By mei 24, 2014 4:01 pm Lees verder →

WK Voetbal: Beroemde voetballers over elkaar…

Roerdalen – Diego Maradona en Pelé, legendes die gezien worden als de beste spelers aller tijden, hebben het WK gewonnen. Dat is Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, de supersterren van dit moment, nog niet gelukt. Volgens oud-topvoetballer Luis Figo hoeft Ronaldo het WK niet te winnen om bij de beste spelers aller tijden gerekend te worden.

“Portugal kan het goed doen, afhankelijk van de fysieke staat en de conditie van de spelers”, laat Figo weten aan Laureus. “Natuurlijk hangt er veel af van Ronaldo. Is hij fit en hoe presteert hij? Ik zie Portugal niet als een van de favorieten. Ons land heeft maar elf miljoen inwoners. In vergelijking met landen als Brazilië, Argentinië, Spanje, Frankrijk en de andere landen met vijftig of zestig miljoen inwoners kunnen we veel minder spelers kiezen. Brazilië heeft dat probleem niet: zij kunnen twee teams samenstellen.”

Volgens Figo heeft Ronaldo het niet nodig om het toernooi te winnen. “Om herinnerd te worden als Pelé of Maradona? Als je zo op het WK herinnerd wil worden, dan moet je winnen. Wat betreft zijn algemene beeld en de prestige, heeft hij dat niet nodig”, aldus Figo.Posted in: roerdalen