By maart 9, 2013 10:30 am Lees verder →

Woningovervallen: onderzoek High Impact Crime Team zorgt voor meerdere aanhoudingen

Kerkrade/Geleen – Twee verdachten van woningovervallen in Geleen en Kerkrade zijn aangehouden. Het onderzoek naar hen was in handen van het High Impact Crime Team (HIC) van de politie.

Een 20-jarige man uit Sittard is aangehouden in het HIC onderzoek naar een woningoverval in Geleen op 27 december 2012. Hij wordt er van verdacht een woning aan de Jos Klijnenlaan te hebben overvallen. Een 22-jarige man die in de woning aanwezig was, werd bedreigd en kreeg enkele klappen, waarna er enkele laptops, geld en een telefoon werden meegenomen.

Aanpak overvallen
Eind februari 2013 was er een overval in woning op de Toupsbergstraat in Kerkrade. Hiervoor is ook door onderzoek van het High Impact Crime Team een 23-jarige man uit Kerkrade aangehouden op verdenking van mishandeling en beroving. De 36-jarige bewoner is destijds na de mishandeling naar het ziekenhuis geweest voor medische behandeling. Het High Impact Crime Team is in het voorjaar 2012 opgericht en richt zich met name op de aanpak van overvallen.Posted in: politie