pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 22, 2018 12:46 pm Lees verder →

Wist u…( week 51 en 52 gecombineerd)


( Kiek Toen-foto van het voormalige Posterholtse trommelkorps Irene, werd later belangrijk onderdeel van schutterij St Cornelius die op haar beurt weer samenging met schutterij St Matthias in Posterholt. Wie is wie op de foto?

Wist u
…dat vorige week een deels verminkte rubriek Wist u… op deze plek stond: het Waekblaad had kennelijk geen plaats genoeg. Zo ontbraken diverse onderdelen, zoals de toelichting oo de oude ansichtkaart van Postert, info over het LVK (Vastelaovesleedjeskonkoer Limburg), en de dialectwoorden.
…dat we bij gelegenheid op deze zaken terugkomen en nu leest u in dit dubbelnummer van het Waekblaad dat laatste Wist u-rubriek van dit jaar
…dat we daarom hier alvast u en de uwen fijne feestdagen toewensen, sfeervolle kerstdagen en alle goeds en gezondheid voor 2019!
…dat we aan het eind van het jaar denken aan wafels, oliebollen, appelbeignets, nonnevotten etc en speciaal hier aanbevelen de jaarlijkse oliebollenaktie van jeugdvereniging Roncalli
…dat we onszelf de vraag gesteld hebben, hoe kunnen we het jaar het beste afsluiten: natuurlijk met enkele mooi overpeinzingen van Toos Schoenmakers-Visschers: u ziet ze hierbij afgedrukt, met een kersttafereel.
…dat de gemeente Roerdalen in een brief aan voetbalclub Oranje Blauw ’15 excuses heeft aangeboden
…dat die excuses zijn voor conclusies in een recent krantenartikel in De Limburger. In de brief zegt de gemeente de mening dat de voetbalclub de bomen in het sportpark niet goed onderhoudt niet te delen.
…dat ook het bestuur van de voetbalclub de publikatie ongepast vindt en een slag in het gezicht is van de vrijwilligers. “Over hun werk zijn we hier zeer te spreken en we zijn daar heel dankbaar voor”, zo zegt het clubbestuur in de brief
…dat in de brief gesteld wordt dat wanneer het plan van de gemeente doorgaat, dan worden 119 bomen in het sportpark gekapt….
…dat over deze kwestie weer een mooi actueel onderwerp voor de carnavalsoptocht voorhanden is…
…dat tot de eindjaarsactiviteiten traditioneel behoort oa het zaalvoetbaltoernooi op tweede kerstdag van Oranje Blauw ’15 in de sporthal Posterholt en op 28 en 29 december is in de sporthal Posterholthet Oudejaarstoernooi van handballende jeugdelftallen, georganiseerd door Handbalclub Posterholt, die al een paar jaar aan een sterkte revival bezig is.
…dat de Stichting Jeugd en Jongeren vanaf 22 december het Kerst-KinderVakantieWerk houdt en handboogsportvereniging ONA op 29 dec. het Kerst/Oudjaarsschieten organiseert.
…dat het Posterholt Gemengd Koor traditioneel de nachtmis op 24 december opluistert, en dat doet in de mis op 25 december een ensemble van harmonie Wilhelmina.
…dat zaterdag 5 januari harmonie Wilhelmina het Nieuwjaarsconcert geeft in De Beuk.
…dat intussen ook de toneelvereniging Kunst en Vermaak met succes voor bijna 4 uitverkochte voorstellingen het stuk “Neet Piet, mer pizza!” heeft uitgevoerd. En ook nu weer zaten er trouwe fans van buiten Posterholt in de zaal van de Beuk, waar plaats was voor circa 300 toeschouwers per voorstelling. En de regisseur studeert al weer op een nieuw stuk, zo zei hij, voor volgend jaar en vanaf april wordt daarvoor weer wekelijks gerepeteerd.
…dat we gaan terugkijken op het onderdeel verkeer in het algemeen
…dat liefst 40 procent van de verkeersregels de afgelopen vijftien jaar zijn veranderd. Zo op het eind van het jaar en het begin van het komend jaar in enkele afleveringen is er tijd voor een overzicht van deze nieuwste regels.
…dat we beginnen met de nieuwe strepen:
strepen op de weg geven duidelijkheid over hoe hard u mag rijden en of u wel of niet mag inhalen. De nieuwste strepen zijn:
…dat dubbele witte middenstrepen met groene kleur ertussen btekent: maximaal 100 kilometer per uur (km/uur); dubbele witte middenstrepen zonder groene kleur betekent: maximaal 80 km/uur; is er geen middenstreep, dan mag u maximaal 80 km/uur. Let op, dit geldt niet als er langs de weg een bord staat met 60 km/uur.
…dat u moet weten: strepen veranderen niets aan bestaande verkeersregels. En verkeersborden gaan altijd vóór strepen.
…dat nieuwe verkeersregels zijn gekomen over milieuzones
…dat steeds meer gemeenten voeren milieuzones in. De meeste milieuzones gelden alleen voor vrachtwagens. In zo’n gebied mogen alleen vrachtwagens rijden met een roetfilter. In Utrecht en Rotterdam zijn ook milieuzones voor personenauto’s. Welke auto’s mogen daar wel rijden en welke niet? Dat kunt u vinden op www.utrecht.nl en www.rotterdam.nl
…dat in Rotterdam het dan bijvoorbeeld gaat om personenauto’s die op diesel rijden en voor 2001 op kenteken zijn gezet. Of om auto’s op benzine en lpg die voor 1 juli 1992 op kenteken zijngezet. Amsterdam heeft per 1 januari een milieuzone voor bestelauto’s ingevoerd.
….dat ons advies luidt: houd de website www.milieuzones.nl in de gaten. Want waarschijnlijk zullen er meer milieuzones voor personenauto’s bijkomen. (wordt vervolgd)
…dat u verder nieuws, aankondigingen van activiteiten en kerstsfeer tot en met kerstrecepten de komende tijd aan kunt treffen op www.roerdaljournaal.nl
…dat de Kiek Toen-foto van Wim Rutten komt en over het voormalige trommel- en fluiterkorps Irene uit Posterholt: wie is wie op de foto? Stuur de namen en eventueel info over het korps naar [email protected] of een briefje in de bus van Cube Computers, Hoofdstraat 83 t.a,v Marjo.
…dat we besluiten met Posters dialect: ein oolik (= een ui); hae it gaaroes neet olikssuupke (= hij eet zeker geen uiensoep); den sjtamp ig onger zien kuplunkis ester neet oetkiek (= hij krijgt een trap onder zijn ballen als hij niet oppast); dae windj kump oet Pruuses ( = dat is oostenwind);eemes de jas oetpoetse (= iemand een standje geven); sjoonaantrekker of sjoonlaepel (= schoenlepel), zalig kersmis, zalig nuujaar (= Zalig Kerstmis, zalig Nieuwjaar).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
=====Posted in: algemeen, roerdalen