By juni 23, 2014 5:55 pm Lees verder →

WK voetbal: Kuyt speelt als 5de verdediger tegen Chili

Roerdalen – Dirk Kuyt start tegen Chili als linksback van het Nederlands elftal. De aanvaller van Fenerbahçe moet de aanvalslust van de Chileense vleugelverdediger aan banden leggen.

“Het probleem is met Chili dat zij veel opkomende backs hebben, veel meer dan welke andere ploeg ook”, legt bondscoach Louis van Gaal de keuze voor Kuyt uit aan de NOS. “Als ik dan Arjen Robben en Jeremain Lens daarvoor zou opofferen, dan kunnen wij hen niet optimaal gebruiken als aanvallers. Dus vandaar deze keuze. Terence Kongolo was een optie, als Daley Blind niet had kunnen spelen. Blind is pas zondag vrijgegeven. Kongolo zie ik meer als een centrale verdediger.”

Op het middenveld neemt Georginio Wijnaldum de plek in van Jonathan de Guzman. “De Guzman heeft een gele kaart, maar Wijnaldum is twee keer zeer goed ingevallen. Ik wil hem die kans geven”, zegt Van Gaal, die ook tegen Chili ‘reactievoetbal’ zal spelen met het Nederlands elftal.

“Wij spelen al het hele toernooi reactievoetbal. Daar moeten we ons niet achter verschuilen. Dat is ook de reden waarom wij nog niet verloren hebben en gewoon gewonnen hebben. Wij hebben op dit moment niet een elftal dat de actie kan doen, alhoewel wij door het provoceren van de ruimte wel die actie kunnen maken. En dat is al een aantal keer gelukt.”

Unibet: largest Bookmaker with odds on every matchPosted in: roerdalen