pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 25, 2016 1:02 pm Lees verder →

WK voetbal eindronde in toekomst met 40 landen

Roerdalen – Omdat het zelfs in kleine landen belangrijker wordt, wordt het WK voetbal zeer waarschijlijk groter van opzet. Het lijkt kwestie van tijd.

Wanneer de leden van de wereldvoetbalbond FIFA vrijdag een nieuwe president kiezen, zal dat mogelijk ook gevolgen hebben voor het aantal landen dat deelneemt aan de eindronde van het WK. Kandidaatvoorzitters Gianni Infantino ( ook de kandidaatvvan de Nederlandse KNVB bond)en prins Ali Bin Al Hussein zijn pro een verhoging van het aantal deelnemers, terwijl Jérôme Champagne tegen is. Dat bevestigden de mannen in een enquête over het onderwerp in opdracht van het Duitse persagentschap dpa.

Sinds 1998 doen 32 landen mee aan de eindfase van het WK. Maar na het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar kan dit veranderen. Zowel favoriet Gianni Infantino als Prins Ali wil het aantal deelnemende landen in de eindronde van het WK verhogen.

De andere grote kanshebber, sjeik Salman Bin Ibrahim Al Khalifa, zegt niet tegen een grotere eindronde gekant te zijn. Fransman Jérôme Champagne daarentegen ziet het idee niet zitten. De Zuid-Afrikaanse kandidaatvoorzitter Tokyo Sexwale reageerde niet op de vraag van dpa.

Als Infantino zijn wil kan doordrijven, spelen er vanaf 2026 liefst 40 landen mee op het WK. De secretaris-generaal van de UEFA was ook een van de drijvende kracht achter de verhoging van het aantal deelnemende landen op het EK. Deze zomer zijn er dat in Frankrijk voor het eerst 24 in plaats van 16.Posted in: roerdalen