pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 28, 2013 4:44 pm Lees verder →

Wist u.. (week 9 in 2013)

Wist u…

…dat in de krant en ook vorige week vrijdag op www.roerdaljournaal.nl te lezen viel dat er weer gebakkeleid wordt over een nieuwe (vierde) wethouder

…dat die de opvolger moet worden van Jan Teuwen die zijn ontslag heeft ingediend

…dat het politieke landschap in Roerdalen intussen danig op de schop is gegaan, ook qua beleid

…dat ook de besluiten niet mis zijn: van het afschaffen van de bestaande peuterspeelzalen tot gedwongen(?) sportfusies

…dat andere hete hangijzers nog op de raadsagenda prijken zoals de accommodatie-nota voor de verenigingen (sporthallen en gemeenschapshuizen ed.)

…dat zo een opmaat gemaakt wordt voor mogelijk verdere fusies van gemeenten, zoals minister Plasterk zo graag wil

…dat we wellicht straks toch Groot Roermond en of Groot Echt en Groot Weert krijgen

…dat we zo al een beetje voorbereid zijn….

…dat we in Binnenlands Bestuur (het orgaan van de o.a. ambtenaren gemeenten ed.) lezen dat inmiddels de sollicitatieprocedure voor de nieuwe burgemeester in Roerdalen (E. Hanselaar)op 21 febr. jl. is geëindigd, een week later dan die voor Meerssen (R.Offermans)

…dat in de tekst staat dat de bezoldiging van de burgemeester hetzelfde voor beide gemeenten (Roerdalen 21.100 inwoners en Meerssen 19.400) is, namelijk precies 6.894,16 euro bruto per maand

…dat, zoals wellicht bekend is, burgemeesters een salaris krijgen naar rato van het aantal inwoners.

…dat komend weekeinde in De Beuk te Posterholt een expo is met ook demonstraties en modellen van modelvliegclub De Vliegende Hollander; entree 2,50 euro (kinderen tot 6 jaar gratis)

…dat u er terecht kunt zaterdag van 13-18 en zondag van 11-18 uur

…dat zondagmiddag in kasteel Aerwinckel te Posterholt een koffieconcert is met het Hongaars ensemble Veronika and Friends; entree 15 euro (reserveren: [email protected]

…dat er zondag op de Meinweg om 10 uur een dagwandeling van 6 uur is; entree 7 euro (kinderen 5 euro ) (aanmelden vooraf via tel 528500)

…dat in het Historiehuis, gevestigd in de Centrale Bibliotheek in de Neerstraat te Roermond kan iedereen op een interactieve manier kennismaken met de verhalen van Roermond.

…dat er elk eerste zondag van de maand van 14.00- 16.00 uur een ‘verteller’ in de vaste presentatie aanwezig is

…dat die extra info geeft over de geschiedenis van Roermond of met bezoekers verhalen ophaalt over vroeger. Info: tel. 359 102, email [email protected] of via www.historiehuisroermond.nl

…dat de lokale omroep OR6 in Roerdalen oude films uitzendt met de titel: De Roerstreek in de vorige eeuw

…dat de uit Posterholt afkomstige Paul Cuypers de grote drijfveer achter deze productie is samen met oud-Posterholtenaar Frans Derks van OR6

…dat de afleveringen telkens op zaterdagmorgen om 11.00 uur te zien zijn met een herhaling op zaterdagmiddag en zondagmiddag, telkens om 14.00 en 16.00 uur.

…dat gevraagd is ook de uitzendingen te kunnen bekijken via Uitzending Gemist op de website OR6: www.or6.nl (knop: uitzending gemist)

…dat op zondag 2 maart de titel van de OR6-uitzending in deze filmreeks is: Huisslachting met vleesbereiding van een varken;( film uit 1975 van 46 min)

…dat een week later op 9 maart vertoond wordt de Dorpsfilm “Postert in juni 1959”

(film uit 1959 en 49 min lang); op 16 maart: Intocht pastoor Rijcken in Posterholt

1958 (04 min), Vogelschieten schutterij St.Sebastiamus H’bosch 1964 (04 min)

en deelname van Schutterij St.Urbanus Montfort aan bloemendefilé paleis Soestdijk

1979 (10 min)

…dat op www.postert.nl in het Posters Journaal nog steeds fraaie oude foto’s van Postert te zien zijn en op www.roerdaljournaal.nl dagelijks vers nieuws, ook uit Roerdalen eo.

…dat we onze tips vervolgen over de gewrichten en de warmte in bed

…dat de zesde tip luidt: beweeg tijdens het slapen: word je ’s ochtends in precies dezelfde houding wakker als waarin u ging slapen, dan is dat niet best: gewrichten worden er stijf van.

…dat u daarom ’s nachts ook moet proberen te bewegen, dus: als je half wakker wordt, draai je dan om, strek de benen of trek ze juist in, houd de armen in een andere positie en vermijd de buikligging, want die belast de onderrug te veel.

…dat we besluiten met Posterse dialectwoorden: bewaarsjool (= vroegere kleuterschool); mak zeen in alle tuug (= zich schikken); sjloddervos (= slons); berves (= blootvoets); allewieles krieg ze gein klumkes mier inne klas op sjool ( = tegenwoordig krijg je geen snoepjes meer in de klas op school); klump of klumpkes ( = klompen of klompjes); zulks tot slot in vergelijking met het meest unieke woord in het Posters dialect: klumpes (= balkenbrei).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: roerdalen, roermond