By mei 13, 2014 5:02 pm Lees verder →

WK Voetbal: Vanavond horen 30 Oranjespelers het…

Roerdalen – Oranje-bondscoach Louis van Gaal maakt vanavond tussen 21:00 en 22:00 uur de voorlopige selectie van dertig spelers voor het WK bekend. Eerst krijgen de spelers het nog te horen.

De selectie zal bestaan uit spelers van de huidige groep van 21 spelers in Hoenderloo en Nederlanders uit buitenlandse competities. Er komen waarschijnlijk niet meer spelers uit de Eredivisie bij, zo liet Van Gaal doorschemeren en
. Van Gaal heeft de dertig namen al in zijn hoofd, maar wil eerst de spelers inlichten. In de selectie van dertig man van zitten in ieder geval vier keepers.
“Vanavond tijdens het diner horen de spelers het omdat ik altijd eerst mijn argumenten aan de spelers zelf wil geven”, aldus de bondscoach. “Ik wil dat ze het uit mijn mond horen en niet uit de mond van de media.”

Volgens Van Gaal is het nog geen uitgemaakte zaak dat de spelers uit het buitenland ook daadwerkelijk de definitieve selectie van 23 man halen. Alleen aanvoerders Robin van Persie en Arjen Robben zijn al zeker van een plek. “Ik ben erg blij omdat er toch een aanzienlijk niveau is bereikt tijdens de trainingssessies. Deze spelers hebben indruk gemaakt. De Nederlanders uit het buitenland worden ook beoordeeld tijdens de stage in Portugal. Die spelers van de groep hier kunnen ook bij 23 zitten. Die 23 staan nog niet vast”Posted in: roerdalen