pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 24, 2016 2:45 pm Lees verder →

Wist u…(week 8 in 2016)

Wist u…
…dat pastoor Jos L’Ortye van de Roerstreekparochies vorige week in dit weekblad kon melden dat er al verschillende verenigingen en particulieren extra geld ingezameld en gedoneerd hebben voor de reparatiekosten van het torenuurwerk en verlichting van de Poisterholtse kerktoren .
…dat daarvoor hulde op zijn plaats is aan alle betrokkenen, zowel verenigingen (o.a. inzamelingen speciaal voor dit doel door Posterholts Gemengd Koor met de seniorenvereniging tijdens het kerstconcert, Biemosje , Groene Kruis, Zonnebloem) als particulieren en ondernemers
…dat er nog altijd geld vooor dat doel gestort kan worden (NL06RABO 0142301760 tnv Kerkbestuur Matthias Posterholt ovv torenuurwerk))
…dat het vervolgens wachten is op nieuwe inzamelingsrondes bij andere activiteiten die eraan komen in Posterholt zoals Amazing Postert, Die Blechhauf’n, jubilea van verenigingen, braderie Postert enz
…dat de pastoor ook meldt dat op 12 en 13 maart weer de Stille Omgang is in Amsterdam (een traditie van het eucharistisch wonder op 15 maart 1345 te Amsterdam: een hostie die uitgebraakt door een zieke in de Kalverstraat werd en die niet verbrandde; na herhaalde pogingen werd de hostie steeds ongeschonden in de as na de brand terug gevonden)
…dat zaterdag 12 maart de bus naar de Stille Omgang vertrekt vanaf het NS-station Roermond en om 1.30 uur is de mis en om 3.45 uur is de terugkeer richting Limburg; aanmelden bij het parochiebureau te Herkenbosch (tel 400275)
…dat pastoor L’Ortye zelf ook onderwerp van een feestviering is wanneer hij op 22 mei het 25-jarig priesterjubileum herdenkt met een mis in de kerk te Herkenbosch en aansluitend een receptie
…dat de EHBO-vereniging Posterholt tijdens de jaarvergadering Mart Simons als voorzitter/bestuurslid feestelijk heeft uitgeluid na 26 jaar en zijn opvolger is Danny Ubachs ( de oud/voorzitter blijft actief als coordinator Hart voor Roerdalen)
…dat bij zelfde vereniging Mia Suilen-Kruytzer van de nationale EHBO-bond de eremedaille kreeg en Jac Thissen het bondsinsigne in goud, vanwege hun inzet bij de EHBO.
…dat het Reumafonds op zoek is naar collectanten in Posterholt voor de collecte van 21 t/m 26 maart: aanmelden bij Harrie Peters, tel 401202
…dat de Geluksdag Roerdalen op zondag 20 maart 2016 plaats vindt van 9.00 uur tot 18.00 uur waarvoor u zich deze week nog kunt aanmelden.
…dat alle activiteiten van de Geluksdag vrij toegankelijk zijn want geluk is niet te koop
…dat zodra het programma bekend is, komt het op website van de gemeente te staan.
…dat iedereen die dingen doet waar hij/zij gelukkig van wordt, is van harte uitgenodigd om dit te komen delen tijdens deze Geluksdag in Roerdalen, zo laat de gemeente weten
…dat dat van alles kan zijn: hou je van muziek of wandelen? Vertel je graag verhalen of geef je met hart en ziel yogalessen?
…dat je dan kunt laten zien waar jij blij van wordt of kom meegenieten van alles waar anderen gelukkig van worden.
…dat de organisatie daarbij aantekent: geluk zit vaak in kleine dingen: een ontmoeting, een gedicht of lekker knutselen:; dat kan allemaal doen. En nog veel meer.
…dat de organisatie zegt: doe mee: organiseer dan een activiteit op een locatie in de gemeente Roerdalen
…dat de gemeente graag deze week nog, uiterlijk 24 februari 2016 hoort wat je bijdrage is: de spelregels staan op de pagina van de gemeente evenals het formulier voor aanmelding als je mee wilt doen.
…dat we enkele wetenswaardigheden over het slapen kunnen melden na een uitgebreid Brits onderzoek wat in heel Europa werd gehouden
…dat daaruit blijkt dat onze slaapduur verandert als we ouder worden: hoeveel slaap we per dag nodig hebben verschilt nogal.
…dat baby’s gemiddeld wel 16 uur slapen en de langste slaapperiode kan 4 – 6 uur duren en komt vaker voor in de avond. Een soort dag- en nachtritme wordt pas merkbaar na 6 weken.
…dat basisschoolkinderen tussen de 6 en 12 jaar zeker 11-12 uur slaap nodig hebben. De puberende broers en zussen 8-10 uur per dag en bij volwassenen volstaat 7-9 uur per dag.
…dat mensen ouder dan 65 slapen het kortst slapen. Dit komt niet omdat ze minder behoefte hebben aan slaap, maar doordat ze moeilijker slapen: een gevolg van ouderdom of vanwege medische redenen.
…dat we besluiten met Posterholts dialect: grellig (= vinnig, hitsig); dumpels (= deuken); verfroemele (= verfrommelen); dae haet geneud toet adam toe (= hij heeft iedereen uitgenodigd); diej kaam de vreumes onger de hoes oet (= vlaggen; onderkleding zichtbaar bij bovenkleding – vrij vertaald in letterlijke zin: de vroegmis komt eerder dan de hoogmis ); looze of sjlawwe vogel (= slimmerik); de veersj (= de nok).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: gedicht, roerdalen, roermond