By mei 19, 2014 9:02 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: WK Voetbal: vd Vaart kan opgelucht adem halen..

Roerdalen -Rafael vd Vaart kan opgelucht adem halen: Hoe het WK voor hem ook verloopt hij blijft met zijn clubploeg, Hamburger SV, in de Bubdesliga. Hij was de aangever via een corner van het doelpunt dat zijn ploeg tegen Fuerth op 1-1 uiteindelijk bracht,voldoende voor klassebehoud in de Bundesliga, de Eredivisie van de Duitse competitie.
De eerste ontmoeting in de play-offs om promotie/degradatie eindigde donderdag zonder doelpunten. HSV overleeft omdat het ‘Europese systeem’ wordt gehanteerd. Treffers in uitwedstrijden tellen dubbel.

De bezoekers, die de laatste weken heel improductief waren, sloegen na een klein kwartier toe. Pierre-Michel Lasogga kopte raak uit een hoekschop van Van der Vaart.

Greuther Fürth was aanvallend onmachtig in de eerste helft. De enige tegenvaller die HSV moest verwerken voor rust was het uitvallen van Johan Djourou met een blessure.

Na de hervatting miste Lasogga een uitgelezen kans op de 0-2. Vlak daarna maakte Greuther Fürth gelijk, via Stephan Fürstner. He bleef bij 1-1 nadat de eerste wedstrijd in 0-0 was geëindigd. Vd Vaart heeft aangekondigd dat hij in Hamburg blijft spelen, bij klassebehoud….

Gewisseld

In de slotfase ontsnapte HSV enkele keren aan de fatale 2-1. Van der Vaart was op dat moment al gewisseld; de aanvoerder verliet na 75 minuten het veld.

Hamburger SV is de enige club die sinds de start van de Bundesliga in 1963 altijd op het hoogste niveau uitkwam.

1. FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig degradeerden acht dagen geleden rechtstreeks uit de Bundesliga, zij worden afgelost door 1. FC Köln en Paderborn.Posted in: roerdalen