pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 11, 2014 8:34 pm Lees verder →

WK voetbal: Vrouw als hoofdtrainer (primeur in Frans voetbal)

Roerdalewn = Een primeur in Frankrijk: een vrouw als hoofdtrainer. Ligue 2 club Clermont heeft de Portugese Helena Costa aangesteld als nieuwe trainer. Costa (36) doorliep de jeugdopleiding van Benfica en liep stage bij verschillende ‘toonaangevende Europese clubs’. Daarnaast werkte ze als scout voor Celtic.
Costa is op dit moment de bondscoach van het Iraanse vrouwenelftal. “We luiden hopelijk een nieuw tijdperk in voor de club”, luidde de verklaring van Clermont, de nummer veertien in de competitie.

Costa zal bij haar taken worden bijgestaan door Olivier Chavanon. De 46-jarige oud-trainer van de club keert in de functie van technisch directeur terug bij Clermont. De clubleiding laat op de officiële website weten dat de presentatie van Costa aan het einde van het seizoen plaats zal vinden.

Het is de eerste keer dat een vrouw in Frankrijk een professioneel mannen team gaat leiden. Grote kans dat het een wereldwijd primeur is in de voetbalwereld. In de Portugese pers spreekt Costa van ‘een ongeëvenaarde kans om aan de slag te gaan in de voetbalwereld.”Posted in: Geen categorie