pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 9, 2013 2:03 pm Lees verder →

Wist u.. (week 6 in 2013)

Wist u…
…dat de site van het Posters Journaal – te vinden via www.postert.nl – een carnavalsfoto te vinden is van de drumband van de ‘oude’ Posterse schutterij (St Matthias?)
…dat er enkele namen genoemd zijn maar de meeste namen van de drumbandleden ontbreken: wie helpt?
…stuur de namen naar [email protected] onder vermelding Kiek Toen of stop uw bijdrage in de brievenbus bij Cube Computers, Hoofdstraat 83
…ook kunt u daar nieuwe foto’s-van-weleer uit Posterholt ter publikatie in Kiek Toen aanbieden, per mail of brievenbus (ook enkele gegevens bij de foto voegen)
…dat u vorige week de LVK-winnaar 2013 uitvoerig met de 18 andere medefinalisten hebt kunnen zien en horen op L1 tv en radio en ook op de site van www.roerdaljournaal.nl, die die ook deze week veel carnaval en LVK-liederen herhaalt
…dat de Roerdalense sleuteloverdracht aan de 6 carnavalsverenigingen vrijdag as. ten gemeentehuizeis en ook te volgens is op tv via de lokale zender OR6
…dat we beloofd hebben komende tijd aandacht te besteden aan bewegen voor ouderen en de volgende oefeningen kunt u in bed doen
…dat het een goed idee tegen ochtendstijfheid is: het lijf, en daarmee de gewrichten, rustig in actie laten komen in bed door wat oefeningen te doen en gewoon, lekker gestrekt op de rug
…dat oefening 1 is: trek de knie op en trek hem zo ver mogelijk naar je toe. Houd de knie vast in de knieholte of met je handen om de knie heen, wat voor jou het comfortabelst is. Doe dit vijf keer links, vijf keer rechts.
… dat oefening 2 luidt: trek één been op en strek het dan weer; dat is goed voor het heup- en kniegewricht. Bij het strekken kun je het been de matras laten raken, maar je kunt het been ook net boven het matras houden om de buikspieren te trainen en herhaal deze oefening tien keer links, tien keer rechts. voor het heupgewricht.
…dat oefening 3 is: trek beide knieën op en beweeg ze samen eerst naar links, dan naar rechts en herhaal dit vijf keer. Goed voor het heupgewricht en om de rug wat losser te maken.
…dat oefening 4 luidt: rek één been uit en maak het andere als het ware een beetje korter, door ze uit en in te trekken. Tien keer links en rechts afwisselen. Dit langer en korter maken van de benen doe je vanuit de heup, die daardoor soepeler wordt. Ook prima voor de rug!
..dat tot slot oefening 5 is: ga rechtop zitten en buig een paar keer zo diep mogelijk voorover, en naar links en naar rechts. Goed voor uw heup en rug.
…dat deze oefeningen zijn vooral goed voor de gewrichten die zwaar worden belast, zoals de knieën en heupen
…dat er daarnaast natuurlijk gewrichten die veel minder worden belast, zoals de ellebogen, nek, schouders, polsen en vingers. Zijn die stijf, warm die dan ook alvast op in bed door ze wat licht werk te laten doen.
…dat we – zoals beloofd – de oplossingen van de laatste 2 rondes van de Dialectkwis geven
…dat de oplossingen in deel 3 van de Dialectkwis zijn: besjtute wat betekent prijzen en niet toeteren of bepleisteren; oker is in het Posters dialect niet buis of geelbruin, maar: opgewekt; het gezegde ‘ónger de veut oet kómme’ betekent: in orde komen en niet ontsnappen of belopen; groot trèkke staat voor opvoeden en niet voor uitrekken of een lange reis maken.
…dat eine reifel betekent een reep en geen restje of riedel; zammet is in het dialect: fluweel en betekent niet tesamen of zaagsel; kroednagel is in het Posters dialect sering en niet peperkruid of kromme spijker en óngerein betekent in de war of door elkaar (gemengd) en niet onderin of ongerief.
…dat de oplossing van de Dialectkwis 4 luidt: ein loupsjans: is geen loopneus of geluksvogel, maar iemand die steeds op sjouw is; foetele: is geen voederen of fruit telen maar vals spelen; sier betekent niet versiering of pijn maar gewoon het bijwoord: sedert en “ich bun gevalle op de kaksjinkel” met de kaksjinkel is het stuitje bedoeld en betekent niet metworst of wc.
…dat de uitdrukking ‘det haamp mich neet’ niet vertaald kan worden met: dat kan ik niet aan of daar heb ik niet genoeg aan, maar met: dat bevalt me niet; sjiebes is inderdaad dronken en niet scheel of scheefgezakt; de uitdrukking: ‘te zègkes klaor’ staat voor: bijna klaar en niet voor: duidelijk zichtbaar of klaar om te gaan praten; de laatste vraag gaat over eine kletsjreem en dat is geen babbelkous of klapstoeltje maar ’n dropveter. Sjone Vastelaovend!
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)
================================Posted in: roerdalen