pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 2, 2019 9:51 am Lees verder →

Wist u…( week 9 in 2019) (optochtroute, boerebroelig etc)

Staatsieportret van de
Biemosje 2019: prins Eric II (Hintzen), prinses Kitty ( Hintzen-Lispet)
en de adjudanten Rick Sonntag( links zittend) en Mark Verstappen ( rechts zittend) en staand Tom Montforts en Marco Smeets.


Dit is het Boerenpaar 2019: Connie en Enno

Lies Wolters-Smeets (Lies van Sef van Set) krijgt felicitaties van de prins met de Chretien Janssen-onderscheiding

Wist u…

…dat de Posterse optochtroute voor vasteloavesmaandag as bekend is. Elders in dit blad zal ook de carnavalsvereniging een en ander bekend maken.
…dat wij de route van Biemosje-voorzitter Leon Roubroeks desgevraagd vernamen: de route is in verband met de wegwerkzaamheden Roermondseweg eo en huizenrenovaties Margrietlaan,als volgt: start vanaf kapelletje Donck waarbij het opstellen gebeurt op de Donkerstraat (groepen, einzelgänger etc) en Middenweg (wagens); inschrijven voor de optocht is maandag nog mogelijk vanaf 12 uur bij eethoek De Donck, waar de optochtcommissie zitting houdt.
…dat de bonte stoet vandaar vertrekt vanaf 14.11 uur richting rotonde Gevaren, vervolgens Vlodroperweg, Margrietlaan, Heerbaan, naar de Beuk waar de stoet ontbonden wordt (containers op de weg zijn verplaatst)
…dat carnavalsdinsdagmiddag de traditionele Boerebroelig (= goed Posters voor Boerenbruiloft) in de Beuk is, waarbij iedereen welkom is.
…dat dan in de onecht verbonden worden: Enno Overbeeke en Conny-Henstra-Mooren. Conny is de bruid namens “Rondjom Kloosterhaof”. Enno is buidegom namens “Oppe fiets euver ‘t brugkse”.
Dat de Bierebroelig, excuus, Boerebroelig, dinsdag in de Beuk is en de onecht-verbintenis wordt gesloten door Ger Roncken als burgemeester en Job Derix als ceremoniemeester van het geheel.
…dat de Dorsjvlaegels hun programma afwerken in de Dorsjsjuur (KA-huis 4 dagen lang) en ook de Feesnaeskes natuurlijk met de Buujelemiddig op zondag.
…dat de Biemosje natuurlijk ook de bejaardenhuizen bezoeken in Berg en Herkenbosch o de oud-Posters inwoners weer te verrassen en niet te vergeten het A-sosialisten-konkoer op zaterdagavond houden.
….dat de vastelaovesverenigingen van de Roerdalen natuurlijk vrijdag weer de macht krijgen tijdens de sleuteloverdracht op het gemeentehuis en trekt vrijdag in de middag als de school-optocht.

…dat we hier een driewerf Alaaf moeten laten horen aan het adres van de Posterse Lies Wolters. Zij was ooit raadslid in Posterholt/Ambt Montfort en heeft zich altijd bijzonder ingezet voor o.m. de verenigingen, laatselijk voor de Seniorenvereniging. Reden waarom zij tijdens de geslaagde bonte avond van de Biemosje de Chretien Janssen-trofee 2019 in ontvangst mocht nemen.

…dat we deze week de Kiek Toen foto in een Kiek Noe foto wijzigen met een staatsieportret van Biemosje-prins 2019: prins Eric II (Hintzen) mit prinses Kitty en de adjudanten.

…dat we ook de Postere woorden vervangen door gezegdes waarop ook een carnavalesk accent ligt (zie foto, aangereikt door Truus Zeegers op internet).

…dat wij nog een tip meegeven: lees in de Vastelaovesgezet ook het Biemosjebericht: genoeg onderwerpen voor een uitbeelding in de carnavalsoptocht: 5 (en bijna 6, op 1 stem na!) raadsleden uit Postert en geen wethouder, de “uitgeklede” (!) voetbalclub-accommodatie en de bomenkap aldaar, de coup – waarover wij hier ook al vaker bericht hebben – van oud-Roerdalen op wethoudersgebied (alle 3 uit oud-Roerdalen…met “een kopman” en twee “slippendragers”), en nog meer. Tussen haakjes: fraai “Bericht”, Frank!

…dat de wereld niet alleen stil staat bij vasteloavend want er zijn nog andere dingen. Bijvoorbeeld het voetbal. Poster’s Oranje Blauw ’15 wil natuurlijk boven FC Roerdalen eindigen en zich de tijd gunnen gedurende een of twee seizoenen om dan weer bij de top mee te draaien. Er is in het eerste team veel jong talent ingebracht, welke parel nog voorzichtig geslepen moet worden (al weer een optocht-suggestie, en even verder op in deze rubriek staan er nog enkele!)
…dat ook landelijk Koning Voetbal weer aandacht vraagt. want er was een verzoek van een lezer om het resterend voetbalprogramma van de topclubs te publiceren.
…dat de voetbalstrijd om de titel in de Eredivisie nadert langzamerhand zijn ontknoping. PSV en Ajax lijken in de laatste elf speelrondes uit te gaan maken wie er met de schaal vandoor gaat. Een overzicht van het programma van de beide topclubs. Daarbij lijkt volgens kenners het PSV-pogramma zwaarder dan dat van Ajax.

…dat de resterende wedstrijden voor PSV (23 wedstrijden, 58 punten,) zijn:
2 maart: Excelsior (uit)
9 maart: NAC Breda (thuis)
17 maart: VVV-Venlo (uit)
31 maart: Ajax (uit)
4 april: PEC Zwolle (thuis)
7 april: Vitesse (uit)
14 april: De Graafschap (thuis)
21 april: ADO Den Haag (thuis)
25 april: Willem II (uit)
28 april: Heracles Almelo (thuis)
12 mei: AZ (uit)

….dat de resterende wedstrijden voor Ajax (23 wedstrijden, 56 punten,) zijn:
3 of 13 maart: PEC Zwolle (thuis) (onzeker deze datum)
10 maart: Fortuna Sittard (thuis)
17 maart: AZ (uit)
31 maart: PSV (thuis)
3 april: FC Emmen (uit)
6 april: Willem II (uit)
14 april: Excelsior (thuis)
21 april: F-C Groningen (uit)
24 april: Vitesse (thuis)
28 april: De Graafschap (uit)
12 mei: FC Utrecht (thuis)

…dat wij iedereen “eine sjoone vastelaovend” wensen en tot over 14 dagen (volgende week verschijnt geen Posters Waekblaad).

(Copyright en samenstelling Jacques Biermans).
—————
Onderstaand de Jeugdprinsen 2019 van de Dorsjvlaegels KA huis) en Feesnseskes in Postert ( school)met prinses en adjudanten L.Posted in: algemeen, roerdalen