pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 16, 2015 12:17 pm Lees verder →

Wist u… (week 51 in 2015)

Wist u…
…dat we starten deze week met een compliment uit te spreken aan de hele cast, regisseuse, buhnebouwers en andere betrokkenen van Toneelclub Kunst en Vermaak uit Posterholt, die weer 4 geslaagde en amusante toneelvoorstellingen hebben gepresenteerd
…dat we daarover kunnen melden: wie er niet was, heeft (weer) wat gemist!
…dat, nu de dagen korter worden , de avonden langer, de kachel of cv weer aan is, hoort een lekker wijntje erbij
…dat dan niet moet met een eenvoudige lichte sloeberwijn (uit de zomertijd bijvoorbeeld), maar een wat steviger exemplaar
…dat in de rode wijnen veelal stevige soorten te krijgen zijn onder een tientje: voor rond 6 tot 9 euro hebt u vaak al een lekkere rode wijn (zelfs een Barrolo krijg je voor rond 10 euro)en bedenk: rode wijn altijd op kamertemperatuur serveren en nooit in de koelkast en witte wijn daarentegen juist wel in de koelkast koud zetten en lekker koud serveren (hetzelfde geldt voor champagnewijnen)
…dat bij de droge (is dus niet zoete) witte wijn de meesten kiezen voor bijv. een Cabernet Sauvignon en wie meer van zoete witte wijn houdt kiest veelal een Duitse of Oostenrijkse wijn
…dat onlangs een test heeft uitgewezen Cabernet Sauvignon wijnen het populairst zijn en hij past bovendien goed bij bijvoorbeeld een stevig stuk vlees en wild aan de kerstdis (Ook wordt overigens de Cabernet Sauvignon vaak gemengd met andere druiven want zo worden de Bordeaux-wijnen gemaakt van Cabernet Sauvignon- en Merlot-druiven).
…dat de wijnen uit verschillende gebieden kunnen zijn: . Argentinië, Bulgarije, Californië, Australië, Zuid-Afrika, Frankrijk en een paar uit Chili.
…dat we erop willen wijzen dat deze dagen op www.roerdaljournaal.nl weer melding wordt gemaakt van diverse kerstaktiviteiten en -tips.
…dat we ook een compliment ontvingen over de kerstrecepten (inclusief wafels) op de site, waarbij het recept over het konijn-op-grootmoeders-wijze torenhoog favoriet was /is (wij zullen het recept zaterdag as op de site herhalen)
…dat in Roermond wethouder Raja Fick-Moussaoui samen met de raadsleden Jos de Kunder en Wim Kemp ( die het idee hadden) hebben een cheque van € 350 overhandigd aan het Toon Hermans Huis
…dat het geld komt van de actie Vergroot de Hoop, waarbij inwoners op een negental zaterdagen in de maanden juli en augustus taxussnoeisel konden inleveren bij het milieupark. …dat de wethouder zegt: ‘Met het taxussnoeisel van Roermond kunnen in totaal 7 chemotherapieen geproduceerd worden,’ aldus de wethouder
…dat taxus de stof baccatine bevat, de basisgrondstof voor chemotherapie. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie.
…dat per kubieke meter ingezameld snoeisel doneert Vergroot de Hoop vervolgens een bedrag dat de deelnemende gemeente mag geven aan een kanker gerelateerde organisatie. De gemeente Roermond heeft gekozen om het bedrag aan het Toon Hermans Huis Roermond te schenken.
…dat zaterdag 19 december is weer op tv het Groot Dictee der Nederlandse Taal, maar nu in een andere opzet
…dat dit jaar tot de deelnemers behoren: schaatser Koen Verweij, politiek verslaggever Ron Fresen, Ad Visser en rapper Sef.
…dat aan het dictee dertig bekende Nederlanders en Vlamingen mee doen: zij nemen het op tegen dertig ‘gewone’ spellingkenners.
…dat bij de bekende Vlamingen onder meer televisiemaker Bart Cannaerts, dressuurruiter Michele George en Sien Wynants (presentatrice bij Ketnet) in actie komen.
…dat de tekst wordt geschreven door de Vlaamse auteur Lieve Joris. De jury bestaat uit Annemarie Jorritsma, Lieve Joris en Ludo Permentier. Philip Freriks en Freek Braeckman presenteren het dictee.
…dat het dictee dit jaar een andere opzet dan de voorgaande 25 keer heeft: eerder won degene met de minste fouten; nu zullen na het schrijven van het dictee een Nederlands en een Vlaams team het tegen elkaar opnemen in de finale.
…dat in die teams dan de beste ‘gewone’ speller en de beste prominente speller zitten. In de finale krijgen de teamleden de opdracht tien moeilijke woorden te spellen. Het team dat uiteindelijk de minste fouten maakt, is de winnaar.
…dat we besluiten met (Posters en M-Limburgs) dialect: dae waas rammeweg ( = helemaal van de kaart); urges veug van hubbe (= bekend zijn met, slag van hebben); mak zeen in alle tuug ( = ziich schikken ); roukes(= rookwaar); krek kinne doon (= perfekt uitvoeren); dae duit dugtig, dae duit nut (= hij is royaal); wat eine pallaavur ( = wat overdreven) .
(Copyrght en samenstelling Jacques Biermans)Posted in: recept, roerdalen, roermond