pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 3, 2018 11:24 am Lees verder →

Wist u… (week 9 in 2018)

Wist u…
…dat we starten met een waarschuwing: er is een e-mail in omloop die zogenaamd afkomstig is van PostNL: in werkelijkheid komt het bericht van criminelen
…dat volgens de betreffende e-mail het postbedrijf geprobeerd heeft bij u uw pakketje af te leveren, maar dat is niet gelukt: u kunt het pakketje alsnog ophalen bij een PostNL-afhaalpunt. Daarvoor heeft u wel de track & trace-informatie nodig.
…dat dan in de valse mail volgt: om die informatie te downloaden, moet u op een link klikken, maar doe dit niet: de link bevat namelijk malware, waardoor uw computer wordt besmet met gevaarlijke software: criminelen kunnen dan meekijken op uw computer of deze zelfs besturen.
…dat wanneer deze waarschuwing te laat komt kunt u op de site van de politie lezen hoe u malware kunt verwijderen. (Bron: Opgelicht?! )
…dat Vlodrop vorige week redelijk opgeschrikt werd door de melding over de melkgeitenboerderij aan rand van Vlodrop (Weg achter het Koebroek) richting Posterholt en waarover een raadscommissie van de gemeente Roerdalen zich gebogen heeft
…dat daarin – volgens de krant wethouder Wolfhagen (CDA) geruststellende woorden heeft gesproken over de controles met betrekking tot deze fokkerij
…dat men er echter niet gerust op is in Vlodrop, zo bleek oa tijdens de vergadering van de commissie: en is de Q-koorts uitbraak in Nederland destijds ook niet onderschat?; en zijn er niet nog steeds slachtoffers die erg ziek zijn of zijn geweest..? Zo blijkt oa uit diverse pers-publikaties.
…dat over de voorlichting over de geitenboerderij toch vragen blijven opdoemen: is de info naar de burger toe wel voldoende geweest?
….dat de wethouder in de commissievergadering antwoordde dat 2 instanties (RIVM en GGD) het bedrijf gecontroleerd hebben en onder periodieke controle houden, zoals de overheid heeft voorgeschreven en het bedrijf ed thans in orde hebben bevonden, aldus de wethouder.
…dat wij het een beetje vreemd vinden dat op deze geitenkwestie door de politiek niet verder is ingespeeld; zeker een kans (voor open doel zelfs) om zo vlak voor de verkiezingen de trom te roeren.
…dat trouwens de geitenhouderij daar al sinds aug. 2017 in bedrijf is met 400 geiten, maar dat dat volgens de regels van de wet ook mag, meldt de krant.

….dat we in het kader van de foto-serie Kiek Toen een foto tonen van de grensovergang met douanekantoor Posterholt, gezien vanaf de Duitse (Karken) kant: Een douanier zit voor het kantoor en de ander controleert een autobestuurder. De foto is weer uit de collectie van Thei Hermanns.
…dat de foto redelijk oud is, gezien ook het auto-model
…dat op 1 Jan 1993 met het in werking treden van het Schengenakkoord grenscontroles als dezevan ons land met Duitsland en België zijn afgeschaft in principe: slagbomen en douanekantoren verdwenen en er zijn alleen nog vliegende controles
…dat we deze week weer een gezondheidstip hebben en die gaat over eieren.
…dat wanneer je je ouder wordt, heb je van bepaalde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen méér nodig om gezond te blijven.
..dat we het deze keer specifiek willen hebben over luteïne en daar is de beste keuze het eten van eieren
…dat luteïne erg belangrijk is voor het gezichtsvermogen: deze gele stof zit in grote hoeveelheden in het netvlies van onze ogen en om precies te zijn in de zogeheten gele vlek (macula) waarmee we scherp zien.
…dat bij het ouder worden de macula slechter kan gaan functioneren. Dit wordt maculadegeneratie genoemd en is de belangrijkste oorzaak van de achteruitgang van het gezichtsvermogen bij 65-plussers
…dat extra luteïne mogelijk beschermt tegen deze oogziekte.
…dat eieren (en vooral eidooiers) zijn een rijke bron van luteïne; neem daarom gerust elke dag een ei
…dat dat vroeger werd afgeraden, maar inmiddels weten we dat cholesterol uit de voeding amper invloed heeft op het cholesterolgehalte in het bloed.
…dat luteïne verder vooral zit in groene bladgroenten zoals spinazie, broccoli en spruitjes, en in mais.
…dat we voorgaande keren hier meldden: voor vitamine B12 is de beste keuze paté
…dat vitamine B12 alleen in voedingsmiddelen van dierlijke afkomst zit, zoals vlees, vis, zuivel en eieren.
…dat een kwart van de 60-plussers een tekort aan B12 heeft.
…dat een tekort aan B12 kan leiden tot ­bloedarmoede en geheugenverlies.
…dat we ook massaal te weinig kalium binnenkrijgen want kalium helpt de bloeddruk te verlagen. De bloeddruk is bij 45 tot 70 procent van de 60-plussers verhoogd.
…dat je niet al te scheutig moet zijn met zout weet iedereen, maar het is minder bekend dat meer kalium eten net zo goed is voor de bloeddruk als minder zout eten.
…dat kalium vooral zit in aardappelen, groenten en fruit. Verder ook wat in zuivel, brood en noten.
Gebruik niet te veel water bij het koken van aard­appelen, want dan gaat er kalium verloren. Of gebruik het kooknat voor de jus. Een portie van 200 gram aardappelen levert 20 procent op van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van kalium.
…dat we besluiten – zoals u gewend bent – met Posterse dialectwoorden: flouter (= fout); sjouter (= grappenmaker);
sjpeuchte (= fratsen); aofte (= gedroogde appels); roetedraod (= gaas); veug (= aanleg)
(Copyright en Samenstelling: J Biermans)



Posted in: algemeen, politie, roerdalen