pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 4, 2012 11:57 am Lees verder →

Wist u….(week 14 in 2012)

Wist u…
…dat donderdag 5 april de raadsvergadering Roerdalen om 19.30 uur is, live via OR6 te volgen
…dat in het paasweekeinde van 7,8 en 9 april in café De Sport te Melick een tentoonstelling is van de Fotogroep F8 uit Roerdalen, telkens van 13.30 tot 18 uur.
..dat in dit paasweekeinde in het Kasteel van Montfort (Huysdijk 4) Raquel Rodrigo Iglesias exposeert en wel schilderijen en tekeningen: zaterdag van 15-18 uur en op beide paasdagen van 13-18 uur
…dat er paasmaandag 9 april de eerste van 4 wandelingen is die dit jaar gehouden worden ter promotie van het gebied, dat ligt tussen de Roeren de IJzeren Rijn
…dat tijdens de 2 uur durende tocht geven gidsen informatie over historie, natuur en andere wetenswaardigheden van dit unieke stukje Roermond: de wijken Kapel, Kemp, Kitskensdal en Heide
..dat de wandeling is van 10-12 uur en de start is bij de Petrus Donderschool (Heinsbergerweg 192 te Roermond-Schondeln); meer informatie via www.tussenroerenijzerenrijn.nl
…dat met Pasen heel wat eieren worden gegeten en eieren zijn gezond mits er niet overdreven veel gegeten worden.
.dat je van eieren je niet dik wordt: een gemiddeld gekookt ei bevat maar 75 kcal. en eieren bevatten antioxidanten, die ouderdomsgebonden oogziektes kunnen tegengaan.
..dat eieren rijk zijn aan alle essentiële aminozuren
…dat ze bovendien een bron zijn van biologische, hoogwaardige eiwitten en voorts bevatten eieren nuttige stoffen als ijzer, choline, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D.
…dat als je wilt weten of een ei nog vers genoeg is om te eten, hoef je het alleen maar in koud water te leggen: hoe meer de bolle kant omhoog komt drijven, hoe ouder het ei is; dat komt door de luchtkamer van het ei en die wordt groter, naarmate het ei ouder wordt.
…dat na 6 weken de luchtkamer zo groot is, dat het ei in zijn geheel kan blijven drijven: dan wordt het tijd om het ei weg te gooien; als je een vers ei openbreekt, zie je een ronde, stevige dooier en doorzichtig eiwit dat weinig uitloopt.
..dat het idee dat veel eieren eten slecht is voor je cholesterolgehalte, niet helemaal waar is
…dat wanneer je niet meer dan 300 mg cholesterol per dag binnen krijgt en weinig andere producten eet met verzadigde vetten, zit je goed; bij een ei is het wit vrij van cholesterol, de eidooier bevat 200 mg. Je kunt dus zonder problemen twee tot drie eieren per week eten en met Pasen best elke dag een.
…dat wanneer je iedere dag een eitje wilt eten , dan moet je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk andere producten eet waar veel cholesterol in zit, zoals vette vleeswaren en kazen, boter en margarines die hard worden in de koelkast, zoete snacks en tussendoortjes.
…dat je via niet goed verhitte en rauwe eieren met de darmbacterie salmonella besmet kan raken.
…dat deze bacterie leeft in de darmen van pluimvee en varkens en verspreidt zich via ontlasting..
..dat sommige soorten salmonella kunnen een voedselinfectie veroorzaken en e bij een voedselinfectie krijg je de bacteriën binnen met soms pas na 3 dagen klachten als diarree, buikkrampen, hoofdpijn, lichte koorts, rillingen, misselijkheid etc.
..dat het vrijwel onmogelijk is dat je door het eten van eieren besmet raakt met het vogelgriepvirus want die ziekte pas oplopen na intensief contact met zieke en dode vogels die besmet zijn en een besmet ei met het vogelgriepvirus overleeft verhitting in de steel- of koekenpan niet.
..wie met met Pasen meer eieren dan normaal eet hoeft niet een te hoog cholesterolgehalte in je bloed te vrezen want deze korte periode heeft nauwelijks effect.
…dar je een eitje dat is beschilderd met eierverf of viltstiften, kun je zorgeloos opeten en kook eieren wel hard, tenminste 9 minuten, want zo voorkom je een salmonellabesmetting.
…dat we besluiten met Posters dialectwoorden: op eine oas houwe (= bot vange); kreegspaere ( = slechte peren); gesjoep zeen (= met de gebakken peren zitten); mienetwaege ( = voor mijn part) ; det pas zig net (= dat geeft geen pas), Sjoon Poasjdaag (= Fijne Paasdagen).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: roerdalen, roermond