By mei 10, 2014 2:30 pm Lees verder →

WK voetbal: Blatter wil nog een termijn aanblijven…

Volgens VI heeft Sepp Blattertijdens een evenement in Zwitserland aangekondigd dat hij volgende maand op een bijeenkomst van de FIFA in São Paulo zijn kandidatuur voor een vijfde termijn als voorzitter van de wereldvoetbalbond zal indienen.

Blatter is inmiddels 78 jaar oud en heeft al sinds 1998 de leiding over de FIFA. Toch vindt hij het na zestien jaar nog niet genoeg geweest. ‘Mijn termijn loopt volgend jaar inderdaad af, maar mijn missie is nog niet klaar. Ik wil het nog een keer doen.’

In 2011 leek Blatter nog te suggereren dat hij het over vier jaar voor gezien zou houden. In mei 2015 zijn de nieuwe verkiezingen. De Zwitser moest tijdens zijn huidige termijn een grote schoonmaak houden binnen de bondskantoren, nadat een reeks omkoopschandalen omtrent WK-toewijzingen en presidentiële verkiezingen naar buiten was gekomen.

De Zwitserse voetbalbestuurder, die tijdens het laatste anderhalf jaar ook al liet doorschemeren er nog niet mee te stoppen, is zelf altijd buiten schot gebleven. En ondanks alle schandalen geniet hij nog altijd veel vertrouwen binnen de FIFA-gelederen. Mark Pieth, die de bestuurlijke schoonmaak leidt, heeft al gesuggereerd dat het aanblijven van Blatter het beste zou zijn met het oog op de hervormingen.
Niet bekend is of Platini nog altijd Blatter wil opvolgen.Posted in: Geen categorie