde vragensteller wil weten hoe het boetesysteem bij verkeersovertredingen in Duitsland is: hij is gepakt in Heinsberg (D) bij een snelheidscontrole
….dat hij zich afvroeg wat er gebeurt als je een boete in het buitenland, in zijn geval Duitsland, niet betaalt
…dat de ANWB daarover het volgende meldt wat betreft Duitsland (andere landen komen in deze rubriek de komende tijd ook aan bod)
…dat de ANWB meldt: In Duitsland legt men voor eenvoudige overtredingen een bekeuring (Verwarnung) op, tot maximaal een bedrag van 55 euro. Betaal je deze bekeuring ter plekke of binnen een week, dan is de zaak afgerond.
…dat wanneer je niet betaalt of te laat afrekent, dan start de zogeheten Bussgeld-procedure. Wanneer je niet betaalt omdat je beroep aantekent, moet je een waarborgsom (Sicherheitsleistung) overmaken. De waarborgsom is gelijk aan de boete plus kosten.
…dat de Bussgeld-procedure standaard is voor elke overtreding die niet met een eenvoudige bekeuring wordt afgedaan. De procedure begint met een beschikking (Bussgeldbescheid) – deze krijg je uitgereikt of toegestuurd. Onderdeel van deze beschikking is het vragenformulier (Anhörungsbogen), waarop je jouw visie op de overtreding kunt aangeven. Op basis van deze informatie kan de beschikking nog worden gewijzigd of geseponeerd .
…dat dan het vervolg komt: vervolgens krijg je de officiële beschikking. Je hebt daarna 14 dagen de tijd om in beroep te gaan, maar dat heeft alleen zin als je een steekhoudend juridisch verweer kunt (laten) voeren. De strafrechter behandelt de beroepszaak en je bent verplicht daarbij aanwezig te zijn, tenzij er zwaarwegende redenen voor afwezigheid zijn. Is er sprake van een verkeersmisdrijf (doorrijden na een ongeval, letsel of dood door een verkeersongeval) dan volgt altijd een strafrechtelijke procedure.
…dat daarnaast er ook een strafpuntensysteem in Duitsland is en wel als volgt:
het Duitse strafpuntensysteem geldt ook voor buitenlandse weggebruikers geldt. Voor verkeersovertredingen met een boete vanaf 60 euro krijg je 1 tot 3 strafpunten. Heb je in totaal 4-5 punten, dan krijg je een vermaning (Ermahnung), bij 6-7 punten een waarschuwing (Verwarnung) en vanaf 8 punten volgt een bepaalde ontzegging van de rijbevoegdheid. Ook kan een educatieve maatregel (Aufbauseminar) worden opgelegd. Strafpunten worden centraal geregistreerd.
…dat dit volgens de ANWB de Duitse regeling is in deze materie: en binnenkort: hoe is dit alles in Belgie.
..dat we besluiten met Posters dialect: det bees geit draan ( = dat beest gaat dood); hae geit draan wie Blucher (= hij spant zich enorm in – Blucher was een Duitse generaal inde tijd van Napoleon en zeervoortvarend, doldriest bijna, te werk ging), eine sjnats (= een snede); euvroup goan (omvvallen); ein oer ( = een uur of een horloge); mien naas lup de ganse tied ( = ik heb een loopneus); oos leefvruike (= Onze Lieve Vrouw); hae is flink genaeze (= hij is tot inkeer gekomen); Sinterkloas kump mit Sjaksjoer en dae sjmiet lekker (= Sinterklaas komt met zwarte Piet op bezoek en strooit snoep).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans.–Posted in: algemeen, roerdalen