pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 18, 2019 12:01 pm Lees verder →

Wist u… (Week 8 in 2019) Waar trekt nu de optocht?

Wist u…

…dat we gelijk maar starten met de vraag die Postert zich stelt: waar start carnavalsmaandag – over ruim andere halve week – de Posterse carnavalsoptocht van de Biemosje, Dorsjvlaegels en Feesnaeskes?
…dat we de vraag voorlegden aan Leon Roubroeks van de Biemosje, want als iemand het moet weten dan is het de voorzitter van de Biemosje.
…dat er thans wegwerkzaamheden zijn op de Roermondseweg/Kapelletje Donk en ook grote renovatiewerken aan de de Margrietlaan; er staan oa grote containers in verband met de renovatie van woningen daar
…dat Leon desgevraagd zegt: “Wij weten het zelf ook nog niet; daarover wordt nog overlegd en dat hangt allemaal samen met de vorderingen bij de renovatie-wegwerkzaamheden bij het kapelletje op de Donck en hoe kunnen we eventueel verder op de Margrietlaan. In elk geval starten we – wanneer we op de Donck vertrekken – vanaf het kapelletje (14.11 uur maandag) daar over de de Hoofdstraat richting rotonde Gevaren”. Van daaruit is het de bedoeling de optocht te vervolgen over de Vlodropperweg naar de Margrietlaan richting Heerbaan naar de Beuk. De Biemosje-voorzitter: “We bekijken natuurlijk ook de doorgang door de Margrietlaan in verband met de renovatie-containers die daar staan”.
…dat we als Posters Journaal hier volgende week nog op terug komen, maar wie een toeschouwersplek kiest vanaf kapelletje de Donck richting kerk ziet in elk geval de optocht voorbij komen.(mogelijk routesuggestie van Roerdal Journaal: mogelijk van ‘kapelletje tot kapelletje’, dus vanaf startpunt Donck tot aan rotonde Gevaren, stukje Vlodropperweg, Irenelaan en terug op Hoofdstraat en via de Raadhuisstraat of N-Holsterweg weer naar de Beuk: het is een suggestie om mogelijk grote obstakels te vermijden). Wordt dus vervolgd.
…dat het Biemosje-carnavalsgeweld komend weekeinde al start met de Bonte Avond zaterdag 20.11 uur en de dag erna, zondagmiddag de prinsenreceptie, allemaal in de sporthal. Kaarten (12,5 euro) voor de bonte avond zijn nog te koop bij Vurenhof inclusief lot tombola. Tijdens de Bonte avond (met optredens van onder meer De Toddezek, Binnenste Boete Bandj, de Twee Geliiende, Moerefestatie, Ha-rie) zijn er ook nog 2 verrassingsartiesten op het podium. Ook is er deze avond de uitreiking van de Chretien Janssen-trofee.
…dat een dag later, zondagmiddag vanaf 13.11 uur de prinsenreceptie is van de Biemosje-prins Eric II, ook weer in de sporthal.
…dat we nog even bij de vastelaovend blijven. Want we berichtten eerder over de nieuwe Posterdse Dorsjvlaegelprins Luuk I en zijn prinses Tessa en nu is er een nieuw kinderprinsenpaar (zie foto) van de Posterse Feesnaeskes: prins Chase en zijn prinses Jente; adjudenten zijn Yuri en Zoë. Hun spreuk luidt: Mit Jente en Chase wirt vastelaovend ein heel groot fees! Hun grote festiviteit is carnavalszondagmiddag de grote disco voor jong en oud in het KA-huis.
Iedereen is welkom.
…dat de Feesnaeskes een lege-statiegeld-flessenactie hebben. Zaterdagmiddag (14-15 uur) bij de Plus kunt u flessen voor dit doel inleveren en de statiegeldbonnetjes laten verzilveren door de Feesnaeskes persoonlijk en deze hele week staat er bij de Plus een brievenbus voor deze Feesnaeskes-actie, waarin u de bonnetjes nu al kwijt kunt.
…dat de Feesnaeskes ook een eigen vlag hebben en dat we volgende week nog terugkomen op de Boerebroelig 2019 in Postert.

….dat we deze week 2 foto’s in deze rubriek hebben: van de Feesnaeskesprinsenpaar en een hardwerkende ploeg.
…de Kiek Toen foto is namelijk deze keer heel recent en heeft betrekking op de oude kerkhof aan de Margrietlaan.
…dat de coniferenheg langs het oude kerkhof vorige week geruimd is en dat de vrijwilligers van de klussenploeg van de kerk daarbij een sturende en uitvoerende hand hadden. Zij poseren even in de pauze voor de foto: vlnr Sjaak Lind, Har Smeets, Ger van Kruchten, en Frans v d Brekel, waarbij laatstgenoemde onlangs nog zijn gouden huwelijksfeest vierde met zijn Corrie (Smeets),
…dat de heg slecht en versleten was: er komt een nieuwe beukenheg voor in de plaats.
…dat het viertal behoort tot de vele vrijwilligers die de Posterse parochie telt.
….dat we besluiten met Posters dialect: de windj flaastert ( = er zijn rukwinden); dde haw ik wiej nieks gedoan ( = dat had ik in een mum van tijd geklaard), det is ein vreigelvot en ein grote klier ( = dat is een vervelend persoon); veer goan eegans neet verhoeze (= wij gaan voorlopig niet verhuizen), doe bus dos sjout aan (= dat is aan jouw schuld), hae is gezjwank (= hij is lening); hae drejt ziene ruk op eine cent (= idem: hij is lenig).
(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)Posted in: algemeen