By april 21, 2013 11:03 am Lees verder →

Woensdag 24 april nestkastjes maken bij Meinweg

Herkenbosch – Woningmarkt” op De Meinweg
Nestkastjes timmeren voor woningzoekende vogels

We zitten midden in het voorjaar. De vogels zijn volop bezig met het zoeken naar een geschikte plek om hun nest te maken. En hier kunnen wij hen een beetje bij helpen. Deze kinderactiviteit in het Bezoekerscentrum De Meinweg staat dan ook geheel in het teken van vogels. De kinderen knutselen deze keer hun eigen nestkastje.

Voor veel holenbroeders heerst er woningnood. Door andere bouwmethoden, woningisolatie en het opruimen van “zieke” (holle) bomen wordt het steeds moeilijker om een geschikte plek te vinden om een gezinnetje te stichten. Nestkastkastjes zijn dan een uitkomst, zeker in de door mensen bewoonde wereld. Voor kinderen is het leuk om in het voorjaar te zien hoe de vogels de jongen voeren en ze misschien zien uitvliegen.

Onder begeleiding van deskundige knutselaars kunnen de kinderen op woensdag 24 april om 14.30 uur in het Bezoekerscentrum een nestkastje in elkaar knutselen, dat ze in de tuin kunnen ophangen. Met spijkers en hout wordt een prachtig huisje gemaakt voor de vogels. En met een beetje geluk komt er dit jaar nog eens nestje in!

De kosten van deze activiteiten zijn € 8,50 per kind. Aanmelden is wel vereist. Dit kan op telefoonnummer (0475) 528500, via [email protected] of aan de balie van het Bezoekerscentrum aan de Meinweg 2 te Herkenbosch.

Voor meer informatie kunt u bellen met Staatsbosbeheer in het Bezoekerscentrum De Meinweg
Openingstijden
woensdag 24 april 2013, 14:30 uur
Locatie
“Woningmarkt “op de Meinweg
Meinweg 2
6075 NA HerkenboschPosted in: roerdalen