pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 2, 2016 12:13 pm Lees verder →

Wist u… ( week 9 in 2016)

Wist u…

…dat het ernaar uit ziet dat we opnieuw moeten gaan duimen om voetbalclub PSV’35/Vlodrop in de derde klasse te houden: sterkte mannen!

…dat dit jaar in de gemeente Roerdalen driemaal een snoeihoutactie is en de eerste is in week 12: van 21 tot en met 23 maart: u kunt zich tot uiterlijk 12 maart voor deze actie aanmelden.

..dat de regels voor het aanbieden van snoeihout staan op de pagina Snoeihoutactie van de gemeente en aanmelden kan alleen via de Webwinkel van deze pagina

…dat het tarief voor het deelnemen aan de snoeihoutactie 20 euro is voor maximaal vier kubieke meter snoeihout en twee kubieke meter stronken (betalen bij aanmelding via iDeal)

…dat wanneer u meer snoeihout en stronken heeft dan moet u naar het gemeentehuis voor aanmelden en betalen (eerst een afspraak maken)

..dat u ook gratis bij de Milieustraat aan de Maasbrachterweg in Montfort snoeihoutkwijt kunt maar dan moet u het zelf brengen (met legitimatie).

…dat er in het najaar nog twee snoeihout-acties zijn: in week 43 en in week 50

…dat er zondag jl op de site van het Roerdal Journaal een artikel is verschenen van de SP over de, volgens deze partij, werkelijke toedracht rond het bankroet van het concern V&D: hoe durfkapitalisten dit bedrijf hebben leeggezogen en daarmee de werkgelegenheid van 8000 mensen (en ook nog honderden toeleveranciers-werknemers) om zeep hebben geholpen

…dat wij van onze kant stellen: was hier een ingrijpen van de politiek niet mogelijk geweest of is men in het Haagje alleen met Europa bezig?

…dat een en ander er wel steeds meer op lijkt, getuige ook onderstaande ontboezemingen

…dat er op een ingezonden brief (Brief van de Dag) in de Telegraaf van zaterdag over de hulpeloosheid van dit kabinet geattendeerd is

…dat we citeren: “ Nederland anno 2016: eerst wordt er voor andere landen gezorgd, dan voor andere volken, en dan een tijdje niets en dan wordt er aan ons gedacht, zo moppert K.E. van Ede uit Hoofddorp in zijn brief”

… dat hij vervolgt: “waar zijn de prachtige regelingen zoals de vut, het pre-pensioen, het prachtige spaarloon, etc; alles is weg. Dat daar geen geld voor is, is flauwekul. Overal is geld voor hier in Nederland, behalve voor de Nederlanders”.

…dat hij noemt: “als je tienduizenden vluchtelingen kan opvangen en verzorgen, als je het leger weer op poten gaat zetten, als je een bank kan redden met 10 miljard euro, als je ambtenaren die zelf opstappen tonnen wachtgeld kan geven, als je een brug voor eekhoorns kan bouwen, dan heb je geld zat”.

..dat hij besluit: “ maar de regering helpt liever andere landen. Stel je voor dat Mugabe zijn 40ste Mercedes niet kan kopen! Alles is of wordt afgeschaft in dit land van zakkenvullers. De pensioenleeftijd naar 67 verhoogd en het eind is nog niet in zicht. Alle Zuid-Europese landen lachen zich rot. Schande wat hier gebeurt!”

…dat op de site van de krant een andere lezer daaraan toevoegt: “en wat dacht u van de miljoenen kostende restauraties van Koninklijke onderkomens tot en met gouden koets en Gulden Draeck….” Nederland schikt…en Brussel beschikt uiteindelijk…

…dat we Creo & Deo (Boomstraat 33) in Posterholt succes toewensen met de nieuwe zaak.

…dat het zondag as ( 6 maart) halfvasten is en dat betekent dat er in Maaseik (B) vanaf 14.11 uur de traditionele halfvasten-stoet trekt met honderden deelnemers; vanwege de afgelastingen in Nederland met een recordaantal deelnemers

… dat er verder (al dan niet uitgestelde) carnavals-optochten zondag 6 maart te zien zijn in Swalmen, Jocus Venlo, Grevenbicht, Afferden en ook in Hasselt (B)

…dat wanneer u niet naar Maaseik wilt of kunt gaan ( er wordt entree geheven voor de bekostiging van de vele karamels die uitgestrooid worden) ) dan kunt u het ook allemaal live vanaf 14.30 uur op L1-televisie zien. De Limburgse omroep (met 3 ploegen en een camera vanuit de lucht aanwezig) zorgt hiermee voor een primeur in de historie van het Heilig Wammes is Maaseik

…dat al 135 jaar met halfvasten in Maaseik de carnavalsstoet trekt om, zoals oorspronkelijk bedoeld, “de arme bevolking van het stadje door de rijken – gezeten op wagens – halverwege de vastentijd te bedelen met appels enz” )

…dat meer info over een en ander te lezen is op www.roerdaljournaal.nl

…dat we besluiten met Poster(holt)s dialect: eine roefel make ( = een schuiver maken); in ’t versjleip loate ( = laten versloffen); dae haet neet good gelaege (= hij is met het verkeerde been uit bed gestapt); doorsjtave (= flink doorlopen); in ein sjtove (= in elkaar zetten; ontwerpen ); oppe luip goan (= er snel vandoor gaan); ig zeen dig leever oppe ruk (= je kunt me de pot op).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

———–Posted in: roerdalen, roermond